Şimdi Ara

EBAY

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARKADASLAR EBAYDAN ALISVEİS YAPMAK İSTİYORUMDA Bİ KAC SORUM OLACAK
    1-PAYPAL HESABİ İCİN GUVENLİMİ
    2-GG GİBİ SADECE BELİRLENEN KULLANICLARMI YOLLUYO YURTDISINA YOKSA HERKEZ YOLLUYOMU???
    3-TURKİYEYE GİRİS CIKISLARDA SORUN YASANIRMI???
    4-EBAY GİBİ YADA DEİL FAKAT TURKİEDEKİ FİYATLARDAN DAHA UCUZA MAL BULABİLECEGİMİZ YABANCI GUVENLİ SİTELER VARMI???



  • 1-Paypal için güvenli bir site ödemenizi rahatlıkla yapabiliyorsunuz.
    2-Evet sadece belirli kullanıcılar yurt dışına gönderi yapıyor.Sanırım bu kullanıcının arzusuna kalmış birşey.Ama fazla miktarda gönderi ücreti alıyorlar.Gördüğüm kadarı ile adamlar üründen kar etmesede kargo ücretinden kar ediyorlar.
    3-Türkiyeye girişte sorun yaşama ihtimaliniz fazla.Ürünün mabla ve içeriğine göre gümrükte takılabilir.Normalde sınır 100 dolar ama bunun altında olsada sorun çıkabiliyor.Ben 3 defa ipod aldım ikisi geldi biri gelmedi ve gümrükte takıldı.Adamlar kargoyu usps ile yolluyor.Usps'in Türkiye dağıtımını ise Ptt yapıyor.Eğer gümrüğe takılırsa Ptt kağıt yollayıp gümrük işlemlerini yapmanızı istiyor.Bu işte ürüne göre değişen bir hayli külfetli bir iş.
    4-Ucuz ürün alabileceğiniz pek çok site var ama en büyük sorun malesef GÜMRÜK.Herkes yurtdışından almak ister ama devlet babada vergi kaybı olsun istemez.




  • paypal kullanarak birçok siteyle rahatlıkla alışveriş yapabilirsin.. ebay den tr ye kargo fiyatları min 10$ dan başlıyor.. daha ucuzunu görmedim yani. eğer ufak birşey alıyorsan işlemci, hafıza kartı vb. 10-15$ arası bir kargo oluyor genellikle ama satıcısına göre değişiyor.. wanker ın da söylediği gibi kargodan kar yapan satıcılar da var. aynı malı aynı kargo şirketiyle biri 10$ a yollarken biri 25$ a yollayabiliyor buna biraz dikkat etmek gerekli.. alışveriş yaparken güvenilir satıcılardan almakta fayda var çünkü sistemi gittigidiyor gibi değil parayı ödediğiniz anda adamın hesabına yatıyor.. şimdiye kadar birçok şey aldım hiç gümrükte takılmadım gümrük bazen şansa da kalabiliyor.. aynı kutuya 4-5 tane ipod sokup gümrükten sorunsuz geçiren ark ım da war bi tane ipod u gümrükte takılan da :)

    güvenilir site olarak tawww.amazon.com (sanırım türkiyeye sadece kitap ve dvd yolluyor yani en son sorduğumda öyle cewap wermişti müşteri hizmetleri) vehttp://www.saveateagle.com/ u (türkiyeye baya bi kargo parası alıyor sanırım ben pda aldım ama amerikadaki arkadaşıma yolladım o türkiyeye gelirken getirdi..) öneririm..

    çok bilinmeyen sitelerden alışveriş yapmadan önce forumlarda o sitelerle ilgili araştırma yapmanı öneririm. bazı duyulmamış siteler de çok güvenilir ve ucuz olabiliyor..




  • tmm cok salun arkdaslar bi bakacaz da arkadaslar eger urun mantıklı gelirse alcazda ark.la
  • Yurt dışından ve özellikle Ebay'dan alışveriş yapacak arkadaşlar önce aşağıdaki siteyi incelesinler derim

    ::TIKLAYIN::
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.