Şimdi Ara

Yandex Navi incelemesi 'Yandex Navi başarılı mı?'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
2.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •  



    Yandex Navi bir navigasyon uygulaması, Android ve iOS tabanlı cihazlarınızla kullanabiliyorsunuz. Yandex Navi’nin istediği izinler fazla görünebilir ama deneyimlediğim kadarıyla hepsi uygulamanın yeteneklerinden faydalanabilmek için istenilen izinler, mesela kişi iznini direkt kişiye konum paylaşımı yapmak için istiyor gibi gibi.



     



    Yandex Navi incelemesi 'Yandex Navi başarılı mı?'





    Harita. Standart 3 boyutlu harita arayüzünü, ki gece moduyla benim gece çıktığım İstanbul-Trabzon yolculuğumda çok işe yaradı veya gerçeğini göreyim daha kolay yer bulurum derseniz uydu görünümü arayüzünü kullanabiliyorsunuz.



     



    Yandex Navi incelemesi 'Yandex Navi başarılı mı?'





    Etkileşim. İsterseniz yazarak isterseniz, özellikle de araba kullanırken sesle hedef girebiliyorsunuz. Uygulamayı açtıktan sonra “Okay Yandex” deyip algılamayı başlatıyorsunuz, ki Türkçeye özel bir etkileşim ufak da olsa bir jest olabilirdi, sonra da istediğiniz yerin adını söyleyip rota oluşturulmasını sağlıyorsunuz, sesle algılama anlamamazlık yapmıyor.



     



    Yandex Navi incelemesi 'Yandex Navi başarılı mı?'



     



    Diğer navigasyon uygulamalarında da hemen hemen böyle bir süreç var, bu süreçte Yandex Navi elle ikinci bir etkileşime gerek kalmadan tekrar sesle “Gidilsin mi?” şeklinde soruyor, “Git” deyip navigasyonu başlatabiliyoruz, direksiyon başındayken önemli bir şey bu ama mesela çekim esnasında Özgürlük parkına giderken “Gidelim mi?” diye sormadı, sonra başka bir lokasyondan arama yapınca sordu, belki de bir güncellemeye ihtiyaç var burada.



    Rota oluşturma. Trafik ve yol durumuna göre birden fazla yol tarifi sunuyor navigasyon, Yandex’in bu konuda kendi geliştirdiği bir algoritma var, yine trafik durumuna göre zamanıyla seçenek olarak sunuluyor yol tarifleri. Seçtikten sonra ufak bir reklamla yol tarif edilmeye başlıyor, pop up şeklinde ekranda beliren bir reklam görmedim, benzin istasyonları gibi yerlerde ufak tefek reklamlar oluyor küçük görsellerle, olası reklamları da isterseniz kapatabiliyorsunuz zaten.



    Bir sonraki hamlede ne olacağını, şerit yönlendirmesini, mesela hangi yöne döneceğinizi görebiliyor, bulunduğunuz yoldaki hız sınırını ve o anki hızınızı takip edebiliyor, nerede trafik ışığı var, nerede ücretli geçiş var, hedefe kaç dakika kaldığı gibi istatistikleri takip edebiliyorsunuz. Bu sırada trafik yönünü, yeşil, sarı ve kırmızı şeklinde de trafik yoğunluğunu izleyebiliyorsunuz.



    İstanbul’da park yeri bulmak gerçekten büyük bir mesele, bir alışveriş merkezi, AVM gibi bir şey değilse gittiğiniz yer, kendi arabamla gitmeseydim keşke dedirtecek kadar canınız sıkılabiliyor, Yandex Navi’de bir kısım navigasyon uygulamalarından farklı olarak ücretli ve ücretsiz park yerlerini görebiliyorsunuz, hatta ben birkaç defa direkt gideceğim yerin yakınındaki bir park yerini hedefledim haritada. Hedefe ulaştıktan sonra Park Yeri Asistanı devreye giriyor ama bazen öyle bir yere girmiş oluyorsunuz ki Park Yeri Asistanı bile sizi kurtaramıyor.



    Sesli yol tarifi olması gerektiği gibi anlaşılır ve kullandığınız cihazın hoparlörü pek güçlü olmasa da yüksek bir tonda, Ece ve Mert şeklinde iki spiker var. Uyarılar var bir de, trafik kazası, yol çalışması, hız kamerası başlıklarıyla, ki mağdurlar genelde yorum düşüyor, şurada burada radara yakaladım diye, istediğiniz yere, uygulamayı kullanan herkesin görebileceği şekilde yorumlar bırakabiliyorsunuz, bunu mesela “Okay Yandex, sol şeritte trafik kazası var” deyip sonra tamam diyerek sesle de yapabiliyorsunuz. Benim en sevdiğim başlık ileti başlığı, Game of Thrones’dan spoiler veren de var, sigaram bitti, beni bulabilir misiniz diyen de.



