Şimdi Ara

Taylandlı startup mu Space uydu işletme lisansı aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
82
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'a ait uzay şirketi Blue Origin, geçtiğimiz eylül ayında şirketin New Glenn isimli yeni roketi ile uzaya uydu taşıyacak şirketleri açıklamıştı. New Glenn programında yer alan ilk Asya şirketi olan Taylandlı startup mu Space, 2021 yılında New Glenn roketiyle uydularını fırlatmayı planlıyor. Tayland halkına genişbant internet sağlamak için uyduları kullanmayı planlayan şirket bugün, Tayland'da uydu lisanlarından sorumlu Ulusal Yayın ve Telekomünikasyon İdaresi'nden uydulara dayalı hizmetler sunmak üzere lisans aldığını duyurdu.


     

    Uydu ve Uzay Turizminde Yer Alacak 

    mu Space, 2032 yılına kadar geçerli lisans ile ülkede uydu lisansı alan ilk startup olurken mu Space Baş Teknoloji Sorumlusu Samathorn Teankingkaeo, şirketin; kolay kurulabilen, uygun fiyatlı uydu servisleri sağlayarak rakiplerinden ayrılacağını açıkladı. Şirket 30 yıl içinde 2.7 trilyon dolarlık dev bir endüstri halini alması beklenen uzay endüstrisinde, 2021 yılında ilk kez fırlatacağı uydusu ile yer alacak.


     

    68 milyonluk Tayland nüfusunun sadece yüzde 12'si genişbant internetten yararlanabiliyor. Ülkede son yıllarda genişbant interneti herkes için erişilebilir hale getirmeye yönelik çalışmalar hız kazanmış durumda ancak özellikle kırsal bölgelerde insanların genişbant internete erişimi oldukça kısıtlı. Kırsal bölgeler başta olmak üzere ülke genelinde genişbant internet kullanımını artırmak isteyen mu Space, önümüzdeki 10 yıl içinde uzay turizmi alanında da önemli çalışmalara imza atmayı planlıyor. 








  • Uzayda Maden işletme lisansı ne zaman gelecek bakalım :D

  • 68 milyonun 12 milyonumu genişbant alabiliyormuş?

    Taylandda genişbant olmayan internet yok. Heryerde 4G çekiyor, 4G olmayan yerde 3G var, 2G ye nerdeyse hiç düşmüyorsunuz.

    Köy evlerine bile fiber kablo çekiyorlar (bakır kablo sert hava şartlarında verimli değil, yağmurdan etkileniyor).

    200 mbit down, 100mbit upload gibi internet paketleri var makul fiyatlara. AKN/AKK yok.

    3G/4G için sınırsız, akk siz, sömürebildiğin kadar sömür tarzı 1/1, 4/4 ve 6/6 mbit sınırsız paketler var komik rakamlara.



    Taylandda uydu internet tutmaz, çok saçma. Onu yapana kadar fiber çekip 4G baz istasyon dikerler, herkes takılır mis gibi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.