Şimdi Ara

Karbondioksiti yakıta dönüştürecek yeni bir metot geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Dünyanın önde gelen teknik üniversitelerinden MIT (Massachusetts Institute of Technology)'de görevli bilim insanları, karbon emisyonunu azaltma yolunda önemli bir çalışmaya imza attı. Bu bilim insanları, enerji santralleri tarafından salınan karbondioksitin birçok farklı alanda kullanılabilecek yakıta dönüştürülmesini mümkün hale getiren yeni bir metot geliştirdi.
     
    Bu metot sayesinde karbondioksitten elde edilen madde; otomobillerde, kamyonlarda ve uçaklarda yakıt olarak kullanılabilecek. Bu madde ayrıca birçok farklı alanda kimyasal hammadde olarak da kullanılabilecek.
     
    MIT'de görevli Xiao-Yu Wu ve Ahmed Ghoniem öncülüğündeki ekip tarafından geliştirilen bu metot, zar tabanlı bir sistemle çalışıyor. Lantan, kalsiyum ve demir oksitten oluşan bu zar (membran), oksijenin geçmesine izin verirken karbonmonoksiti geçirmiyor ve böylece karbondioksitten yakıt elde edilmesini mümkün hale getiriyor. Karbondioksitten oksijeni ayırmak için yapılan bu işlem yaklaşık 990 santigrat sıcaklıkta gerçekleşiyor.
     
    Bu işlem sonucunda elde edilen karbonmonoksit tek başına yakıt olarak kullanılabildiği gibi su veya hidrojen ile karıştırılarak hidrokarbon yakıta da dönüştürülebiliyor. Elde edilen karbonmonoksit ayrıca metil alkol veya sentez gazı gibi kimyasalların elde edilmesi için de kullanılabiliyor.
     
    Dünyanın dört bir yanından bilim insanları son yıllarda karbondioksitten yakıt elde etme yolunda önemli buluşlara imza atmış olsalar da MIT'de geliştirilen bu yeni metot diğerlerinden çok daha verimli olması ile dikkat çekiyor.







  • Bu gerçekleşirse dünya "belki" kurtulur.

    Yoksa hiç umut yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizimkiler klorofilli yakıt hücresi bulmuştu o ne oldu? Sonuçta o da karbondioksitle çalışıyor. Fotosentez daha iyi incelenmeli.

  • "yeni bir metot" denmiş, var olanların konumları, verimlilikleri haber olması daha öncelikli.

  • Çok saçma. Oksijeni geçirip karbonmonoksit'i geçirmeme diye bi olay olamaz çünkü karbonmonoksit zaten karbon ve oksijenden oluşuyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Çok saçma. Oksijeni geçirip karbonmonoksit'i geçirmeme diye bi olay olamaz çünkü karbonmonoksit zaten karbon ve oksijenden oluşuyor.



    Hocam sizi alkışlıyorum, MIT projesini sizin bu cevabınızdan sonra rafa kaldırdığı söyleniyor, tebrikler.. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cernobill -- 9 Aralık 2017; 11:1:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.