Şimdi Ara

Linux e %100 uyumlu notebook LC2430

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • LinuxCertified tarafından üretilen LC2430 Notebooklar Linux e %100 uyumluluk gösteriyorlar ve içlerinde RedHat Linux yüklü. Bu Linux severler için önemli bir gelişme daha önce HP de Linux yüklü sistemler dağıtmış olsada, LC2430 bütün parça ve sürücülerinin Linux e tam uyumlu olduğunu belgelemiş durumda. Zaten bu üretici Linux ön yüklemeli Notebookları ile tanınıyor.

    Microsoft Windows un en güçlü rakibi olarak gösterilen Linux daha çok server uygulamalarında veya deneysel amaçlarla üniversitelerde tercih edilmekte. Ev kullanıcıları sürücü ve donanımlardaki uyum sorunları nedeni ile Linux u pek tercih etmemekteler.

    LC2430 da bu uyum sorunu tamamen çözülmüş durumda. Linux un bu tip cihazlarda kullanıcıya hazır olarak sunulmasının en büyük getirisi fiyatdaki düşüş. Üreticiler Windows yüklü verdikleri her notebook da Microsoft a lisans parası ödüyorlar ve bunuda haklı olarak son kullanıcıya yansıtıyorlar. Linux de lisans parası gibi bir sorun yok.

    LC2430 oldukça zengin bir içeriğe sahip; Intel 2.8 GHz P4 işlemci, 512 MB RAM, 40 GB drive, 15" SXGA+ TFT 1400x1050 çözünürlükte ekran, 64 MB ATI Radeon Mobility 9000 grafik kartı, 3-in-1 kart okuyucu (SD/MMC/MS), DVD/CDRW kombo, 10/100 ethernet ve 56k modem, PCMCIA/CardBus Type II, 4 USB 2.0 portu, mini Firewire portu ve fazlası.

    Cihaz hakkında ayrıntılı incelemeye http://www.osnews.com/story.php?news_id=8780 adresinden ulaşabilirsiniz.


    Sayfanın Linki : http://www.linuxcertified.com/linux-laptop-lc2430.html




  • Şimdi bunun markası LC mi? linux? mu ne anlayamadım. Acaba hangi firma tarafından imal ediliyor açıklarsanız sevinirim?
    Teşekkürler...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: wiicky

    Şimdi bunun markası LC mi? linux? mu ne anlayamadım. Acaba hangi firma tarafından imal ediliyor açıklarsanız sevinirim?
    Teşekkürler...


    Merhaba,
    Bu cihazlar LinuxCertified tarafından üretiliyorlar. Haberde eksiklik olmuş şimdi düzelttim teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.