Şimdi Ara

Almanya’dan korkutucu hamle: Tüm teknolojik ürünlere ve yazılımlara arka kapı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maizière, kolluk kuvvetlerinin yasal soruşturmalar esnasında internet bağlantılı cihazlara karşı işini kolaylaştırmak için yeni bir yasa tasarısını meclise sunmaya hazırlanıyor. Yakın tarihlerde Almanya'da meydana gelen terör saldırılarını ve ülkedeki suç artışını araştıran Maizière; akıllı telefonlar, bilgisayarlar, arabalar ve hatta nesnelerin interneti kavramının içine aldığı basit elektronik cihazlar da dahil olmak üzere bütün modern cihazlarda arka kapı oluşturmanın zorunlu hale getirilmesini istiyor.


     

    Hükümetin Denetiminde Arka Kapılar 

    Yerel kaynaklardan RND(Redaktions Netzwerk Deutschland)'nin haberine göre İçişleri Bakanı Thomas de Maizière'nin sunacağı yasa tasarısıyla üreticilerin, bütün modern cihazlarda arka kapı oluşturması ve ancak bu haliyle ürünlerini Almanya'da kullanıma sunması hedefleniyor. Üstelik Maizière'nin oluşturacağı yasa tasarısı arka kapı zorunluluğuyla sınırlı değil. Oluşturulan bu arka kapılar hükümetin denetiminde olacak ve kolluk kuvvetleri yasal soruşturma sürecinde bu arka kapılardan faydalanabilecek. Kolluk kuvvetlerinin modern cihazların yer aldığı olaylarda araştırma yapmakta zorlandıklarını belirten Maizière, günümüzde akıllı otomobillerin en ufak sallanmada dahi sahibine bildirim gönderdiğine dikkat çekiyor. Maizière'e göre akıllı otomobil örneğinde polis, bildirime engel olup araştırmaya rahat bir şekilde devam edebilmeli.


     

    Yasa tasarısının meclisten geçmesi halinde Alman yetkililer, ABD'de henüz yürürlüğe girmeyen ''HackBack'' hakkına sahip olacaklar. Yani yetkililer gerekli gördükleri durumlarda bir bilgisayarın bağlantısını uzaktan kesebilecekler. Thomas de Maizière bu yetkinin, "kriz durumunda özel bilgisayarları kapatmak" için önemli olduğunu düşünüyor. Bakana göre bu yetki sayesinde bot ağlarının da daha çökertilmesi daha kolay bir hal alacak.


     

    İstismara Neden Olabilir 

    Tabi oluşturulacak yasa tasarısı modern cihazlar üzerinde kolluk kuvvetlerine çok geniş yetkiler veriyor. Bu nedenle uzmanlar yasa tasarısı oylanmadan önce tasarı hakkında dikkatli bir şekilde düşünülmesi gerektiğini ve tasarının yasalaşması halinde istismarlara yol açabileceğini belirtiyor. Günümüzde Almanya'da ancak mahkeme kararı alındıktan kolluk kuvvetleri verilere erişebiliyor ancak tasarı yasalaşırsa verilere erişmek için mahkeme kararına ihtiyaç duyulmayacak.


    Doğrudan İçişleri Bakanı'ndan gelen bu adım kişisel gizlilik adına oldukça endişe verici olarak görünse de aslında Maizière'nin yasa tasarısı uzun bir süredir Avrupa'da tartışılan bir fikrin sonucunda doğdu. Almanya, Fransa ve İngiltere'de, bazı milletvekilleri kolluk kuvvetlerinin şifrelenen verilere erişebilmesi için çeşitli yasa tasarıları hazırlıyor. Ayrıca Maizière ve Fransız meslektaşı, arka kapıların oluşturulması için Avrupa Komisyonu'na mektup yazmıştı. Avrupa Birliği bu fikre pek sıcak bakmasa da bu yıl mart ayında Whatsapp, Telegram ve Signal gibi mesajlaşma uygulamalarına ait verilere erişimi kolaylaştıran bir kanun maddesine destek vermişti. 


