Şimdi Ara

Facebook'un drone'u Aquila emekliye ayrılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
87
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Facebook'un yaklaşık üç yıldır üzerinde çalıştığı ve internet erişimi olmayan bölgelere internet bağlantısı sağlamak üzere geliştirdiği drone'u Aquila için emeklilik vakti geldi. Facebook'un 2014 yılında 12.5 milyon pound karşılığında satın aldığı İngiliz şirketi Ascenta'nın yoğun çalışmaları ile İngitere'nin Somerset bölgesinde üretilen drone, geçtiğimiz yıl ve bu yıl başarılı test uçuşları gerçekleştirmişti. Artık Facebook drone testlerinde kullanmayacağı Aquila, üretildiği topraklara geri dönüyor. Aquila, önümüzdeki yıl Londra'daki sanat ve tasarım alanında dünyanın önde gelen müzelerinden olan Victoria ve Albert Müzesi'nde sergilenecek.


     

    Geliştirilme Aşamasındaydı  

    Karbon fiberden yapılan ve 43 metrelik kanat açıklığına sahip olan Aquila, kanatlarının üstünde yer alan güneş panelleri ile tamamen güneşten güç alacak şekilde tasarlanmıştı. 15 ile 27 kilometre yükselikte uçması planlanan Aquila, sadece üç saç kurutma makinesine karşılık gelen 5 bin watt güç ile uçma yeteneğine sahip. Henüz halen geliştirilme aşamasında olan Aquila'nın nihai versiyonunun yakıt ikmaline ihtiyaç duymadan 90 gün boyunca uçabilmesi ve yaklaşık 100 kilometre çapındaki bir bölgede insanlara internet sunması hedefleniyor. Facebook'un, Aquila'yı emekliye ayırdıktan sonra projeye nasıl devam edeceği ve projenin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceği ile ilgili bir açıklama yapılmış değiş.


     

    İsmini, Yunan mitolojisine göre Zeus'un şimşeklerini taşıdığına inanılan Aquila'dan alan drone, geçtiğimiz yıl temmuz ayında gerçekleştirilen ilk uçuşunda kaza yapsa da Facebook mühendisleri drone üzerinde çalışmalarını sürdürmüş ve Aquila bu yıl tekrar havalanmıştı. 12 Mayıs'ta Victoria ve Albert Müzesi'nde ''The Future Starts'' isimli sergi ile ilk kez insanların karşısına çıkacak olan Aquila, 4 Kasım tarihine kadar dünyanın dört bir yanındaki laboratuvarlarda halen geliştirilme aşamasında olan ve teknoloji/tasarım dünyasında çığır açan 100'den fazla eserle birlikte sergilenecek. 









  • sonuç?
    Müzede sergilenirken internetsiz insanlar için çalıştı bu makine ve bu firma olacak adı ama insanlar yine internetsiz... umarım burada bitmez proje.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.