Şimdi Ara

NASA'nın dev Mars roketi SLS yine ertelendi 'Bu sefer hedef 2020'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
82
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NASA'nın dev Mars roketi SLS yine ertelendi 'Bu sefer hedef 2020' 
    ABD uzay ajansı NASA, 2030'lu yıllarda planladığı insanlı Mars görevleri için hazırlanan devasa roketi SLS'in (Space Launch System) ilk fırlatılma tarihini bir kez daha erteledi. Geçtiğimiz günlerde yeni bir açıklama yayınlayan uzay ajansı, dev roketin 2020 yılından önce fırlatılmasının mümkün görünmediğini duyurdu.

    2011 yılından bu yana geliştirilme süreci devam eden SLS'in önceleri 2018 yılında fırlatılacağı tahmin ediliyordu. İlk kez geçtiğimiz Nisan ayında roketin 2018 yılında fırlatılamayacağını açıklayan NASA; fırlatılış tarihini önce 2018 yılından 2019'un ortalarına almış, sonrasında ise 2019'un son aylarını işaret etmişti. Ancak dev roketin geliştirilme sürecinde aksilikler ardı ardına geliyor olacak ki uzay ajansı şimdi de roketin 2020 yılından önce fırlatılamayacağını belirtiyor.

     
    NASA'nın dev Mars roketi SLS yine ertelendi 'Bu sefer hedef 2020' 

    Mars'tan önce Ay'a gidecek


    NASA'nın gelecek planlarında hayati önem taşıyan SLS'nin elbette en büyük hedefi Mars'a insan taşımak olacak. Ancak roketin Mars'a insan taşımadan önce de birçok önemli görevi buluyor. Bu görevlerden en dikkat çekeniyse Ay yörüngesinde kurulması planlanan dev uzay üssü, orijinal ismiyle Deep Space Gateway.

    NASA'nın, hem Uluslararası Uzay İstasyonu'nun yerini alması hem de Mars'a giden yolda bir basamak olması için hazırladığı Deep Space Gateway'in inşaası, SLS'in 2022 yılındaki ilk insanlı görevinde başlayacak. SLS, 2022-2030 yılları arasında birçok kez Ay'a insanlı uçuş gerçekleştirecek. Roketin ilk test tarihinin 2019'dan 2020'ye alınmasının bu görevleri etkileyip etkilemeyeceği ise belli değil.

    Tarihin en güçlüsü olmaya geliyor


    20 Temmuz 1969'da Neil Armstrong ve Buzz Aldrin'i insanoğlunun en büyük uzay macerasına taşıyan Saturn V'den dahi daha güçlü olacak şekilde dizayn edilen SLS(Space Launch System), nihai haliyle 9.2 milyon pound'luk itici kuvvete ulaşacak. Tarihin en güçlüsü olmaya gelen devasa roket, aynı zamanda günümüzün en güçlüsü Delta IV Heavy'den neredeyse 4.5 kat, SpaceX'in önümüzdeki ay fırlatmayı planladığı Falcon Heavy'den ise yaklaşık 1.8 kat daha güçlü.
      







  • Hedef 2023 desin, daha fazla ertelemesinler artık.

  • Politika yapiyorlar iste.

  • nasa yalanları

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.