     

    Benzer şekilde, ABD Dışişleri Bakan Vekili Rod Rosenstein de bu yıl şifrelenmiş verilere erişimi tekrar gündeme getirmişti. Dünya genelinde verilere erişim yönünde sayısı hızla artan bu hamleler, kullanıcı tarafında ise gizliliğin ve güvenliğin ayaklar altına alındığı gerekçesiyle şiddetli bir şekilde eleştiriliyor. 








  • Türk hükümeti de özenir bunlara.Gerçi dinlemeyi yapıyorlar zaten.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALKaraca

    Türk hükümeti de özenir bunlara.Gerçi dinlemeyi yapıyorlar zaten.

    Yapanlar in yapmaya çalışanlar out. Mantık bu insanlarda! Yap ama bana hissettirme ve inkar et. O zaman iyisin!
  • Belki ulusal güvenlik konusun da işe yarar hamleler olabilir ama özel hayatın gizliliği ve özellikle de bizim ülkemiz de insanları fişlemek için kullanılırsa ki şu anda bile izlendiğimizi düşünüyorum, amacının dışına çıkacaktır muhtemelen.

  • ''Back Door'' arka kapı işi donanım üreticilerinin ana vatanı abd'de yıllardır kullanılabilen bir şey.Avrupa birliği abd tarafından (almanyanın cia tarafından dinlenmesi)muzdarip olduğundan dolayı bu işi üreticileri ticari anlamda yasalarla zorlayarak yapacak.Kısacası avrupa amerikanın yaptığı olayı farklı metodlarla gerçekleştirecek,sonuçta kendi donanımını üretemediğin sürece üreten ülkelerin manipülasyonuna maruz kalabilirsin.Rusya ve çin bu konuda (kendi işlemci ve yedek internet alt yapısı geliştiriyorlar) sağlam önlemler alıyorlar.
  • Evin arka kapısının anahtarını da istesinler.

  • Yav ne uğraşıyorsunuz tüm bilgisayar telefona arka kapı koymaya. Hazır konulmuşu var; gidin intel, microsoft, google, apple gibi firmalarla görüşün.
    Bak bizim hayırsever Reza'ya; adam whatsapp'dan yazıştıkları gizli kalıyor sanmış :)

  • Intel yapınca kimse bir şey demiyor ama Almanya yapmak isteyince herkes karşı geliyor.

  • Günaydın/Hoşgeldin MAĞARA ÇOK SOĞUK MUYDU? Bundan 10 yıl öncesi, Nvidia ekran kartı... Kullanım klavuzu açılır ve aynen şunlar yazılıdır; Bu elektronik görüntü cihazı ..... adına radyo sinyalleri alabilir ve ortam verilerini sinyal olarak iletebilir, ortam seslerini dinleyebilir ve iletebilir!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALKaraca

    Türk hükümeti de özenir bunlara.Gerçi dinlemeyi yapıyorlar zaten.

    ne üretiyoruz da neye koyacaz patatese mi koyacaz?
  • Hepsinden her şey beklenir artık.

  • adamlar acik acik arka kapi istiyoruz demisler. en azindan niyetleri belli, sizi gizli gizli takip edelim demiyorlar. gerci topluma karsi bir acitasyon durumu da olabilir ama bu da guzel bisey zira zaten gizli gizli dikizleniyoruz artik amac reklam verenlere bilgi saglamak mi yoksa farkli turden devletler arasi cikar saglamak icin yapilan toplumsal asimilasyon ya da bilincalti mesajlarla yonlendirme calismasi tarzi birsey mi o da artik sizin komplo teorisi fantezilerinize kalmis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 7 Aralık 2017; 6:40:28 >
  • Hükümetler bunu istismar etmenin bir yolunu bulur.
  • Domatese koyacağız.

    Vestel tarafından Arçelik,Beko tarafından üretilen ürünler var hiç olmazsa onlara koyulur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne uğraşıyorsunuz böyle şeylerle reza zarrab gibi bir adam bulun ya ömür boyu hapis yatarsın yada çıkarlarımız doğrultusunda yalan söylersen serbest kalırsın diyin gitsin işte nasıl olsa batıda hukuksuzluk diz boyu
  • Ortalığı karıştıracaklar yani,
    Filmlerdeki gibi herkes başlar birbirini hacklemeye

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.