Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Oyun] >> Konsol Oyunları >> Playstation



Mesaj


mustafa982 -> Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (18 Mart 2007; 12:06:01)

Merhaba arkadaşlar, bunları bir çok kişi bilse dahi, burda ara sıra sorulan (gerek topic gerek pm yoluyla) hâlâ aklında soru olan veya bu iki programdan haberdar olmayan arkadaşların olduğunu tahmin ediyorum.

Bu yüzden bir kez daha ve en garanti şekli ile anlatmak istedim. Öncelikle kısaca programların amacından bahsedeyim.

LaunchElf; elf dosyalarını çalıştıran (SMS gibi), jpeg gösteren, mc(memory card)-cdrom-usb bellek-hdd ortamlarında dosya işlemleri yapabileceğiniz son derece yararlı bir programdır. En basit tercih edilme sebebi ise, hafızası dolan memory kartınızda ki save leri usb belleğinize atarak yer açmak veya yedeklerini alabilmektir.

SMS(Simple Media System) Player; harici divx player lara kafa tutacak özellikleri ile Ps2 deki en iyi divx oynatıcısıdır. Mp3 çalmanın yanında, son versiyonu ile mpg1 ve mp2 desteği de getirilmiştir. Cd/dvdrw-usb bellek-hdd ortamlarından oynatılabilir. Programın yeni versiyonları çıkmaya devam etmektedir.

Ara Hatırlatma: Her iki programın da yeni versiyonları çıkmaya devam edecektir. "Şimdi cd ye yazarsam ilerde yeni sürümü çıkınca, benim elimdeki eski kalacak" diye düşünmenize gerek yok. Çünkü upload edeceğim zip dosyasının içinde mc0 adında bir klasör olacak. O dizinin altındaki üç klasörü de Launchelf programı ile kendi m.kartınızın altına atacaksınız.

Bu sayede bazı özellikler(m.kartta "corrupted data" olarak değil kendi yaptığım klasör resimli ikonlar + her iki prog. için arka fon + SMS için doğru türkçe font) eklenecek. Ve şu an olduğu gibi sonra çıkacak olan yeni versiyonları da, yine bu klasörlere, yani memory kartınıza atarak oradan rahatlıkla çalıştırabileceksiniz.

Örnek bir iki resim ve dosyanın download linkini koyuyorum.
[image]http://img267.imageshack.us/img267/6262/dsc01409resizeig6.th.jpg[/image][image]http://img370.imageshack.us/img370/8907/dsc01394resizecm3.th.jpg[/image][image]http://img260.imageshack.us/img260/4631/dsc01400resizesx8.th.jpg[/image]

http://files.filefront.com/Ps2+cd+imagezip/;8837503;/fileinfo.html

Dikkat: Cd lere film vs. yazarken dikkat edin. Ps2 cdrw görmez. cd/dvd/dvdrw medyaları tanır.
Yapacağınız işlem son derece basit. Download ettiğiniz zip dosyasının içinden çıkan "cdrwin" programını kuruyoruz. Programı açıp "Record Disc" diyoruz. Gelen pencereden "Load Cuesheet" deyip "sms.cue" dosyasını seçip boş cd mizi takıyoruz. Ardından da "record disc" deyip yazdırıyoruz.

Programı crack lamıyoruz. Çünkü, zaten 1x hızında yazmasını istiyoruz.
Cd-Rom veya Dvd-Rom kullanarak yazdığımız cd yi ps2 mize takıyoruz. Ps2 açıldığında gelen program LaunchElf programıdır.

Şimdi yapmanız gereken şey: Usb bellek yardımı veya rwdvd ile de olabilir, zip dosyasından çıkan "mc0" isimli dizinin altındaki üç klasörü, ps2 niz deki m.kartınızın altına direkt kopyalamak. M.kartınızda 1.2mb boş yer olduğunu farz ederek devam ediyorum(yoksa eğer öncesinde yer açarsınız). Usb bellek ile kopyalacağımızı farz edersek;

Launchelf programı açıldıktan sonra usb belleğimizi takıyoruz. Yuvarlak(O) tuşu ile "filebrowser" a giriyoruz. Karşımıza bütün sürücüler ve en altta misc(miscellaneous) bölümü geliyor. Önce mass(usb bellek) kısmına girip pc mizden attığımız üç klasörüde X tuşuna basmak suretiyle işaretliyoruz. Ardından R1 'e basıp sağ tafafta açılan pencereden "copy" diyoruz. Dikkat ederseniz sağ üst köşede yeşil bir kare belirecektir.
Daha sonra üçgen tuşu ile geri dönüp, "mc0"(memory card1) 'e girip R1 'e basıyoruz ve "mcpaste" diyoruz.

