Şimdi Ara

Apple 13 milyar euroluk vergi cezasını ödemeye hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Geçtiğimiz yıl Avrupa Komisyonu, İrlanda ile Apple arasındaki vergi anlaşmasının hukuka aykırı olduğunu ve Apple'ın bu anlaşma sayesinde milyarlarca euroluk vergiyi ödemekten kurtulduğunu belirtip Apple'a eksik vergi ödemeleri ile birlikte toplam 13 milyar euro tutarında vergi cezası vermişti. Bu cezayı Apple'dan tahsil etmesi gereken İrlanda hükümeti, parayı tahsil etmek için herhangi bir hamle yapmayınca Avrupa Komsiyonu, İrlanda hükümetinin, Avrupa Adalet Divanı'nda yargılanmasını istemişti. Bu kararın ardından vergi cezasını toplamak için harekete geçen hükümet yetkililerin cezanın yakın zamanda tahsil edilmesini bekliyor.


     

    Gelecek Yıl Ödemeye Başlayacak 

    Konuyla ilgili bugün Avrupa Komisyonu’nun Rekabetten Sorumlu Komiseri Margrethe Vestager ile görüşecek olan İrlanda Maliye Bakanı Paschal Donohoe, Apple'ın 2018'in başında milyarlarca euroluk cezayı ödemeye başlayacağını açıkladı. Donohoe'nin açıklamalarına göre Apple'ın ödeyeceği miktarın tutulması için bir fon oluşturulacak ve İrlanda hükümeti fondan sorumlu bir yatırım yöneticisi ve memur atayacak. Fonla ilgilenecek olan bu iki görevlinin de önümüzdeki ay atanması ve Apple'ın ödemelere başlaması bekleniyor.


     

    Tabi Apple ve İrlanda hükümeti cezanın tahsili konusunda anlaşmış gibi görünseler de hem Apple hem de İrlanda hükümeti söz konusu cezanın ödenmemesi için karara itiraz etti. İrlanda hükümeti, Avrupa Komisyonu'nun aldığı kararın içişlerine müdahale niteliği taşıdığını dile getirirken Apple ise 13 milyar euronun çok fazla olduğu ve vergi hesabının yanlış yapıldığı gerekçesiyle karara itiraz etti. Bu itirazlar henüz sonuca bağlanmış durumda değil. Bu nedenle Apple'ın ödeyeceği miktar doğrudan Avrupa Komisyonu'na aktarılmayacak, ilk etapta güvenli fonda tutulacak. İtirazlar değerlendirilip kesin karar verildikten sonra ise para fondan alınıp Avrupa Komisyonu'na (ya da itirazın kabulü halinde Apple'a) aktarılacak.








  • Ekrem yapacakmış bu haberi ama şu an ağladığı için diğer editöre bırakmış haberi. :)

  • Tmm anlasildi zam kapida. Almayin bunun urunlerini. Kendi ulkesinden 6-8 kati zamli aliyoruz urunlerini. Sıkıysa kendi ulkesinde yapsin o kadar zammi

  • Ödesin bu firmaya az bile o kadar kazık atıyor insanlara.

  • Ödeyeceğini zannedenler var mı harbiden
  • Bak sen şu elmaya... Bu cezayı ödeyeceğine zerre ihtimal vermiyorum, kaldı ki İrlanda Hükümeti bile itiraz etmiş karara. :) Adamım elmaya dokunmayın der gibi.

  • Epılın ceza ödemesine üzülmüştür birileri

  • Ekrem bi büyük açmıştır bunun üstüne :/

  • 13 milyar euro olmasın o? dolar ile euro arasındaki farka dikkat!

  • Onur Seven kadar komplexli sorunlu editör Dünyada yoktur heralde. En ufak esprili yorumu işine gelmedimi siliyor. Unmut varı bilmiyorum ama tedavi olması şart.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Bak sen şu elmaya... Bu cezayı ödeyeceğine zerre ihtimal vermiyorum, kaldı ki İrlanda Hükümeti bile itiraz etmiş karara. :) Adamım elmaya dokunmayın der gibi.

    Çatır çatır ödeyecek çünkü bağlayıcı olan İrlanda değil Avrupa Komisyonu. Yani ödemezse rüyasında görür Avrupa birliğindeki ülkelerde ürün satışını.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: strathmorea

    Ekrem yapacakmış bu haberi ama şu an ağladığı için diğer editöre bırakmış haberi. :)

    uzuluyorum boyle tiplere.. espri anlayisi ekrem ile sinirli ve aklınca herkesin de kendisi gibi kalitesiz düşünce yapısına sahip olacagini dusunuyor. Hani su ilk ve ortaokullarda diger çocukların eksiklerini diline dolayip alay edip duran, yeterli aile eğitimi almamış kültürsüz cocuklar gibi..

    Bu sitedeki en sevdiğim şey "blok" özelliği. Zira bu gibi kalitesizleri bloklamak, forum kalitesini önemli ölçüde arttırıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TR_001 -- 5 Aralık 2017; 12:40:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TR_001

    quote:

    Orijinalden alıntı: strathmorea

    Ekrem yapacakmış bu haberi ama şu an ağladığı için diğer editöre bırakmış haberi. :)

    uzuluyorum boyle tiplere.. espri anlayisi ekrem ile sinirli ve aklınca herkesin de kendisi gibi kalitesiz düşünce yapısına sahip olacagini dusunuyor. Hani su ilk ve ortaokullarda diger çocukların eksiklerini diline dolayip alay edip duran, yeterli aile eğitimi almamış kültürsüz cocuklar gibi..

    Bu sitedeki en sevdiğim şey "blok" özelliği. Zira bu gibi kalitesizleri bloklamak, forum kalitesini önemli ölçüde arttırıyor.

    Kendine üzülmelisin. Öncelikle yazdığın tipe uyarak kendini tanıtmışsın bizlere. Canını ne yaktı bu kadar bilmiyorum ama çık biraz dolaş. Apple, ekrem falan bu kadar takma kafana. Biz ufak bir dokunduruş yaptık ama ucu sana gitmiş seni germiş. Boşver az hava al sen kültürlü ve iyi aile çocuğu.!!! Bu sitede en sevmediğim şey senin gibi kalitesizlerin, kültürden espri anlayışından bahseden ama kendisinde zerre olmayan tiplerin olması.




  • Adam millete nasıl fiyat ile satıyorsa bu parayı kabul ediyor yada anlaşmalı rüşvetin diğer adı.

  • böyle bir ceza applea Türkiyede kesilseydi devleti aşağılamaktan ne yapacağını şaşırırdı forum. Büün vatan hainleri dişlerini bilerdi. fakat mevzuyu başka bir avrupa ülkesi yapınca kimse sesini çıkarmıyor .. neden çıkarsın ki adam Türkiye düşmanı irlanda değildi. fırsat olsada Türkiyeye saldırsa diye hazır kapıda bekliyor. DH forum yöneticileride çoğu fetö sevdalısı iki kuruşluk "tık" için hiçbir vatan hainine ses çıkarmaz kılını kıpırdatmaz. darbe girişimden sonra ne yazılar yazıldı çizildi ne hakaretler yapıldı bu ülkeye bir tane yöneticide çıkıp kılını kıpırtdatmadı aratın forumda görürsünüz. bir çok vatan sever ve bu ülkenin namusuna dil uzatanlara gerekli cevabı verenler ise forumdan atıldı..

    neyse şimdi bu hesapta silinecek fetöcü çok... silerseniz silin vatan saolsun.. düşmanlar kahrolsun vatan için bir değil bin hesap feda olsun.. hadi ordan..





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.