Şimdi Ara

Güney Kore Başbakanı dijital para birimlerinden endişeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bitcoin dijital para biriminin 10 bin dolar seviyesini geride bıraktığı günlerde Güney Kore’den ilginç bir çıkış geldi. Güney Kore Başbakanı Lee Nak-yon dijital para birimlerinin olumsuz etkilerinden endişe ediyor.


     


    Uzun vadede olumsuz etkiler


     


    Dijital para birimlerinin genç kullanıcı kitlesine etkilerinin tartışıldığı kabine toplantısında, Güney Kore Başbakanı Lee Nak-yon gençlerin titan zincirlerine ve uyuşturucu suçlarına yönlendirildiği konusunda endişelerini paylaştı.


     


    Ayrıca Bkz.Yapay zekâ alanında Samsung’dan önemli bir satın alım

    Nak-yon, özellikle hızlı para kazanma arzusunda olan gençlerin dijital para birimlerine yöneldiğini ve suç örgütlerine yem olduğunu, eğer sürece seyirci kalınırsa gelecekte önü alınamaz patolojik durumların ortaya çıkabileceğinin altını çizdi.


     


    Dijital para birimleri Güney Kore’de çok önemli bir yere sahip. Dünyanın en önemli Bitcoin döviz değişim platformlarından Bithumb, Güney Kore kaynaklı. Bu platformda alışverişi yapılan Bitcoin biriminin değeri Kosdaq borsasının değerini yani yaklaşık 252 milyar doları geçiyor. Bu bakımdan genç kullanıcıların dijital para birimlerine ilgisi daha fazla. 


     







  • Boş işlerle uğraşıyorlar, halbuki bizim gündemimiz daha eğlenceli

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başbakan uyuşturucu satın almanın bitcoin ile icat edildiği söylememiş. Bunlar sadece Bitcoini düşürmek için yapılan şeyler.

  • Hala "sanal para" yazıyorsunuz. Allah aşkına okuyun şu yorumlardaki açıklamaları. Sanal para değil kripto-para. bu kadar inatla sanal para diye diye sizin yüzünüzden insanlar ve hatta dini kurumlar bu para birimini yanlış tanıyor. "SANAL PARA" değil "KRİPTO-PARA"

  • maximan2008 M kullanıcısına yanıt
    Eline alıp tutamadıktan sonra ha sanal ha kripto ha soyut ne fark eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu lafları eden Başbakan'ın Güney Koresi , Bitcoin ticaretinde dünyada 3.sırada ve bitcoin hacminin %25'ni elinde tutuyor!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 29 Kasım 2017; 16:42:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O nasıl bi gençlik 252 milyar dolarlık bitcoin borsası oluşturmuş.
    Bizim bırak gençleri, ülkeyi silkelesen o para zor çıkar.

  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Siz nasılki bankaya yatırdığınız andan itibaren bankada duran parayı ele alıp işlem yapamıyorsanız bu durumu da farklı bir halde düşünmenizin gereği yok. Bankacılık sistemlerine baktığınız zaman, yatırdığınız para olarak tanımlanan kağıt parçalarını değil, sisteme tanımlanmış bir takım sayıları görmektesiniz. Birşeyi elinize almanız onun değerli olduğu anlamına gelmez. Ona değerini veren şey insanların o maden veya maddeye verdikleri değerle belirlenir. Bitcoini ürettiğinizde elinizde birşey olmadığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz, isterseniz kağıda çıktı alabilir ister bitcoinin elektronik para olan cihazlarına yükler öyle kullanırsınız isterse bankacılık sistemlerinde olduğu gibi bir cüzdan hesabı tanımlar oradan işlem yaparsınız.
    birşeyin sanal olması gerçek değerinin olmaması anlamına gelir.örn: oyunların kendi içindeki kullandığı sanal paralar gibi. bitcoinin kripto paradır ve gerçekte vardır.
  • maximan2008 M kullanıcısına yanıt
    Eee bana göre bankadaki parada sanal para zaten para dediğin ele avuca gelecek diyorum hocam ben. Bankadaki parada bana göre sanal



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 29 Kasım 2017; 20:9:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • :spoiler:

    Güney Kore Kendi Bitcoin'ini Kullanmaya Başladı...

    :spoiler:

  • maximan2008 M kullanıcısına yanıt
    Bitcoin, önceki işlemlerin çetelesini şifrelemekten ibaret bir 'sanal' icât. Her icât gerçek bir değer değildir, tıpkı muhasebe defterlerinin günlük hayatta kıymeti olmadığı gibi. Buna değer verecek insanlar, bir tek muhbir borsacılardır ki, şu satırlardan sonra;
    quote:

    Dünyanın en önemli Bitcoin döviz değişim platformlarından Bithumb, Güney Kore kaynaklı. Bu platformda alışverişi yapılan Bitcoin biriminin değeri Kosdaq borsasının değerini yani yaklaşık 252 milyar doları geçiyor.

    Hangi borsanın riskte olduğu da netleşiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.