Şimdi Ara

Qualcomm ABD’de iPhone X satışlarını yasaklatmaya çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Piyasaya çok iyi bir başlangıç yapan Apple’ın iPhone X modelinin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Apple’ın artık en büyük davacısı haline gelen Qualcomm, iPhone X modelini ABD’de yasaklatmak için harekete geçti.


     


    Qualcomm bastırıyor


     


    Firma geçtiğimiz Çarşamba günü suç duyurusunda bulunmuş ve Apple’ın kendisine ait 16 farklı patenti izinsiz kullandığını iddia etmişti. Sonrasında ABD ticaret komisyonuna - ITC başvuran firma 5 patentini ihlal eden iPhone 7 serisi, iPhone 8 serisi ve iPhone X modellerinin satışının yasaklanmasını talep etti.


     


    Qualcomm ve Apple arasındaki tartışmalar özellikle geçen yıl iPhone 7 serisinde Intel/Qualcomm modemlerinin kullanılması sonrasında alevlendi. Qualcomm müşterisinin kendi modemlerini düşük performanslı gösterdiğini iddia ediyordu.


     


    İyice büyüyen tartışmalar patent kavgasına dönüştü. Qualcomm, Apple’ın patentlerini izinsiz kullandığını iddia ederken Apple da patent ücretlerinin adil sınırın üzerinde olduğunu savunuyordu.


     


    Ayrıca Bkz.Apple kodlama etkinlikleri bu yıl beşinci kez düzenleniyor

    Özellikle Apple’ın hukuk mücadelesi nedeniyle lisans bedellerini ödememesi Qualcomm’un faaliyet karına büyük darbe vurdu. Bu da firmanın sertleşmesine neden oldu. Pek çok ülkede iPhone satışlarının yasaklanması için dava açtı.


     


    Qualcomm’un ihlal edildiğini iddia ettiği patentler radyo frekans alıcı-vericileri, derinlik tabanlı görüntüleme, enerji tasarruf hafızası ve güç açık-kapalı fazlarında telefonun davranışlarını kapsıyor.


     


    Bu şikayetlerin sonucunun nereye varacağı konusunda net bir bilgi yok ancak Qualcomm bir zafer kazanırsa Apple için kötü günler başlayabilir. Zira diğer ülkelerdeki iPhone yasaklama davalarının bundan etkilenmesi olası. Yine de bir Apple yetkilisinin dediği gibi davalar sonuçlanana kadar köprünün altından çok sular akar. 


     







  • ekrem formunda bugun .bakim yaptilar galiba .ccleaner malwarebayt bitdefeder kullanarak.

  • bi git allah aşkına qualcomm , cami duvarına işiyorsun.

  • demek abd içinde abd'nin en büyük firmalarından birinin satışını yasaklatacağım diyorsun ha ? seni tanımak istiyorum yiğidim ... "Donald trump" bide inanmışlar

  • "Qualcomm’un ihlal edildiğini iddia ettiği patentler radyo frekans alıcı-vericileri, derinlik tabanlı görüntüleme, enerji tasarruf hafızası ve güç açık-kapalı fazlarında telefonun davranışlarını kapsıyor. "

    Bu patentler Plus serilerinde kullanılmıyor mu? Neden sadece 7, 8 ve X'i kapsam dahiline almışlar?

  • Arkandayım qualcomm bastır koçum. Qualcomm düşerse n*h kaliteli modem bulursunuz. Android üreticilerinin bir çoğu da kaliteli SoC bulur. Ondan sonra apple-samsungun eline düşeriz.

  • baysan240 kullanıcısına yanıt
    Donaldin işine gelir abd de uretim yapmıyor vergi kaçırıyor apple

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasaklatsın da göreyim konu ile ilgili tek bir fikrim dahi yok ama şundan eminim
    Adi amerikalılar her konuda biz güçlüyüz o yüzden de haklıyız diye düşünüyorlar.

  • Ne zaman ki Apple Intel modemi kullanmaya başladı Qualcomm bir tutuştu. Apple daha fazla Intel modemi kullansın da, hatta düşük performans bile olsun hiç önemli değil. Yeter ki şu Qualcomm kudursun.



    Ayrıca bu sözde yasaklatma iddiası ABD'de satılan AT&T ve T-Mobile telefonları kapsıyor anladığım kadarıyla. Öyle haber yazmışsınız ki sanki Dünya çapında iPhone satışlarını yasaklatabilecekmiş gibi. Öyle bir dünya yok. Ona güçleri yetmez zaten.
    https://www.macrumors.com/2017/11/30/apple-qualcomm-iphone-x-itc-ban/

  • Qualcomm adam gibi işlemciler yapıyor eyvallah. Ama rekabet, rekabet içerisinde olduğun markaya bok atarak, ona dava açarak ya da dava sonucu lehine olup para alarak bir yere varılmaz. Apple / Intel ortaklığı günyüzüne çıktığından beri mızırdanıyor.

    Tamam belki Qualcomm haklıdır, patentleri çalmışlardır.

    Peki adama sormazlar mı "iPhone 7 çıktığından beri (1 seneyi aşkın bir süre) aklın neredeydi" diye?

    Hadi şimdi dank etti. Madem bu iş 7, 8 ve X'i kapsıyor, neden 6s'in de satışlarını yasaklatmak istemiyorsun? 6s'te bunu kullanmıyor muydu? Yanlışsam düzeltin.

    Böyle şeyleri görünce nedense dava açan tarafa karşı (bu minvalde, farklı bir konuda dava açan taraf Apple olsa bile) hep önyargıyla bakıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 1 Aralık 2017; 17:30:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faniseyler

    Yasaklatsın da göreyim konu ile ilgili tek bir fikrim dahi yok ama şundan eminim
    Adi amerikalılar her konuda biz güçlüyüz o yüzden de haklıyız diye düşünüyorlar.

    İkisi de Amerikalı ikisi de güçlü ülkenin firması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Quallcomm yapmaya kalktığın çok zor.

  • "Amerika'da" "Apple" ın en son modelinin satışını yasaklayacaklar öyle mi...


    QWE:QWE:QWEWRweirşrwieşqqweqw:D:D


    Tamam o zaman.

  • Yalan dolan bunlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.