Biraz bekledikten sonra işlem bitmiştir. Ps2 yi bir defa resetledikten sonra kendinize göre ekran ayarlarını ve diğer ayarları değiştirebilirsiniz. Bundan sonra launchelf ve sms ile ilgili biraz daha bilgi vermek istiyorum

LaunchElf 'de ana menüde benim yaptığım gibi kısayollar ekleyebilir veya onları değiştirebilirsiniz. M.kart bölümüne girdiğinizde oyunları kendi isimleri ile görmek için, eski launchelf de sadece L1, yeni sürümünde ise L1,kare,üçgen yapmanız gerekiyor. Gerisini siz keşfedin..

SMS 'de ac3 destekli divx lerde program optik çıkıştan direkt dolby dijital ses verebiliyor. Filmin kontrastını artırabildiğiniz gibi, altyazı konusunda da birçok ayar yapmak mümkün.(Örğ. altyazı veya ses video dan zaman olarak önde veya geriden geliyorsa). Altyazı ile filmin dosya adı aynı ise altyazı oto. başlıyabilir veya isterseniz başka bir altyazı ile çalıştırabilirsiniz. (Dip not: Eğer ekranın en altında beyaz bir çizgi çıkıyorsa bunu; "Display settings\Advanced settings\Display height" bölümündeki değeri 1-2 birim düşürüp "Apply" diyerek halledebilirsiniz.)

Launcelf programı ilk açıldıktan sonra cd yi çıkartabilirsiniz. Çünkü prog. yeni sürümü ile sms zaten m.kartınızdan çalışıyor. Sms programından "exit" derseniz yine otomatik olarak launchelf başlıyor.

Kolay gelsin, eğlenceli vakitler geçirmenizi diliyorum.[:'(]

Edit: Dosyayı yeniden upload ettim.




mehmetsary -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (18 Mart 2007; 12:18:29)

^mustafa saol güzel bir anlatım olmuş burda arkadaşalrın işine çok yarayacakMustafa sormak istediğim bişey var 75004 model ps2 slimlere hdd nasıl bağlayacağız bunu biliyon mu bu bilgiyi devlet sırrı gibi saklıyorlar açıklama yapan yok [sm=s20.gif][:'(]




mustafa982 -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (18 Mart 2007; 12:32:18)

Malesef hocam hiç girmedim ps2-hdd konusuna ama geçen gün bir prog. buldum. Biraz readme ye baktım. Prog. cd ye yazdırıp açtığın zaman usb den harici hdd bağlayıp kullanmaya yarıyormuş. Bilmem 40gb-2tb 'a kadar mı ne destekliyormuş?
Oyun falan çalıştırılıyormuş.




mehmetsary -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (18 Mart 2007; 13:02:12)

prgramın adını yazsana hocam birde ben bakayım sms 3.0 çıktı mı ki




mehmetsary -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (18 Mart 2007; 13:07:01)

ben memory cartta mc0 dosyasını attım launcl elf cdsini çıkardım cdsisz sms playerı nasıl çalıştırcaz memory carttan




mustafa982 -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (18 Mart 2007; 13:39:29)

hocam sms 3.0 ı nerden çıkardın? Zip dosyasının içindeki mc0 klasörü varya; onu direkt atmayacaksın! Onun içindeki üç klasörü atacaksın.
Böylece senin memory kartının içinde,
mc0:\boot, sms ve sys-conf isimli üç tane klasör olmuş olacak.

Ondan sonra makineyi resetliyorsun, cd den launchelf başladıktan sonra, start düğmesi ile sms programını başlatabilirsin. Cd var ya da yok farketmez.

Diğer hdd prog. linki de bu:
http://up-file.com/download/40d05a511910/USBExtreme-USBAdvance--USB-Loader.zip.html




mehmetsary -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (18 Mart 2007; 13:48:24)

mustafa benim demek istediğim sms 3.0 çıktı mı diye sorcaktım launc cdsini takmadan direk memory carddan smsplayer çalıştırabiliyoz mu programlar için teşekkür [:'(]




Mindhunters -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (18 Mart 2007; 14:24:36)

Çalıştırırsın mehmetsary bak şöyle.