    Evet, hedefimize ulaştık, işte Özgürlük parkı. Büyük değil lakin yeterince güzel ve bakımlı, bir şehir içerisinde gerçekten nefes almak için küçük belki ama tenha bir park.



    Yandex Navi’nin detaylarına inelim şimdi. Bu parkı sevdim diyelim, yerlerim veya favorilerim başlığı altında kaydedebiliyorum, mesela direkt Whatsapp üzerinden paylaşabiliyorum. Daha önce takip ettiğim rotaların mesafelerini, ne kadar hızda ve sürede kattettiğim gibi istatistikleri de gözlemleyebilmek güzel, 15 dakikalık yolu 1 saatte gittiğinizde elinizde kanıt oluyor.



    Açıkçası daha önce navigasyon için çevrimdışı kullanılabilmesiyle Sygic’i kullanıyordum lakin gereğinden uzun rotalar oluşturması olsun, İstanbul’un merkezinde çevreyolu bağlantısını bile göstermemesi, bazı rotaların hiç olmaması ki benim gibi durumdan şikayetçiler var ve zırt pırt bir şeyler satın almam için dürtmesi pek hoşuma gitmiyordu doğrusu, bunlara karşın Yandex Navi’nin İstanbul’u gayet iyi tanıdığını söyleyebilirim.



    Ayrıca ücretsiz bir uygulama, birkaç reklam görmek duymak mesele değil benim için ki bahsettiğim gibi kapatabiliyorsunuz, bir de bildirim paneli var, sevmedim, onu da kapatabiliyorsunuz. Ben doğru yolu görmek ve yol tarifi almak istiyordum, Yandex Navi’yi kullandığım sürece aldım da. Uygulamanın batarya kullanımı navigasyon için normal ve kapanma veyahut çökme gibi durumlar yaşamadım günlük telefonum S7 Edge’te.



    Uygulama şu an için çevrimdışı çalışmıyor, bu önemli bir kriter ama sürekli güncelleme alıyor, ileride bir süpriz çevrimdışı çalışma konusunda. Ben Yandex Navi’nin çift aşamalı sesli kontrolünü, gece modunu ki çok işime yaradı, bir hesapla kaydettiğim lokasyonları üyeliğime, bulut bir sisteme kaydedebilmeyi, bir de haritaya yorum bırakan arkadaşları sevdim. Ben bi’ deneyeyim dedim, memnun kaldım, siz de deneyin derim, düzeltilmesi gerektiğini düşündüğünüz şeyler olursa uygulama mağazasından yorumlayın.

     





  • Yandex navigasyon için dh'de çıkan ikinci inceleme olması lazım. Bu da gereksiz olmuş çünkü ilk çıkan incelemeden sonra uygulama, ikinci inceleme konusu olacak kadar gelişmedi ki.



    Keşke Google haritaları inceleseydiniz son 1 yıl içinde o kadar gelişti ki ücretli navigasyon servisleri artık dükkanı kapatabilir.
    3 yıldır aralıksız yandex navi kullanıyorum.

    apple'ın ve google haritayıda denedim en iyi rota ve trafık bilgisini yandex navide alıyorum.

    google maps'in tek avantajı daha çok mekan tanıyor olması. yürürken google maps araç başında yandex navi.

    istanbul'da yaşıyorum. hergün en az 2-3 kere kullanıyorum hatta bildiğim yerlere bile yandexle gidiyorumki trafik bilgsi en iyisi.

    3 yıl iphone cihazlarımda kullandım 4 aydırda xiaomi mi6 ile kullanıyorum hiç çökme ve hata almadım desem yeridir.

    hatalı rotada hiç çizmedi. navigasyon kullanmak google da arama yapmak gibidir neyi nasıl aradığına bağlı.

    doğru aramayla tavsiyem yandextir.

    edit:

    ayarlardan ilinizi ayrıca hatta ilçeleri indirirseniz daha güzel sonuçlar alırsınız.

    anı:

    bodrumdan istanbula dönüyoruz. bursada feribota gidicez. internetimizde yok gibi.

    arkaplanda bi kere başlatmıştık sonra gayri ihtiyyari bi bakıyım dedim.

