Şimdi Ara

Blockchain tabanlı tamamen güvenli akıllı telefon: Finney

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Bitcoin ve Ether gibi popüler kripto para birimlerinin arkasında yatan Blockchain(blok zinciri) teknolojisi merkezi yapıya ihtiyaç duymaması ve güvenilir olması nedeniyle son zamanlarda finans kuruluşlarının yanı sıra çokuluslu şirketler tarafından da test ediliyor. Tabi teknoloji şimdilik tüketici elektroniği kısmında kendini göstermiyor ancak önümüzdeki yıldan itibaren Blockchain teknolojisiyle desteklenen akıllı telefonları görmemiz mümkün olacak. Üstün güvenlik anlayışına sahip lüks telefonlar üreten Sirin Labs, Blockchain destekli ilk akıllı telefon Finney'in önümüzdeki yıl piyasaya sürüleceğini duyurdu.


     

    Amiral Gemisi Donanımı ve Blockchain Teknolojisi 

    Daha önce 14.000$ fiyat etiketine sahip Solarin isimli telefon ile kullanıcılara yüksek güvenlik performansı vaat eden Sirin Labs, Bitcoin ile ilk kez işlem yapan isim olan Harold Thomas Finney'in anısına yeni telefonuna Finney adını verdi. Sirin Labs'in bu yılın başında ''dünyanın tamamen güvenli ilk akıllı telefonu'' olarak duyurduğu Finney, önümüzdeki yıl 999$ fiyat etiketiyle satışa sunulması bekleniyor. 5.2 inç QHD ekran, 8GB RAM ve 256GB dahili depolama gibi üst seviye akıllı telefon modellerinde görebildiğimiz özelliklerle kullanıcı karşısına çıkacak olan Finney'i muadillerinden ayıran esas unsur ise sahip olduğu Blockchain teknolojisi. Peki Blockchain teknolojisi Finney'e ne katıyor?


     

    Aslında Blockchain teknolojisini akıllı telefona entegre etme fikri son derece ilginç ancak Sirin Labs, Finney ile bu teknolojiyi oldukça kullanışlı bir hale getirdiğini iddia ediyor. Shield OS isimli açık kaynak kodlu bir işletim sistemine sahip olacağı belirtilen Finney, bütün blockchain uygulamalarını destekliyor. Yani kullanıcılar Finney ile kripto para saklamaktan tutun da borsalara güvenli bir şekilde giriş yapma, şifrelenmiş mesajlar gönderme ve herhangi bir işlevi şifrelenmiş şekilde gerçekleştirme gibi özelliklerden faydalanabilecek. Blockchain'in temelinde yatan ''merkeziyetçi olmama'' fikrine de sadık kalan Finney'de kullanıcılara ait verilere telefonun dahili hafızası gibi tek bir yerde toplanmayacak. Sirin Labs, dağıtılmış halde saklı tutulan verilerin ele geçirilmesinin tek bir yerde tutulan verilere kıyasla çok daha zor olduğunu belirtiyor.


     

    Ethereum Tabanlı Status Uygulaması

    Shield OS işletim sisteminin yanı sıra Finney'de Ethereum alt yapısı kullanılarak geliştirilen Status uygulaması da yer alacak. Ethereum ağının mobil platformlara uyarlaması olarak tanıtılan Status, mobil platformlarda merkezi olmayan mesajlaşma ve tarayıcı kullanımı sunuyor. Ayrıca kendi içinde bir sanal cüzdana sahip olan Status, kullanıcıların kripto paralarını akıllı telefonlarda güvenle tutmasına ve Status uygulamasının yer aldığı telefonlar arasında kolayca kripto para transferi yapılmasına imkan sağlıyor.


     

    Sirin Labs'in kurucusu ve CEO'su olan Moshe Hogeg, Finney ile birlikte amaçlarının Blockchain teknolojisini standart haline getirmek olduğunu söylese de aslında Finney ile kafalarda çok fazla soru işareti var. Verilerin merkezi olmayacak şekilde saklanması, mesajların ve diğer uygulamaların şifrelenmiş halde kullanılabilmesi gibi ifadeler kulağa son gerçekten önemli güvenlik adımları gibi gelse de Blockchain teknolojisinin bu yönde kullanıldığına daha önce şahit olmadığımız için anlaşılması zor ifadeler. Şirket de bu ifadelerin altını dolduracak detaylı açıklamalar yapmış değil. Bu nedenle Finney'in güvenlik anlamında sunduğu özellikleri tam anlamıyla görmek için telefonun piyasaya sürülmesi beklememiz gerekiyor. 




  • telefon çok hoş olmuş 500-600 dolar olsa android pazarında baya yer kaplar

  • Bu telefonu kimin için yapmışlar acaba(?) Senin benim için yapmadıkları kesin.

  • No system is safe

  • alito kullanıcısına yanıt
    Eeyyyy alito sen kimsin yaa?

  • Blockchain süper kahraman gibi bir şey oldu.

    Blockchain merkezi olmayıp her türlü güvenliği sağlayan bir sistem değil.

    Daha çok merkezi p2p bir networka dağıtarak ortak bir merkez kurmayı hedefleyen ve network içerisindeki kayıtları belli matematiksel kurallara bağlayarak kayıtlara müdehaleyi engelleyen bir sistem.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.