Şimdi Ara

Arçelik mobil EKG cihazı BeyondCare’i duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Giyilebilir cihazlar bugün sadece akıllı saat veya akıllı bileklik kategorisinde olmaktan çıktı ve pek çok alanda insanlara büyük kolaylıklar sağlıyor. Arçelik tarafından geliştirilen BeyondCare adındaki mobil EKG cihazı bunlardan birisi.


     


    BeyondCare neler sunuyor?


     


    Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Araştırma Merkezi (KUTTAM) iş birliğiyle Koç Üniversitesi Hastanesi’nde yürütülen klinik çalışmalar sonucunda ortaya çıkan BeyondCare, bir mobil EKG takip sistemi.


     


    BeyondCare, hastaların kalp ritmi, solunum, aktivite, vücut sıcaklığı gibi yaşamsal verilerinin uzaktan takip edilmesine imkân sağlıyor. Sadece 14 gram ağırlığındaki ürün, suya dayanıklı kablosuz tasarımıyla kalp üzerine yapıştırılarak kullanılıyor, günlük hayatı kısıtlamıyor. Hasta evinden çıkmadan doktoru tarafından izlenebiliyor. Elde edilen verilerin raporlarıyla durum analiz ediliyor. Bu özellikleriyle hem hastalara hem de sağlık çalışanlarına kullanım kolaylığı sağlıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Amazon’a karşı sağlık sektöründe önemli hamle

    Holter cihazıyla eş değer kalitede kayıtlar elde edebilen BeyondCare, Amerikan Gıda ve Sağlık Kurumu (FDA) onaylı. Bu bakımdan yurt dışına da ithalatı konusunda önemli bir avantaja sahip.


     


    Ülkemizde yaklaşık 3 buçuk milyon koroner kalp hastası bulunuyor ve bu sayıya her yıl 140 bin hasta ekleniyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) araştırmalarına göre önlemlerle her 4 vakadan 3’ünü engellemek mümkün. Giyilebilir cihazların önemi özellikle kalp rahatsızlıklarında daha fazla öne çıkıyor.


     


    BeyondCare tek şarj ile 7 güne kadar kullanım sunabiliyor. Ölçüm sonunda elde edilen veriler bulut tabanlı platformda akıllı algoritmalar ile işleniyor ve hastanın sağlık durumuna ait Kardiyoloji, Fiziksel Durum ve Uyku analizleri elde ediliyor. Ölçüm ve analiz sonuçları platformda saklanarak hastaların geçmişe dönük takibine de imkân sağlanıyor. Yeni cihaz 6-9 Aralık’ta Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftasında sergilenecek.


     







  • güzel bi ürün,her eve lazım

  • son kullanıcıya yönelik değil anlaşılan cihaz... tibbi cihaz olarak ancak tıbbi ekip tarafından kullandırılacak sanırım...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka


    quote:

    Orijinalden alıntı: Grand_Alexander

    son kullanıcıya yönelik değil anlaşılan cihaz... tibbi cihaz olarak ancak tıbbi ekip tarafından kullandırılacak sanırım...

    Anladığım kadarıyla insana takılıp veri kaydeden bir cihaz.

    Uzaktan izleme yapılıyor sanırım.

    Son kullanıcıya düşen şey cihaza sahip çıkmak.

    perakende satışı olursa elbette sahip çıkılır, sonra bu verilerin görüntülenmesi vs. için platform lazım alt yapı, uygulama vs.
  • Yurtdışında ithali değil ihracı kolay olur sanırsam...

  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Cihaz belirli sürelerde ver kaydeden bir yapıya sahip. Taktığınız bilekliklerden bir farkı yok o konuda.

    Pc tarafında bir uygulaması var. Doktor size bu cihazı veriyor. Belirlediği izleme süresince üzerinizden hiç ayırmıyorsunuz. Daha sonra doktora veriyorsunuz.

    Wifi üzerinden ağa dahil oluyor cihaz. Pc den uygulamayı çalıştırıyorsunuz. Uygulama cihaza erişiyor. Oradaki verileri alıp önünüze sunuyor. Doktor da o verilere bakarak ufak tefek bir kanı sahibi oluyor.

    Hastalık teşhis eden bir veri verecek kadar detaylı değil. Tahlil cihazı diyelim daha ziyade.
  • Vay be. 2007 yılında 9 V pil ile çalışan bir kablosuz EKG cihazı tasarlayıp prototipini üretmiştğim.
    O zaman da bu cihaz gibi yapıştırılıp sökülebilen tek kullanımlık cihaz tasarımı için bir teklif gelmişti.
    Şimdiye kadar çoktan yapılmıştır diye düşünüyordum.
  • Dünyanına sonuna dek mutfak robotu üreterek devam etmelerini istemezdim bu hamleler güzel hamleler yerli SIEMENS'imiz neden olamasın?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.