Şimdi Ara

Yeni optik ultrason iğnesi minimal invazif cerrahide umut vadediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  •  

    Teknolojik gelişmelerin bizleri en çok heyecanlandıranları şüphesiz sağlık alanında gerçekleşenler. Geçtiğimiz günlerde duyurulan gelişme de bunlardan birisi. Minimal invaziv operasyonlarda bir hayli faydalı olacağa benzeyen iğne her ikisi de London’da bulunan University College London ve Queen Mary University’nin ortak çalışması sonucu ortaya çıkmış.



    Bir iğne kalınlığında olan yeni cihaz, ultrasonik dalgalar üreten kablodan ve oluşan bu ultrasonik dalgaların yansımaları algılayan bir sensörden meydana gelmekte temel olarak. Uzmanların belirttiğine göre bu denli küçük olmasına karşın 2.5’’ genişliğinde bir alanı görme imkanı tanıyan optik ultrason, sadece 9 eritrositin sığabildiği bir alandaki farkları ayırt edebilecek kadar da keskin bir ayırt etme kapasitesine sahip.


     



    Minimal invaziv cerrahi alanında umut vadediyor



    Çalışmayı gerçekleştiren ekipte yer alan Dr. Malcolm Finlay’e göre bu sayede dilimize minimal invaziv cerrahi olarak geçmiş olan ‘’keyhole surgery’’ girişimlerinde şu anki metotlarda yeterli görüş imkanı sağlanamadığı için meydana gelebilecek üzücü sonuçların önüne geçilebileceğini aktardı.

     

     

     

    Son olarak Cerrahlar, Mühendisler, fizikçiler ve malzeme bilimcilerden oluşan bir ekip tarafından 4 yılda geliştirilen optik ultrasonun, halihazırda da gerçekleştirilen fakat bir hayli riskli olduğu için çok kritik durumlarda tercih edilen fetal cerrahide olumlu sonuçlara kapı açacağı düşünülüyor.

     








  • Zaten ediyorlardı ki

  • Haberden çok bilgili arkadaşların yorumlarını okumayı bekliyorum. Genelde yorum yapanlar haberlerden daha akıcı ve doğru bilgi veriyor.

  • Tıp ne kadar gelişmiş olsa da bence asıl gelişmeyi daha sağlayamadı. Bir noktada ciddi bir devrim olacak ama korkum bunun insanları zıvanadan çıkarması.

  • Kansere çare bulunmadığı sürece tıpta devrim olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖZELKUVVET kullanıcısına yanıt
    Selamlar, tıp biliminde insanlık tarihi boyunca yaşanan en büyük devrim mikropların keşfi olmuştur, insanları bütün bütün avlayan minik mikropların keşfedilmesi ve bunları yenecek antibiyotiklerin geliştirilmesi sayısız insanın hayatını kurtardı, günümüzde insan ve toplum sağlığını dehşete düşüren hastalıkların başında dediğiniz gibi kanser ve kalp hastalıkları ve ayrıca sinir sistemi hastalıkları gelmektedir, ve bilim dünyası hiç olmadığı kadar koopere çalışmakta, doktorlar, tıp bilimcileri, eczacılar, temel bilimciler, mühendisler bu sorunları çözmek ve önlemek için uğraşmaktadırlar ve bilgi hiç olmadığı kadar katlanarak artmaktadır. Yukarıda tanıtılan teknoloji, daha 50 yıl önce çaresizce ölümü beklenen çocukların hali hazırdaki başarılı tedavilerini bir üst seviye kaliteye çıkarabilir, bilimde devrimlerden ziyade giderek artan bilgi ve tecrübe birikimi daha önemli bence, kanser hastaları için de erken evrede yapılan müdahaleler oldukça yüz güldürücü sonuçlar vermektedir, malesef bir hastalık isterse zatüre olsun, isterse akciğer kanseri, ilerledikçe, iyileşme şansı giderek azalmaktadır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.