    bi baktık ilerde trafik kazası gibi birşey var. açtık az kalan interneti bi güncellesin diye.

    alternatif bir yol buldu yemin ediyorum devletin haritasında yoktur o yol. 25 kmlik köy yolu ama asfattan hallice.

    yetişmemizde gerekiyor zaman kısıtlı. girdik. güvendik yandexE

    yemin ediyorum hayat kurtarır. bizim gibi 5-6 arabda vardı yolda. rahat 20 dakıka kazandırdı. yetiştik idoya.

    ama gece 3 zifiri karanlık. virajlar falan. arabada herkes korkudan uyandı. bildiğin meçhüle gidiyoruz. orman yolu.
  • Bu arkadaşın incelemelerini çok seviyorum tıpkı yabancı sitelerdeki gibi her ayrıntıya değinerek, bol görselli ve kullanıcının merak ettiği her şeyi cevaplayan incelemeler yazıyor. Başarılarının devamını diliyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: GranTurismo

    Bu arkadaşın incelemelerini çok seviyorum tıpkı yabancı sitelerdeki gibi her ayrıntıya değinerek, bol görselli ve kullanıcının merak ettiği her şeyi cevaplayan incelemeler yazıyor. Başarılarının devamını diliyorum

    Birde hacı gibi kesmese sakalları
  • Arama motorunu kullanmıyorum lakin navigasyon hizmeti kusursuz. bir çok program deneyip bulamadığım yerleri şıp diye buluyor. eğer bir navigasyon yazılımı yükleyecekseniz yandex en iyi seçenek olacaktır.

  • Yandex Navi ile şehirlerarası yolculuk da yapmıştık, özellikle gereken haritayı önceden indirirseniz ve rotayı oluşturursanız her zaman internete gerek duymuyor diye hatırlıyorum.

    Araç hızını, hız sınırlarını birebir gösteriyordu, yolculuğumuz sırasında yeni yapılan bir yol vardı, eklenmemiştir diye düşündüm ama onu bile eklemişlerdi.

    Gideceğimiz yerin önüne 1 kez bile yol sormadan gitmemizi sağlamıştı.

    Eskiden ücretli uygulamalar ve çöp navigasyon cihazları mecbur gibiydi, Yandex varken gerek yok. Hatta ufak bir ücret talep etseler bile alınır kesinlikle. Bu kadar kullanışlı olması Türkiye'ye özel yatırımlar yapmasının sonucu galiba.

    Keşke incelemede Yandex'in yatay moddaki arayüzünü, gece modunu, harita indirmeyi gösterseydiniz. Onun dışında baya güzel inceleme olmuş.

    Ben şu an yüklemedim ama park yeri olayı yeni galiba, bunun dışında yürüyüşler için de rota gösterme özelliği bekliyordum umarım gelmiştir.

  • Keşke Google Maps ile de karşılaştırma yapsaydınız. İnceleme için teşekkürler.

  • POI bakımından Türkiye'de google rakipsiz bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle başarılı değil,bu kadar zaman oldu halen kendilerni geliştiremediler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • %95 başarılı geçen sene ankarada otele gitmek için girmediğim ters yol çıkmadığım tepe kalmadı polisler bile şaşırdı bu yola nasıl saptın diye eşlik beraberinde beni doğru yola götürdüler.... akşam 10 suları ve ankarayıda bilmiyorum. :D:D:D

  • Yandex navigasyon için dh'de çıkan ikinci inceleme olması lazım. Bu da gereksiz olmuş çünkü ilk çıkan incelemeden sonra uygulama, ikinci inceleme konusu olacak kadar gelişmedi ki.



    Keşke Google haritaları inceleseydiniz son 1 yıl içinde o kadar gelişti ki ücretli navigasyon servisleri artık dükkanı kapatabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 1 Aralık 2017; 15:2:22 >
  • Telaffuzum cok duzgundur fakat Istanbul Bagcilar'i nedense Istanbul Avcilar olarak anlamakta diretti.

  • Yandex naviyi sık kullanırım adresleri doğru buluyor fakat google maps a daha çok güveniyorum hem gps hem veriyi açınca çok daha doğru yerinizi buluyor.

  • ataköy'den kazlıçeşme marmaray istasyonunu bulamadı. yanlış yere götürdü.

  • karayolunda yandex. yoldışında komoot ve mapsme.