Ps2 açarken r1 basılı tuttugunda memory carddaki boot dosyasını çalıştırır. Bu boot dosyası herkesde hdloader dır.Anlatacagım işlemleri yaparsan cdsiz sms player kullanırsın?

1-Launchelf cdsini tak.
2-Ordan memory card girerek içinde boot diye bir klasor vardır. Onun içinde de hdloader'ın boot.elf dosyası vardır. Bu dosyayı kesip memory cardda yeni bir klasor olusturup oraya yapıstır.
3- Launchelf cd si içinde bulunan boot.elf dosyasını memory carddaki boot klasorunun içine yapıstır.
4-Launcelf cd si içindei sms klasorunu memory card'a yapıstır. İşlem tamamdır.

Şimdi artık ps2 açarken r1 bastığın zaman launchelf açılacak. Bundan sonraki browserda da istersen smsplayer istersen hdloader açabilirsin. Eğer ps2 hdd li yani hdloader ile değilse bile bazı chipler hdloader desteklidir. Bunu öğrenmek içinde launchelf de memory card'a girip bir boot klasoru olustur. Sonra da oraya launchelf'in boot.elf dosyasını at. Sonra ps2 açtıgın zaman R1 basılı tut. Eğer launchelf açılırsa ps2'nin desteklidir.




mehmetsary -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (18 Mart 2007; 16:50:03)

olmadı destekli değilmiş 75004ps2 slim model messih2 çip var hdd takabiliyz mu




muratcam11 -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (30 Mart 2007; 23:08:41)

Bunların yeni versiyonlarını nasıl atıyoruz yapamadım bende. Sms player 2 rev4 ü indirdim. Sms elf dosyasını mc:0 daki sms klasörünn içine attım ama çalışmadı nedenini bilen varmı?




Mindhunters -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (30 Mart 2007; 23:12:16)

Hiç açılmadımı?




muratcam11 -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (30 Mart 2007; 23:28:23)

Yok siyah ekran çıkıyor oyle kalıyor.




muratcam11 -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (30 Mart 2007; 23:49:53)

CD'den çok rahat açılıyor. Ama memory card'tan açılmıyor.




grcim -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (13 Nisan 2007; 12:00:30)

yeni versiyonu çıkmış 2.1 ama kimse pek ilgilenmiyor heralde divx ile [sm=icon_smile_disapprove.gif]




pinocchio27 -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (13 Nisan 2007; 15:45:51)

Varsa elinde yayınla hocam ilgi olmasa bu topicte olmazdı zaten....

Bekliyorum




grcim -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (13 Nisan 2007; 16:13:01)

http://metagames-eu.com/News2120_SMS-Version-21.php

simdi rapide falan atmak lazım ben en iyisi linki vereyim,
ben download ettim kurabilirmiyim bilmiyorum ama size linki vereyim 10 sn de download ediliyor,
mustafa 982 eğer yükleyip deneyebilirsen ne gibi artıları olduğunu yazarsan sevinirim.[:'(]




grcim -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (13 Nisan 2007; 16:38:02)

http://home.casema.nl/eugene_plotnikov/

bu da programın offical page i




mustafa982 -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (13 Nisan 2007; 20:38:54)

quote:

Orjinalden alıntı: grcim
http://home.casema.nl/eugene_plotnikov/
bu da programın offical page i

Evet zaten resmi download sayfasında bir önceki versiyona göre yapılan yenilikler yazıyor. Kısaca bahsedecek olursak, avi oynatımında ki sorunlar daha da azaltılmış. Menüdeki bazı donma problemleri giderilmiş gibi. Zaten program 500kb + bedava. 2 dakka atın memory kartınıza, yenileyin versiyonunu öyle değil mi?




myfranco -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (14 Nisan 2007; 0:00:30)

Arkadaşım ellerine sağlık.Gayet güzel bir anlatım.




soner121 -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (2 Mayıs 2007; 0:15:45)

mustafa982 slm arkadasım musadenle sana bısey sormak ıstıryorum ben bu hd loader denen programı gow 2 yı calıstırmaması nedenıyle yenı versıyonunu netten ındırdım cd ye aktardım ps2 me taktım ve cd den calıstı hersey ıyı guzelde ben bu hd loader elf denen dosyayı mc ta kopyalıyorum herzamankı gıbı r1 e basılı tutarak acıyorum ama nafıle calısmıyo bunun nedennı sence ne olabılır nasıl cozucem bunu cunku benım ps2 nın gozu yamuldu bıraz makına eskıde [8D]50004 cd yıde duzgun okumuyo o yuzden acıl benım bu dosyayı mc ta yuklemem gerek bı el atarsan sevınırım sımdıden cok saol




grcim -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (2 Mayıs 2007; 12:55:56)

benimde muppet chipli slim kasa ps2 im var cd launch.elf ile sms si çalıştırıyorum, sonra cd yi çıkarıp divxi cd sini takıyorum benim sorum aslında yukarıda sorulmuş, muppet chip ile cdsiz sms si mc den boot etme imkanı var mı? varsa nasıl? ayrıntılı bir şekilde yazabilirmisiniz. teşekkürler




