Şimdi Ara

Dünya'nın düz olduğunu kanıtlamak isteyen adam, ev yapımı roketiyle kendini fırlatacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
2.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünya'nın düz olduğunu kanıtlamak isteyen adam, ev yapımı roketiyle kendini fırlatacak 

    Dünya'nın yuvarlak olduğunu bir türlü kabul etmek istemeyen ABD'li bir adam, önümüzdeki günlerde ev yapımı roketiyle kendini gökyüzüne fırlatmaya hazırlanıyor. Hedefiyse elbette Dünya'nın düz olduğunu tüm dünyaya kanıtlamak.



    61 yaşındaki Mike Hughes isimli bu ilginç adam, son yıllarını garajındaki hurda eşyalardan roket yapmaya çalışarak geçirmiş. Aslen bir limuzin şoförü olan Hughes, roket mühendisliğiyle ilgili herhangi bir geçmişi olmamasına rağmen kendi öğrendiği bilgilerle yıllardır roketler üzerinde çeşitli deneyler yapıyor. Son geliştirdiği buharla çalışan roketi için yaklaşık 20 bin dolar harcayan Mike Hughes, nihayet roketinin tamamlanmasıyla beraber artık önümüzdeki günlerde kendini fırlatmaya hazırlanıyor.



    Ayrıca Bkz.James Webb Uzay Teleskobu'nda sona yaklaşılıyor "Uzayın sırlarını ortaya çıkaracak"

    Kendisine "Çılgın Mike Hughes" lakabını takan Hughes, önümüzdeki Cumartesi günü gerçekleşmesi beklenen uçuşta yaklaşık 1.6 kilometre yüksekliğe çıkmayı hedefliyor. Hughes'in roketini ilk kez test edeceği bu uçuşta, saatte yaklaşık 800 kilometre hızla hareket etmesi bekleniyor. Uçuşun hayati riskiyse elbette çok yüksek.



    Kendisinin de inanılmaz derece korktuğunu itiraf eden Mike Hughes,"Eğer bu işte 'ölümüne' korkmuyorsanız aptalsınız demektir. Elbette çok korkunç bir uçuş denemesi. ancak hiçbirimiz bu dünyadan canlı ayrılmayacağız. Ben kimsenin yapmadığı olağanüstü şeyleri yapmaktan hoşlanıyorum. Ve insanlık tarihinde daha önce kimse kendi dizany ettiği roketiyle kendini fırlatmamıştı." ifadelerini kullanıyor.

     

    Dünya'nın düz olduğunu kanıtlamak isteyen adam, ev yapımı roketiyle kendini fırlatacak

    Tabi bir "Düz Dünyacı" olan Mike Hughes'ın bilimle ilgili de çok ilginç görüşleri var. Kendisinin kesinlikle "bilime inanmadığını" söyleyen Hughes,"Aerodinamik, akışkanlar mekaniği, itki gibi şeyleri biliyorum. Ancak bunlar bilim değil, bunlar formül. Bilim ve bilim kurgu arasında hiçbir fark yok." sözlerini kullanıyor. Ayrıca John Glenn ve Neil Armstrong gibi tarihin önemli astronotlarının birer "mason" olduğunu da söyleyen Hughes, son olarak Elon Musk'ın ise bir sahtekar olduğunu belirtiyor.



    Şu sıralar önümüzdeki Cumartesi günü çıkacağı uçuş için son hazırlıklarını yapan Mike Hughes, uçuşun başarıyla sonlanması halinde önümüzdeki yıl çok daha riskli başka bir uçuşa çıkacağının sözünü veriyor. Daha önce 2014 yılında kendisini 419 metre yüksekliğe fırlatan Hughes, uçuş sonrasında G-kuvvetleri nedeniyle bayılmış ve 2 hafta boyunca sadece bir yürüteç yardımıyla yürüyebilmişti. Cumartesi günkü uçuşun bundan çok daha riskli olacağını düşünürsek "Çılgın" Mike Hughes'in bu uçuştan herhangi bir kaza olmadan ayrılması büyük bir sürpriz olacak gibi.



    Mike Hughes'ın 2014'teki uçuş denemesinden görüntüleri:










  • Nasa bu adama düz bir dünya maketi hediye edip hayatını kurtarabilir.

  • Emekli olunca çok fazla boş zaman oluyor diyenlere artık inanıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğal seleksiyon kavramının gerçek anlamı bu işte :))

  • Geçenlerde instagramda görmüştüm ve şöyle yazıyordu "Eğer dünya düz olsaydı çoktan kediler her şeyi kenardan aşağı atmıştı" biri bu adama bunu söylesin de hayatını kurtarsın

  • 1.6 km mi? gitsin bir dağcılık okuluna dağcılarla beraber dağa tırmansın. Hem spor olur hemde beynine oksijende gider.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 22 Kasım 2017; 14:22:59 >
  • evet evet dünya düz tepsi gibi ve boğanın boynuzunda asılı. sinek gelince boğa sallanıyor deprem falan oluyor.

    yıl olmuş 2017. ne kullanıyorsa bu amca paylaşsın bari. güzel kafa yapıyor sanırım.

  • Lan olum tut özel bi ucak, çık en yükseğe, ordan bile belli oluyor yuvarlak olduğu.

  • bırakın gitsin,engel olmıyalım
  • En kötü ihtimal roketi hata vermesi ve düşmesi bu sayede en azından bir tanesinden kurtulmamız, iyi ihtimal roketi başarılı olması adamın uzaya çıkıp dünyanın yuvarlak olduğunu görüp yaşadığı onca zamanın aptallığına yanması.



    Buradan MEB e bir duyurum var artık düz harita şeklinde Dünya haritası göstermeyin bu hayal gücü olmayan insanlara. Düz görüyor öyle olduğunu sanıyor sonra.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun bende mi anlamadım, şimdi 1.6 km fırlayıp dünyanın düz olduğunu nasıl kanıtlayacak, o mesafeye fırladıktan sonra kanıtlayabileceği tek şey kendinin yamulup yamulmadığıdır.

  • "Kendisinin kesinlikle 'bilime inanmadığını' söyleyen Hughes" Bu adam ölsün sıkıntı yok.

  • En azından adam öğrenmeye çalışıyor bu da bir şey bizim forumdakiler koca kıçları üzerine oturup yorum yapmaktan başka bir şey denemiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Emekli albay arabasını park edecek yer bulamayınca bu işe mi sarmış

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fıstıklı olsun

  • inşallah bir hesaplama hatası ile yörüngeye kadar roket irtifa kaybetmez de uzayın da düz olduğunu görür Hughes Reis

  • yorumlarınızı okuyunca adam hedefine ulaşmış. kendisi de çok iyi biliyor dünyanın yuvarlak olduğunu. ama adam diyor ki. size bilim dünya yuvarlak diyorsa hemen inanmayın araştırın bakalım gerçekten yuvarlak mı demek istiyor.

  • Allah yardımcısı olsun, adam sisteme karşı çıkıyor helal olsun.
    ülkemde olsa izin vermezdi devlet, her ne kadar usa'yı sevmesemde adamların memleketi harbi özgür ve demokratik..

  • herkes kafayı farklı yiyor tabiki.

  • 1.6 kilometre yüksekliğe?
    Everestin tepesine çıkartsınlar daha iyi görür.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.