Şimdi Ara

Çin, iOS geliştirici karının yüzde 25’ine sahip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Android ve iOS uygulama mağazaları bugün sektörün en büyük iki oyuncusu konumunda. Google Play daha çok indirme sayısı ile öne çıkarken, App Store ise elde edilen gelirde rakibine fark atıyor. Ne var ki ortada çok önemli bir koz var.


     


    Büyük gelir

     


    Uzun süredir Google’ın onay alabilmek için uğraştığı ancak halen başarılı olmadığı devasa bir pazar var. O da Çin. Ülkede Android cihaz satışı yüzde 80-90 seviyesine çıkıyor. Gel gör ki Google servisleri ülkede yasak.


     


    Bu yasaklama Google Play için çok büyük bir dezavantaj. Bu devasa pazardan gelir elde edemediği için rakibinin gerisinde kalıyor. Elbette buna rağmen önemli gelirler elde etmesi dikkat çekici.


     


    Ayrıca Bkz.DxO One kamera aparatı Android’e geldi

    Apple ise Çin pazarını dilediği gibi kullanmanın keyfini çıkarıyor. iPhone tarafında satışlar düşük seviyelerde ancak kümülatif olarak büyüyen kullanıcı sayısı uygulama ekosistemine de büyük katkı yapıyor.


     


    Çin’e bir dizi ziyaret gerçekleştiren Tim Cook, bir güvenlik konferansında App Store ile ilgili dikkat çekici bilgiler verdi. Buna göre Çin’de iOS platformuna kayıtlı geliştirici sayısı 1.8 milyon civarında.


     


    App Store platformunda bugüne kadar geliştiricilere dağıtılan kâr payının yaklaşık yüzde 25’i Çinli geliştiricilere gitti. Yani toplamda 70 milyar doların geliştiricilere dağıtıldığı düşünüldüğünde yaklaşık 16.9 milyar dolar Çinlilerin cebine girmiş. Bu da dolaylı olarak uygulama gelirlerinin yüzde 25’inin Çin’den geldiğini gösteriyor.


     


    Apple bu büyük avantajı kaybetmemek için genelde Çin hükümetinin taleplerine anında cevap vermeye çalışıyor. Geçmiş dönemlerde yayınlanan yönetmeliklere göre Apple ilgili uygulamaları hemen mağazasından kaldırmıştı. 


     







  • @Ekrem71 haber güzel ama başlıkta karının yerine kârının yazsaydın daha güzel olurdu. Bir an Çinli bir karıdan ( kadından ) bahsettiğini sandım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamunpatra

    @Ekrem71 haber güzel ama başlıkta karının yerine kârının yazsaydın daha güzel olurdu. Bir an Çinli bir karıdan ( kadından ) bahsettiğini sandım.

    Bu normal. Dünyada sıfırdan dolar milyarderi olan kadınların çoğu Çinli.
  • Her haberine aynı sertikte girmeye devam.
    Ekrem71 karına ortak olmak istiyorum. Karını bizimle de paylaşman için ne kadar istiyorsun? Karında iyiymiş bu sene.
    Böylelerini editör yapanlar size 2 kat gelsin.
    Karısını sevdiklerim. Yanlış anlamayın karınızdan bahsediyorum.

  • amd kısa sürede olsa ipleri eline almaya başlamıştı ama rehabete falanmı kapıldı acaba son zamanlarda baya durgun , ayrıca son güncellemeye kadar hiçbir ciddi sıkıntısı olmayan ekran kartım güncellemeden sonra bozuldu o yüzden kırgınım amd :_( ne güzel yazılım kısmını düzeltmişti son zamanlarda yine salmışlar heralde.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka


    quote:

    Orijinalden alıntı: interwap

    quote:

    Orijinalden alıntı: hamunpatra

    @Ekrem71 haber güzel ama başlıkta karının yerine kârının yazsaydın daha güzel olurdu. Bir an Çinli bir karıdan ( kadından ) bahsettiğini sandım.

    Bu normal. Dünyada sıfırdan dolar milyarderi olan kadınların çoğu Çinli.

    Bu bence erkeklerin ne kadar aptal olduğunu gösterir.

    (Bir erkek olarak yazıyorum bunu.)

    Yanlış anlamışsın. Kadınlar arasında bir kıyaslama yaptım. Senin bakış açından Çinli kadınlar hariç diğer kadınlar için söylenebilir (ki bu aptal olduklarını göstermez).
    Sıfırdan milyarder olan zenginlere bakarsak tamamına yakını erkeklerdir.




  • "Karı" mı? "Kârı" mı?

    Şapkalar kaldırıldı demeyin, geri getirildi,

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.