Duna -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (2 Mayıs 2007; 16:22:59)

basitçe cd ye yazıp , ps2 ye bu cd yi takarak çalıştırabileceğimiz bir media player var mı? eskiden bir media player kullanıyordum. cd den programı çalıştırıp cıkarıyordum cd yi. sonra istediğim dvd yi takıp çalıştırıyordum filmi. usb hdd desteğide olsa süper olur aslında. ben memory card mış yok elf dosyasıymış uğraşmak istemiyorum açıkçası. atayım cd ye programı çalıştırayım cd den, bağlanayıp usbden hdd ye. izliyeyim filmimi. amacım bu :) bu arada inceleme ve anlatım süper olmuş. ellerinize sağlık.




mustafa982 -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (2 Mayıs 2007; 20:52:13)

quote:

Orjinalden alıntı: soner121

mustafa982 slm arkadasım musadenle sana bısey sormak ıstıryorum ben bu hd loader denen programı gow 2 yı calıstırmaması nedenıyle yenı versıyonunu netten ındırdım cd ye aktardım ps2 me taktım ve cd den calıstı hersey ıyı guzelde ben bu hd loader elf denen dosyayı mc ta kopyalıyorum herzamankı gıbı r1 e basılı tutarak acıyorum ama nafıle calısmıyo bunun nedennı sence ne olabılır nasıl cozucem bunu cunku benım ps2 nın gozu yamuldu bıraz makına eskıde [8D]50004 cd yıde duzgun okumuyo o yuzden acıl benım bu dosyayı mc ta yuklemem gerek bı el atarsan sevınırım sımdıden cok saol

Dostum yardımcı olmak isterdim ama ben hiç hd loader programı kullanma ihtiyacı duymadığım için, programı da araştırmadım. Şimdi birşeyler söyleyipte seni yanlış yönlendirmek istemem. Kusuruma bakma.

quote:

Orjinalden alıntı: Duna
basitçe cd ye yazıp , ps2 ye bu cd yi takarak çalıştırabileceğimiz bir media player var mı? eskiden bir media player kullanıyordum. cd den programı çalıştırıp cıkarıyordum cd yi. sonra istediğim dvd yi takıp çalıştırıyordum filmi. usb hdd desteğide olsa süper olur aslında. ben memory card mış yok elf dosyasıymış uğraşmak istemiyorum açıkçası. atayım cd ye programı çalıştırayım cd den, bağlanayıp usbden hdd ye. izliyeyim filmimi. amacım bu :) bu arada inceleme ve anlatım süper olmuş. ellerinize sağlık.
Arkadaşım "anlatım için ellerinize sağlık" demişsin. Sağolasın ama anlatımı iyi okumamışsın herhalde. Çünkü verdiğim imajı cd ye yazdırıp, cd den açınca zaten dediğin gibi yapabilirsin. Daha kolaylık olması için hafıza kartına kopyalama işini yazdım.




Duna -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (3 Mayıs 2007; 16:23:44)

evet bir kez daha dikkatlice okuyunca fark ettim. Çok özür dilerim. tekrar ellerinize sağlık arkadaşlar :)




Duna -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (3 Mayıs 2007; 17:56:39)

herşeyi becerdim. gayet güzel çalışıyor. cd ye yazdım verdiğiniz imajı. keşke 2.1 dosyasını da bir çekilde o imajın içine gömebilsek. onun dışında türkçe dil desteği dışında problemim yok gibi. hard disk bağlama olayınıda çözdüm. gayet güzel çalıştırıyor filmleri. :)




Ignus -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (4 Mayıs 2007; 10:05:24)

Selamlar. Oncelikle mustafa982 arkadasimiza tesekkur etmek isterim aciklamalarin cok isime yaradi.
Duna, bi sorum olacak
quote:

hard disk bağlama olayınıda çözdüm.

demissin. Acaba bunu nasil hallettigini anlatabilir misin?

Tesekkurler, kolay gelsin...




