Şimdi Ara

Google konuşma tanıma teknolojisiyle doktorlara yardımcı olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google konuşma tanıma teknolojisiyle doktorlara yardımcı olacak

    Doktorlar sıklıkla hastaların tıbbi geçmişleriyle ilgili notlar alarak onların sağlık durumunu, alerjik reaksiyonlarının olup olmadığını ve hangi ilaçları kullandıklarını kayıt altına alırlar. Bu da daha sonra hastaların durumunu takip etmelerine yardımcı olur. Not almak ve rapor yazmak sıkıcı olabilir ancak Google bu konuda doktorlara yardım etmek istiyor.

     

    Ayrıca Bkz.Lenovo'dan 10.1 inç ekran ve Snapdragon 625'li yeni tablet
    Google'a göre bu notlar ve raporlar doktorların düşüncelerini, endişelerini ve planlarını ekibin geri kalanına ileterek iyi bir tedavi süreci oluşturulmasına yardımcı oluyor. Ancak bu yüzden doktorlar sevdikleri işi yapmaktan çok dokümantasyon oluşturmaya vakit harcıyorlar.

     

    Pilot program başladı


    Bunu çözmek için şirket kısa süre önce, doktor ve hasta görüşmelerini kayıt altına almak için konuşma tanıma teknolojisinin kullanılacağı bir pilot program başlattığını açıkladı. Arama devi bunun için doktor ve hasta seslerini ayırt edebilen otomatik konuşma tanıma modelleri geliştirdi.

     

    Elbette bu hastaların tanımlanmak isteyip istememeleri gibi bazı gizlilik endişelerini de gündeme getirecektir. Bununla birlikte pilot programın sadece buna rızası olan hastaları kapsayacağını belirtelim. Bu girişimin faydalı olup olmayacağı ve tıbbi alanda yaygın şekilde kabul görüp görmeyeceği hakkında yorum yapmak için henüz erken. Google da zaten bunun cevabını bulmaya çalışıyor.



  • 2010 dan bu yana hastane otomasyonlarında dikte denen bu işlevde bir teknoloji kullanılmakta zaten. hatta google dan bilgi tazeleyim dediğimde eski çalıştığım firma çıktı ilk sırada
    http://www.sisoft.com.tr/tr/hbys-medical-dikte-sistemi.jsp

    diktede önce klavyeden giriş yapılıyor, başlatma sonrası konuşmalar yazıya dökülüyor.
    google'ın farklılık yaratacağı konu, teşhis sürecinin tamamının dinlenip yapay zekadan geçirilmesi ve anlamlı özet metinler elde edilmesi olabilir.

    yani konuşmaları metne dönüştürmek yeni bir şey değil ve hali hazırda kullanıldığı pek çok alan var. google ya yapay zekayı işin içine katıp ya da hali hazırda kullanılan sistemlerin daha işlevsel halini üretip satmak istiyor olabilir. bu durumda bir çok otomasyon firması lisanslamak isteyecektir ki sağlık sektörü büyük bir pazar. hali hazırda argelediği teknolojileri farklı alanlarda da kullanmak istiyorlar galiba ki güzel şeyler bunlar.
    teknolojilerini askeri alanlar yerine sağlık gibi alanlara ihraç etme çabası ayrıca güzel(tabi askeri alanlarda projeleri varmı, yokmu, çokmu bilemiyorum).

  • Yayginlasir bence gayet mantikli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.