  • 3 yıldır aralıksız yandex navi kullanıyorum.

    apple'ın ve google haritayıda denedim en iyi rota ve trafık bilgisini yandex navide alıyorum.

    google maps'in tek avantajı daha çok mekan tanıyor olması. yürürken google maps araç başında yandex navi.

    istanbul'da yaşıyorum. hergün en az 2-3 kere kullanıyorum hatta bildiğim yerlere bile yandexle gidiyorumki trafik bilgsi en iyisi.

    3 yıl iphone cihazlarımda kullandım 4 aydırda xiaomi mi6 ile kullanıyorum hiç çökme ve hata almadım desem yeridir.

    hatalı rotada hiç çizmedi. navigasyon kullanmak google da arama yapmak gibidir neyi nasıl aradığına bağlı.

    doğru aramayla tavsiyem yandextir.

    edit:

    ayarlardan ilinizi ayrıca hatta ilçeleri indirirseniz daha güzel sonuçlar alırsınız.

    anı:

    bodrumdan istanbula dönüyoruz. bursada feribota gidicez. internetimizde yok gibi.

    arkaplanda bi kere başlatmıştık sonra gayri ihtiyyari bi bakıyım dedim.

    bi baktık ilerde trafik kazası gibi birşey var. açtık az kalan interneti bi güncellesin diye.

    alternatif bir yol buldu yemin ediyorum devletin haritasında yoktur o yol. 25 kmlik köy yolu ama asfattan hallice.

    yetişmemizde gerekiyor zaman kısıtlı. girdik. güvendik yandexE

    yemin ediyorum hayat kurtarır. bizim gibi 5-6 arabda vardı yolda. rahat 20 dakıka kazandırdı. yetiştik idoya.

    ama gece 3 zifiri karanlık. virajlar falan. arabada herkes korkudan uyandı. bildiğin meçhüle gidiyoruz. orman yolu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrjudge07 -- 1 Aralık 2017; 1:9:6 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    ataköy'den kazlıçeşme marmaray istasyonunu bulamadı. yanlış yere götürdü.

    Benim de basima cok defalar geldi. Uygulama sapitiyor, yanlis yola sokuyor. Google maps bence en iyisi. Turkiyenin neredinde olursaniz olun cok iyi calisiyor. Ozellikle yuruyus modu cok iyi. Toplu tasim duraklarina varincaya kadar ekli.



    Diyelim gittigim yeri tanimiyorum, iyi yemek yenecek yer lazim. Aciyorum Foursquare i, oradan mekanlara bekip google maps ile gidiyorum.



    Eskiden google in trafik bilgisi iyi degildi ama simdi gayet iyi calisiyor.



    İstanbul,anlara,izmirdeyseniz trafi ile toplu tasim kullanabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haritaların güncelliği konusunda Google Maps ile yarışamaz hocam. Gerek haritaların güncelliği, gerekse Street View olayı Google'da bir adım önde.

    Öte yandan, Google ve Yandexle rota alıp yola çıkın ve hangisinin daha iyi yönlendirme yaptığına tekrardan bakmanızı isterim.

    Bir kavşağa gireceğiniz zaman Google Maps size kavşaktaki bütün girişleri gösterip, hangisinden dönmeniz gerektiğini söylüyor.

    Yandex ise, kavşağa gireceğiniz zaman sadece sağa veya sola dönmeniz gerektiğini söylüyor. Google gibi 5 şeritli girişin 5ini de gösterip, hangisinden girmeniz gerektiğini söylemiyor.

    Yandex ilk çıktığından beri kullanıyorum ve sürekli olarakta deneyimliyorum fakat yandexle hatalı gittiğim ve hatalı girdiğim rotalar Google Maps'e oranla daha fazla.

    Oradaki ilgili arkadaşlara yönlendirmenin geliştirilmesi gerekiyor. Google'da ki gibi bütün kavşakları gösterip hangisinden girmemiz gerektiğini göstermeli desemde her defasında, çokta dinlediklerini düşünmüyorum.

    Ayrıca Google'da ki POI noktaları ciddi derecede küçümsenemeyecek kadar çok fazla ve bu da doğru konumu bulmak için Google Haritalar'a bir + daha veriyor.

  • Kesinlikle google maps in yanından geçemez. Sürekli istanbulda yanlış kavşaklara sokuyor. Hiç bilmeyen insanlar için kesinlikle güvenilir değil.

  • Keşke telefonu bir telefon tutucu vantuzla sabitleseydiniz. Bir elle telefonu tutmak bir elle de kamerayı tutup çekim yapmak zor olsa gerek.
  • quote:

    kişi iznini direkt kişiye konum paylaşımı yapmak için istiyor


    Buna gerçekten inanıyor musunuz ?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.