Duna -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (4 Mayıs 2007; 10:58:52)

verilen cd ' imajını cd ye yazdım. sonra açtım cd'den ps2 yi. ki bende ki ps2 30004 versiyon. neyse launcher açılıyor. orda ki menüden hemen cd ye giriyorum. cd içerisindeki klasörlerin içinde sms.elf var. onu çalıştırıyorum. programın ayarlarındanda (device settings di sanırım) start usb support gibi bir seçenek vardı. ben usbden bağladığım için hdd yi. direk hdd nin içeriği açıldı. içerisinde istediğim gibi dolaşabiliyorum. dün denedim. hem usb stickten hemde usb hdd den film izledim. gayet başarılı. divx player oldu alet. bir tane memory card daha alıp. direk mc den çalıştırmak istiyorum programı. tam bir divx playera dönecek alet :)




Ignus -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (4 Mayıs 2007; 12:06:23)

Anladım. Çok sağol.. Akşam artık sabaha kadar heroes un izleyemediğim bölümlerini izlerim [:)]




riaz -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (4 Mayıs 2007; 13:15:32)

ben bu flash diske düşük boyutlu ps1 oyunu atsam bu usb olayı (hd loader di galiba) ile çalışmaz deme[;)]




sag_lee -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (10 Mayıs 2007; 12:06:12)

lançhelfi kurdum ama vcd leri izleyemiyorumresim ve mp3 leri dinliyorum yardımcı olursanız sevinirim. mc dan açamadım lançhelfi r1 e basılımı tutmalıyım




snooker2oo7 -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (10 Haziran 2007; 22:39:32)

selam ps2sms playeri playstationuma yukledim fakat memory kartada save dosyasını atacagım onun icin ustteki verdiginiz (((http://depositfiles.com/files/766648 ))) sitesinden free olarak indirilmiyor.lutfen bi yardımcı ol mustafa tegmen.




Lyzard -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (17 Temmuz 2007; 14:21:17)

merhaba herşeyi yukarda denildiği gibi yaptım ama dvd yi takıp start sms player dediğimde "illegal disc" diyor ne yapmalıyım




davidoff11tr -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (11 Ekim 2007; 18:20:07)

merhaba,
usb ile bu verileri ps2'ye aktarmak mümkün mü ?
ben bahsettiğin dosyaları indirdim ancak CDRWin cd yazıcımı tanımadı, ben de yyeni sürümünü indiriyorum. belki o işe yarayabilir ama
bu verileri usb bellek ile atabilsem sanırım cd olayından kurtulucaz,
ps2'nin usb belleği görmesini sağlamak mümkün mü ?
tşk.ler




CoolMnaiaC -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (11 Ekim 2007; 22:15:05)

dostum ps2 tek başına flaşdisk görmes ancak Launcelf gibi programla hem MC, flaşdiske ulaşabilirsin




grcim -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (15 Ekim 2007; 8:40:48)

cool maniac arkadaşın dediği gibi ben önce launch elf ile açıyorum ps2 yi sonra, sonra sms player ile divx vs izleyebiliyorum usb veya dvd üzerinden.




CoolMnaiaC -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (17 Ekim 2007; 14:42:44)

grcim Launchelf V4.12c var enson olarak ve smsplayerin v2.4 r2 versionları cıkdı haberiniz olsun




grcim -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (17 Ekim 2007; 16:46:24)

çok saol sms playerin en versiyonu aldım attım memory card a fakat
ilk versiyon haricinde hiç birinde usb yi kullanamıyorum, usbler fat formatlı başka bir şey mİ? yapmak lazım acaba. ilk versiyon ile usb den bir dünya divx izledim izliyorum oysa




CoolMnaiaC -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (18 Ekim 2007; 20:44:29)

SMS v2.4 r2 bende attım MC flaşdiskden MP3.Divx.mpg1.mpg2.ogg.ffmpeg desteklio yane bende sorun yok 1gb flaşdisk var fat16 formatında gerçi bi ara fat32 formatı attım ama launchelf prog. fat32 agır kalıo unutmadan mc:/sms/Skins yane launchelf kullanarak mc sms klasörün içine Skins klaösrü aç ve o klasörün içine .smi formatına cevirik Skins klasörüne at şimdi programın linkini verim birde SMS türkçe olarak ingilizceye alfabesine uygun olarak degşitirdiğim yamayıda ekliyecim launchelf türkçe dil ve font ve bi kaç skins atıcam işine yarar


