Şimdi Ara

Trump, devlet kurumlarında Kaspersky kullanımını kanunen de yasakladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde Rus hükümetine siber ajanlık suçlamaları nedeniyle ABD’de zor günler yaşayan Kaspersky’ye ağır bir darbe daha geldi. Bugüne kadar devlet kurumlarında kullanılmaması daha çok talimat niteliğinde olan Kaspersky artık kanunen de yasak.


     


    Darbe üstüne darbe


     


    Devlet başkanı Trump tarafından imzalanan 2018 Ulusal Savunma Yetki Kanunu, Rus hükümetinin etkilerine açık olan Kaspersky ürünlerinin devlet kurumlarında kullanılmasını yasakladı.


     


    Kanun taslağının hazırlanmasında ve Kaspersky ürünlerine karşı tepki oluşturulmasında en önemli rollerden birisini senatör Jeanne Shaheen oynadı. Önemli yetkililer ve kurumlarla temas halinde olan Shaheen’in çabalarından sonra İçişleri Bakanlığı, Kaspersky ürünlerinin devlet kurumlarından kaldırılması konusunda talimat vermişti.


     


    Ayrıca Bkz.Kaspersky Washington ofisi kapanıyor

    Talimat sonrasında Shaheen, yasağın Ulusal Savunma Yetki Kanunu içerisine dahil edilmesi için de çalışmalar yapmaya başlamıştı. Sonunda da Kaspersky ürünleri kanunen de yasak hale getirildi. Yani bundan sonra devlet kurumlarında Kaspersky ürünlerinin kullanılması için kanunun değişmesi gerekiyor.


     


    Kaspersky ise şimdilik iddiaları yalanlamakla yetiniyor. Firma taraflı bir şekilde alınan bu kararın ABD kaynaklı çalışanlarına ve iş ortaklarına zarar vereceğini belirtiyor. Zira gelir kaybı ve faaliyetlerin sonlanması elbette firmanın istihdam ettiği ABD’li çalışanların işini kaybetmesine neden olacak. Firma bir süre önce kurumsal destek için faaliyet gösteren Washington ofisini kapattığını duyurmuştu. 


     







  • En iyisi onlar çünkü, bizim mühendisler uçak yazılımı yaptı biliyorsun o kadar kötü oldu ki kendilerini camdan attılar 4 kişi...
    Halimiz o kadar acınası ki... iyi ki müslümanız da hiçbir kadın cinayetimiz, vergi kaçırmamız, hak yememiz, din ticareti yapmamız amerigalılar gibi pis ruzzlar gibi günah değil...
    (algı sorunu olanlar için açıklama ağır ironi içerir)
  • başkaları yasaklayınca kıyameti koparıyorlar. Demek ki piyasada baskın yazılımlar başka ülkelerin olsa çinden beter yasak koyacaklar.

  • Kaspersky tarafsız inceleme için kaynak kodlarını da açtı. Buradaki olay daha çok siyasi göz dağı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 14 Aralık 2017; 11:32:52 >
  • Windows, android, google, twiter, facebook yıllardır tüm verilerimizi alıyor.
    Ama made in USA olunca kimsenin gıkı çıkmıyor.

  • Biz askeri kurumlarda dahi Amerikan yazılımlarını rahatlıkla kullanıyoruz. Neden?

  • Onlar böyle yaptıkça ters tepki yaptı bende, Kaspersky lisansı aldıracaklar şimdi bana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: interwap

    Biz askeri kurumlarda dahi Amerikan yazılımlarını rahatlıkla kullanıyoruz. Neden?

    En iyisi onlar çünkü, bizim mühendisler uçak yazılımı yaptı biliyorsun o kadar kötü oldu ki kendilerini camdan attılar 4 kişi...
    Halimiz o kadar acınası ki... iyi ki müslümanız da hiçbir kadın cinayetimiz, vergi kaçırmamız, hak yememiz, din ticareti yapmamız amerigalılar gibi pis ruzzlar gibi günah değil...
    (algı sorunu olanlar için açıklama ağır ironi içerir)
  • Senator ne kadar aldi acaba McAfee, Symantec ve digerlerinden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kespırskay olmuş kasperski diyorsun.
  • Zaten Kaspersky, Washington ofisini kapatmamış mıydı? Bence bundan sonra bu tür haberler fazla bir şey değiştirmeyecek.
  • Ücretli kaspersky alırım bakın kızdırmayın beni...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.