Şimdi Ara

Samsung yavaş yavaş Apple ile arasındaki gelir farkını kapatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Samsung uzun yıllardır akıllı telefon pazarının en çok satan üreticisi olma ünvanını korumaya devam ediyor. Apple ise ikinciliğe demir atmış durumda. Aslında bunun pek de bir önemi yok çünkü gelir anlamında Apple büyük bir hakimiyete sahip.


     


    Pazarı silip süpürüyorlar


     


    Akıllı telefon pazarının gelirlerinin yüzde 55’i, faaliyet karının ise yüzde 92’si bu iki firma tarafından paylaşılıyor. Kalan kısımlar ise Huawei, Oppo gibi firmalar arasında kalıyor. Genel anlamda ise Apple lider durumda. Bununla birlikte Samsung yavaş yavaş arayı kapatmaya başladı.


     


    Gelir analizleri daha çok firmaların akıllı telefon satışlarından elde ettiği gelir ve faaliyet karı üzerinden yapılıyor. Yani örneğin Samsung’un tüm şirket gelirleri bu analize dahil değil.


     


    Strategy Analytics tarafından üçüncü çeyrek analizlerine göre Apple’ın pazardaki geliri toplam payın yüzde 32’si olarak gerçekleşti. Samsung ise yüzde 23.1 ile ikinci sıraya yerleşti. Aradaki fark 8.9 puan civarında. Samsung çift haneli farklardan bu seviyeye geldi.


     


    Ayrıca Bkz.Yapay zekâ alanında Samsung’dan önemli bir satın alım

    2015 yılında Samsung yüzde 15.5 civarında gelir payına sahipti. Yani neredeyse Apple’ın yarısı kadardı. Galaxy Note 7 problemine rağmen Galaxy S7, Galaxy S8, Galaxy Note 8 gibi amiral gemileri ile başarılı satışlarını sürdüren firma gelirlerini arttırmayı da başardı.


     


    Faaliyet karı tarafına bakacak olursak asıl fark burada çıkıyor. Apple yüzde 69.9 civarında bir pay sahibi. Samsung ise yüzde 21.8 pay elde etmiş. Arada 48 puan civarında bir fark var. Önceki yıllarda bu fark 67 puan civarındaydı. Elbette Galaxy Note 7 nedeniyle iki çeyrek boyunca faaliyet karında sıfır çeken mobil bölüm son dönemde toparlandığı için fark bir nebze olsun azalmış.


     


    Önümüzdeki yıl yine Galaxy S9 serisi ve Galaxy Note 9 modelleri bizi bekliyor. Ayrıca Galaxy A 2018 serisi de yine ilgi çekici modellere sahip olacak. Kâr marjını biraz daha arttıran Samsung bu sayede faaliyet karında da önemli bir iyileşme görecektir. Apple tarafında ise iPhone X ağırlığını koyacağı için gelir ve faaliyet karı anlamında aradaki farkı açabilir. 


     







  • Ekrem71 üç maymunu oynarken. Al dostum , görmediysen ben koyayım da haberini yap.

    https://arstechnica.com/information-technology/2017/11/macos-bug-lets-you-log-in-as-admin-with-no-password-required/

    https://9to5mac.com/2017/11/28/how-to-set-root-password/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eko Samsung'a göz kırpmış. :)

  • Android tarafında eli yüzü düzgün tek firma neredeyse. Yazılım sorunlarını çözdüler bide güncelleme olayını da çözseler Apple ile kıyasıya rekabete girerler hele o seviyelere gelsin Apple gibi diğer firmalar donanım kıtlığı yaşar Samsung donanım satmayı bırakır tekelleşir.

  • Eskiden Samsung'un ürettiği telefonlar plastik arka kapaklı falan Salaxy serisiydi ve değerli cihazlar değillerdi. Bakınız Salaksi S3

    Şimdi ise Galaxy üretmeye başladı. Aradan zaman geçse bile fiyatları pek düşmüyor ve değerli cihazlar. Mesela bakınız Galaxy S7 Edge...

  • maymun gözünü açıyor !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.