SMS_Launchelf yamalar




grcim -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (19 Ekim 2007; 8:16:20)

çok saol coolmaniac, dosyaları alıp denicem, fakat şu usb işi canımı sıktı baya anlamadığım bir durum var ama nedir bilmiyorum? neden 1.9 açıyorda 2,1 , 2,2, 2.3 ,2.4 açmıyor usb den bir kaç farklı usb denedim,
2 gb exigo, 1 gb kingston ama nafile , device settingsden "start usb support" diyorum ama tın.[X(]




CoolMnaiaC -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (19 Ekim 2007; 12:34:55)

ilginc normalde hemen algilayıp işleme koyması gerekir sms v2.4r2 dostum bak bi yöntem pek kimse bilmez PS2_MediaPlayerPro'da flaşdiski çalıştırabilirsin yöntemi ise MCda PS2nin save olan BEDATA-SYSTEM klasörün içine launchelf kullanarak USBD.İRX dosyasını at bu dosyayı oyunların içinde modul klasöründe bulursun olay budur launchlef kullanarak dvdden kopyala sonra mediaplayer pro çalıştır browse ekranı seç ve R1 bas ve MASS seç artık mediaplayerde flaşdiskdeki JPG****.DİVX.XVİD formatlarını açabilirsin hadea kolay gele

unutmadan mediaplayeri oyun linkde elf klasörunde bulursun yinede lin aşagıda

mediaplayer pro




grcim -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (19 Ekim 2007; 12:47:48)

ÇOK SAOL DOSTUM[:'(]




mustafa982 -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (19 Ekim 2007; 23:36:10)

dosyayı yeniden upload ettim[sm=s18.gif]




The Fugitive -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (20 Ekim 2007; 8:56:39)

Teşekkürler kurdum gayet iyi çalıştı[:)]




CoolMnaiaC -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (20 Ekim 2007; 17:17:37)

mustafa eline saglik iii olmuş Launchelf ve SMS olmadan ps2,ps2 demem [:'(]




extrabator -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (26 Ekim 2007; 21:24:15)

slm arkadaslar benim ps2 biraz eski versionua baktığımda bu nlar çıkıyor
console:SCPH-50004
browser:1.40
cd player:1.11
dvd player:3.02E
kaç gundur araştırıyorum playstationda divx izlemem için ne yapmam gerektiğini ama yazdığım cd lerden hiç bir sonuç çıkmadı öncelikle boot cd si oluşturmak için dvd mi yoksa cd mi kullanmalıyız ikincisi illa cdrwin programını kullanmalıyız alcohol olurmu ben bir çok ps2 oyununu alcoholle yazdım 4x te %90 açıldı ama en az 10 tane cd ve dvd harcadım bir boot cdsi açamadım.cdrwin kullanamıyorum çünkü boş cdyi takınca ''error:START DAO RECORDING command failed on device 0:0:0 disc type is not supported'' uyarısı alıyorum acaba boş cd belli bir markamı olması lazım.hatta emuleden 330mb lık bir program indirdim sırf bunun için ama ondanda sonuç alamadım bir yerde yanlış yapıyorum ama nerde bana yardımcı olursanız sevinirim.Bana boşver uğraşma divx lensi bozar demeyin çünkü ilerde harici hdd alıp bağlamak istiyorum.ve bu boot cdleri takınca ps2 yi normal oyun açar gibi başlatıyorum değilmi.düşük cümle kullandıysam özür dilerim..




wortexxx -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (29 Ekim 2007; 21:58:00)

@extrabator

cdrwin i yüklerken bi soru soruyor ona yes demelisin ilk seferinde ben no dedim hata verdi yazamadım cd yi.. ben verilen programla cd ye yazdım ve cd yi takıp ps2 yi açtığımda LaunchElf çıktı karşıma..

ayrıca arkadaşlar divx değilde normal VCD çalıştırmamız mümkün değilmi acaba??? elimde birsürü vcd film var ps2 den izleyebilme çansım yokmu??? SMS ile izlenmiyor sanırım.. [sm=s20.gif]




gorkemteke -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (26 Aralık 2007; 12:11:43)

mustafa yuzbası benim sonunum mcden sms programını calıstıramıyorum ama cdyi takıp calıstırırsam sorun cıkmıyor laucn elf bir sorun yok dun gece sırf bu sms programını mc den calıstırmak için sabahladım bilen biri varsa daha acık yada resimle anlatırsa cok sevinirim işallah cevap gelir:)




kada34 -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (6 Ocak 2008; 6:28:08)

