Şimdi Ara

ABD'nin yeni paranoyası drone'lar ile casusluk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ağustos ayında ABD ordusu, Çinli drone üreticisi DJI'a ait droneların siber güvenlik endişesi yarattığını açıklamış ve orduda DJI marka drone'ların kullanımını yasaklamıştı. ABD İç Güvenlik Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi(ICE) ise ağustos ayında alınan kararı da dayanak göstererek drone sahiplerini uyardı. ICE'nin uyarısına göre DJI'a ait drone'lar ve DJI tarafından sağlanan yazılımlar Çin hükümeti için casusluk yapıyor ve Çin hükümetine veri akışı sağlıyor.


     
     

    ICE tarafından yayımlanan metinde, DJI'ın 2015'ten beri kritik altyapı hizmetleri sunan ve kolluk kuvvetleriyle yakından bağlantılı olan şirketleri hedef alarak drone'larını ABD pazarında sunmaya başladığına dikkat çekildi. ICE'ye göre bu yılın temmuz ayı itibariyle ABD'de; demir yolu, kamu hizmetleri, medya, tarım, eğitim ve federal kolluk kuvvetleri alanında faaliyet gösteren en az on büyük şirket ve kuruluş DJI'ın drone'larını kullanıyor. ICE'nin raporuna göre ABD İç Güvenlik Bakanlığı, DJI'a ait drone ve yazılımların casusluk faaliyetleri yürüttüğünden kesin olarak emin değil ancak şirketin casusluk faaliyetleri yürütme ihtimalinin ''oldukça yüksek'' olduğunu düşünüyor.


     

    Siber Saldırıda Kullanılabilir 

    ICE'nin iddialarına göre DJI ürünü kullanan kişi ve kurumlara ait telefon numaraları, resimler, videolar ve DJI ürünleriyle etkileşime giren cihazlardaki farklı bilgiler tehlike altında. ICE bu verilerin Çin'deki bulut sunucularında depolandığını ve verilerin Çin hükümeti tarafından ABD'ye yönelik bir siber ya da fiziksel saldırıda kullanabileceğini belirtiyor.


     

    ICE'nin raporunun ardından açıklama yapan DJI ise iddiaları kesin bir dille yalanladı. ICE raporundaki iddialarının büyük bir kısmının bariz şekilde yanlış olduğunu ifade eden DJI, basit seviyede teknoloji ve drone bilgisi hatta basit bir internet araştırmasıyla bile iddiaların yanlış olduğunun kolayca görülebileceğini ekledi. 








  • Suçlamadıkları yabancı şirket, ülke ve din kalmadı resmen.

  • CIA ülkede dinlemediği vatandaş bırakmazken, devlet her şeyde başka ülkelere suç atıyor.

  • dji ceo: dinime küfreden bari Müslüman olsa..
    nsa: dinsizin hakkından imansız gelir..

  • Casusluğun alasını MS, Apple ve Google yapıyor. Daha ne olsun...

  • Casus'a casus diyenin casus olması.
  • merhaba. ablam almanyadan drone aldı bana haftaya geliyor. shgm kayıt yapmam icin sisteme seri numarası düşmüyor. nasil yapmam gerekiyor. tskler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.