Şimdi Ara

eBay Bitcoin'i ödeme yöntemlerine ekleyebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Kasım ayının ortasından beri beklenmedik bir şekilde artan değeriyle ilgi çeken Bitcoin, ani değişen değeri ve yüksek işlem ücretleriyle günümüzde yaygın bir ödeme aracı olarak kabul görmüyor. Geçtiğimiz hafta Bitcoin'i ödeme yöntemlerinden çıkaran dünyanın en büyük video oyun platformu Steam de Bitcoin'deki değer değişimi ve işlem ücretlerine dikkat çekerek kullanıcıların yaşadığı mağduriyete son vermek istediğini duyurmuştu. Dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından eBay ise kullanıcıların Bitcoin'le ödeme yapmasına olumsuz bakmıyor. Şirketin üst düzey yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre eBay şu an için Bitcoin'le ödemeye izin vermese de bu yeni ödeme aracıyla ciddi şekilde ilgileniyor. 


     

    İlgi Büyük 

    eBay Amerikalar Kıdemli Başkan Yardımcısı Scott Cutler, e-ticaret devinin Bitcoin'e olan yaklaşımı hakkında Yahoo Finance'e önemli açıklamalarda bulundu. Bitcoin'i ödeme aracı olarak kabul eden ilk üst düzey şirket olmak için şirkette önemli tartışmaların yapıldığını kaydeden Scott Cutler'a göre eBay henüz somut bir adım atmasa da şirket yönetiminde de Bitcoin'e olan ilgi büyük. Bitcoin'in herkesin konuştuğu bir trend haline geldiğini ve kripto paraların günümüzde bir ödeme seçeneği olarak değerlendirildiğini vurgulayan Cutler, "Ancak ne yazık ki eBay'de Bitcoin'i şu an için bir ödeme yöntemi olarak kabul edemiyoruz." dedi. 


     

    eBay'de Bitcoin bir ödeme yöntemi olarak şimdilik kabul görmese de aslında alışveriş platformu kripto paralara uzak değil. Scott Cutler'ın da işaret ettiği gibi madencilik donanımları başta olmak üzere kripto para dünyasıyla ilgili pek çok ürün eBay'de satışa sunuluyor. Kripto paralara olan bu yoğun ilgi de şirket yöneticilerini Bitocin üzerinde düşünmeye itiyor. Cutler'ın dediği gibi henüz somut bir adım atılmasa da böylesine büyük bir şirketin yöneticilerinin Bitcoin hakkında değerlendirmelerde bulunması aslında Bitocin akımının ne kadar hızlı yayıldığının bir göstergesi.


     

    Borsaya Girdi 

    Tabi Bitcoin'e ve diğer kripto paralara olan ilginin dünya genelinde artmasının tek örneği eBay'in Bitcoin'i ödeme aracı olarak düşünmesi değil. Popüler kripto para borsası Coinbase'in uygulaması geçtiğimiz hafta App Store'da, kısa bir süreliğine de olsa, zirveye yerleşmişti. Bunların yanı sıra hafta başında Bitcoin dünyanın en büyük vadeli işlem borsalarından CBOE'de işlem görmeye başlamış ve CBOE'nin web sitesi beklenmeyen yoğunluk karşısında zor anlar yaşamıştı.


    Önümüzdeki pazartesi gününden itibaren ABD'nin bir diğer önemli borsası CME'de de işlem görmeye başlayacak olan Bitcoin'in değerinde son günlerde küçük düşüşler yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta 18.000$ değerini aşan Bitcoin şu sıralar 16.800$ değerinde.








  • Olursa güzel olur, eBay'i tekrar Türkiye'den kullanabiliriz.

    Diğer taraftan Crypto para birimleri yakın gelecekte PayPal'a büyük darbe indirebilir. O konuda ne düşünüyorlar acaba...

  • Yeni bir yükseliş geliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ebay bunu kabul ederse bitconin in fiyatı şimdikinin 10 katı artar.

  • Bitcoin artık bir "ödeme" aracı olamaz.
    Ebay'den 10 dolarlık şey aldık, 5 dolar fee ödemek lazım.
    Bazı gönderimlerde 50-60 lira fee çıkıyor. Yavaşlığı da cabası.
    Çok hızlı ve düşük komisyonlu bir sürü coin var. Btc yatırım aracı olur durur kenarda.
  • Bitcoin (BTC) artık bir paradan ziyade bir değer saklama aracı haline geldi, aynı altın gibi. Zaman içerisinde Bitcoin'e bağlı kalacak şekilde başka coinler kullanacağız.

    Litecoin buna bir örnek. Veya Ripple

  • quote:

    Orijinalden alıntı: PHI

    Bitcoin artık bir "ödeme" aracı olamaz.
    Ebay'den 10 dolarlık şey aldık, 5 dolar fee ödemek lazım.
    Bazı gönderimlerde 50-60 lira fee çıkıyor. Yavaşlığı da cabası.
    Çok hızlı ve düşük komisyonlu bir sürü coin var. Btc yatırım aracı olur durur kenarda.

    Aynen öyle hocam. BTC aslen bu işler için tasarlanmıştı ama aç gözlü borsacılar yüzünden tamamiyle yatırım aracına dönüp, asıl amacından uzaklaştı.

    Bu alışveriş işleri için Tether veya ATMC gibi çok stabil coinler var. Onları araştırmaları lazım, bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.