SMSde Illegal Disk hatası alıyorsanız bu normaldir.Çünkü PS2 standart olarak DVD Video veya Audio CDyi tanır.Bu nedenle SMS ilk yüklendikten sonra çip devreden çıkar ve ilk taktığınız CD DVD harici diğer takacağınız medyayı okumaz.Bunu aşmak için birkaç yöntem var.Zamanım olursa anlatabilirim.Bu arada SMS ile USBde sorun yaşamadım.Hatta 320GB external FAT32 HDD takmıştım onu da görüyordu.Son versiyonu için

http://home.casema.nl/eugene_plotnikov/




CoMiSeR -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (12 Ocak 2008; 1:19:25)

1.si bu sms harici güç beslemesiz 2.5" harici hdd çalıştırır mı tabii fat32 formatlı olacak

2. si ben memory vard ım olmadığı halde cd den çalıştırabiliyorum ancak türkçe dil desteği yok,
bunu nasıl aşabilirim? illaki m.card a o 3 dosyayı atmak mı lazım acaba,

3.sü altyazı filmle aynı olmazsa çalşmıyor, o sıkıntı nasıl aşılabilir bir de altyazıyı sonradan seçemiyormuyuz divxplayerlardaki gibi

konuyu açan arkadaşa teşekkürler cidden süper bir olay ps2 divx player oldu [:'(]




EliNTeR -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (12 Ocak 2008; 1:27:55)

Ben divx izlemek istiyorum ancak merak ediyorum bu işlemleri yaparken ps nin elimde patlama ihtimali varmı?




CoMiSeR -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (14 Ocak 2008; 20:36:46)


quote:

Orjinalden alıntı: EliNTeR

Ben divx izlemek istiyorum ancak merak ediyorum bu işlemleri yaparken ps nin elimde patlama ihtimali varmı?



elde patlayacak bir şey yok, bir cd yazdırıyorsun ve ps2 yi onla açıyorsun
karşıan gelen menüden usb yi seçip filmini izliyorsun, o kadar basit [:'(]




kada34 -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (21 Ocak 2008; 4:42:47)


quote:

Orjinalden alıntı: CoMiSeR

1.si bu sms harici güç beslemesiz 2.5" harici hdd çalıştırır mı tabii fat32 formatlı olacak

2. si ben memory vard ım olmadığı halde cd den çalıştırabiliyorum ancak türkçe dil desteği yok,
bunu nasıl aşabilirim? illaki m.card a o 3 dosyayı atmak mı lazım acaba,

3.sü altyazı filmle aynı olmazsa çalşmıyor, o sıkıntı nasıl aşılabilir bir de altyazıyı sonradan seçemiyormuyuz divxplayerlardaki gibi

konuyu açan arkadaşa teşekkürler cidden süper bir olay ps2 divx player oldu [:'(]


1. harici güç beslemesiz 2.5" hddyi fat32 yaparak kullandım.2.5" HDD kutusunda genelde 2 usb olur ve biri güç biri veri içindir.Yalnız 2 usbyi de takıp çalıştırmanı öneririm.yoksa aşırı yüklenmeden usbler yanabilir.

2.memory card olmadan sms.lng yi başka bir yerden okutamıyorsun bildiğim kadarıyla.bu nedenle bu sorunu aşamayacaksın.

3.altyazı olayı iyi ama seçememek çok kötü.aynı isim şimdilik şart gözüküyor.




Mr.Blof -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (11 Şubat 2008; 21:13:21)

SMS yüklendikten sonra çip devreden çıkar deniliyor.Bu kopya oyunları oynayamayacağımız anlamına mı geliyor?Eğer öyleyse geriye dönüş yok mudur?




Lady-G -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (11 Şubat 2008; 21:30:20)


quote:

Orjinalden alıntı: EliNTeR

Ben divx izlemek istiyorum ancak merak ediyorum bu işlemleri yaparken ps nin elimde patlama ihtimali varmı?


cd'ler okuyucuya daha fazla zarar verebilir. usb belleğe filmleri atıp sonra ps2'ye takıp izleyebilme şansın da var.




mustafa982 -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (11 Şubat 2008; 21:40:59)

altyazı isteğe bağlı seçilebiliyor. bunu net hatırlıyorum. yuvarlak veya başka bir tuşla divx e bastığınızda altyazıyı da seçme şansı veriyor. illa film le aynı ismi taşıması gerekmiyor. onun dışında ps2 yi bırakalı uzun zaman oldu. bazı şeyleri yarım yamalak hatırlıyorum. yine de bir sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım.




mustafa982 -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (11 Şubat 2008; 21:44:00)

quote:

Orjinalden alıntı: Mr.Blof

SMS yüklendikten sonra çip devreden çıkar deniliyor.Bu kopya oyunları oynayamayacağımız anlamına mı geliyor?Eğer öyleyse geriye dönüş yok mudur?

yok öyle birşey dostum. için rahat olsun.




Mr.Blof -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (12 Şubat 2008; 15:57:45)

Arkadaşlar,
Extrabator'un sorunu aynen bende de var.Benimki 30004 serisi.
Şimdi ilk mesajdaki cdrwin programı ile yazmak istiyorum.Hata mesajı veriyor.Nero ile deniyorum.Cue dosyasını kopyalıyorum,yazdır diyorum.Bir süre sonra elektrikler kesildi,işlem başarısız mesajı alıyorum.10 tane cd yaktım bir launchelf'i cd ye yükleyemedim.Herkes yapıyorda ben nasıl yapamıyorum anlamadım.Nero7 kullanıyorum ondan mı yazdıramıyorum.Bu cue yazdırma ile başım belada benim.Yardımcı olacak biri var mıdır acaba?
quote:

Orjinalden alıntı: extrabator

slm arkadaslar benim ps2 biraz eski versionua baktığımda bu nlar çıkıyor
console:SCPH-50004
browser:1.40
cd player:1.11
dvd player:3.02E
kaç gundur araştırıyorum playstationda divx izlemem için ne yapmam gerektiğini ama yazdığım cd lerden hiç bir sonuç çıkmadı öncelikle boot cd si oluşturmak için dvd mi yoksa cd mi kullanmalıyız ikincisi illa cdrwin programını kullanmalıyız alcohol olurmu ben bir çok ps2 oyununu alcoholle yazdım 4x te %90 açıldı ama en az 10 tane cd ve dvd harcadım bir boot cdsi açamadım.cdrwin kullanamıyorum çünkü boş cdyi takınca ''error:START DAO RECORDING command failed on device 0:0:0 disc type is not supported'' uyarısı alıyorum acaba boş cd belli bir markamı olması lazım.hatta emuleden 330mb lık bir program indirdim sırf bunun için ama ondanda sonuç alamadım bir yerde yanlış yapıyorum ama nerde bana yardımcı olursanız sevinirim.Bana boşver uğraşma divx lensi bozar demeyin çünkü ilerde harici hdd alıp bağlamak istiyorum.ve bu boot cdleri takınca ps2 yi normal oyun açar gibi başlatıyorum değilmi.düşük cümle kullandıysam özür dilerim..





Mr.Blof -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (12 Şubat 2008; 21:56:57)

Olayı hallettim.CD ye yazma için Nero ve Cdrwin kullandım olmadı.Bende garantili olan Alcohol %120 yi denedim.Bir kerede hallettim.En garantilisi Alcohol.Fakat benim ps2 eski kasa kalınlarından olduğu için çipide mesih.Bu nedenle R1'e basarak boot yapamıyorum.Sanıyorum çaresi de yok.Her seferinde sms'i cd den çalıştıracağım.




Mr.Blof -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (17 Şubat 2008; 14:01:59)

Şu an Türkçe karakterler de tamam.Fakat anlamadığım bir şey var.Launchelf ile usb flash diski bir türlü göremiyorum.Misc'e tıklayınca flash diskin ışığı sönüyor.Ancak 2.5 hdd yi takınca onu görüyor.İşin garibi sms playeri açınca flash diskin içi görünüyor.Filmi rahatlıkla isleyebiliyorum.Ben bu işi anlayamadım launchelf de görmüyorda nasıl sms de görüyor?




mustafa982 -> Cevap: Ps2 LaunchElf + Sms M.Player Kurulumu (+ikon+arka fon) (17 Şubat 2008; 14:29:08)

ben mesela launchelf te 128mb usb1.1 mp3 player ı rahatlıkla kullanmıştım. hatta usb1.1 in hızı yeter mi diye sms programında da deneme amaçlı, 50mb lık divx film den bir parça attım. takılmadan sorunsuz oynatmıştı. sonra benim upload ettiğim dosyanın içinde türkçe font dosyası da mevcut zaten. ayrıca uğraşmanız gerekmiyor, türkçe karakterleri sorunsuz göstermesi için.




Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>

Valid CSS!




Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.761719