Şimdi Ara

Google, internet bağlantınız olmasa bile konumunuzu takip ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Google, internet bağlantınız olmasa bile konumunuzu takip ediyor 
     
    Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlardaki konum hizmetini genellikle bulunduğumuz noktayı görme, yol tarifi alma veya bize en yakın hastane, mağaza gibi yerleri öğrenmek için kullanıyoruz. Bu işlemler esnasında telefonlarımızda konum ayarlarından konum servisini etkin hale getirdiğimizde hem Google'ın hem de konum servisini kullanan diğer uygulamaların bizim nerede olduğumuzu gördüklerini biliyoruz. Peki konum servisini etkin hale getirmediğimiz durumlarda da konum bilgimiz Google'a iletilebilir mi? Quartz'ın raporuna göre bu sorunun cevabı evet. Üstelik Google'ın konumumuzu öğrenmesi için internet bağlantısına hatta sim kartına bile ihtiyacı yok.


     

    İnternet Bağlantısına ve Sim Kartına İhtiyaç Duymuyor 

    Quartz'ın araştırmalarına göre ocak ayından beri, Android işletim sistemlerine sahip cihazlar, kullanıcı konum servisini devre dışı bırakmış olsa da konum bilgilerini toplamaya devam ediyor. Cihazlar konum bilgisini, yakınlarda bulunan baz istasyonlarının adresini toplayarak elde ediyor ve bu esnada internet bağlantısına da ihtiyaç duymuyor. Elde edilen bu konum bilgileri daha sonra şifreli veriler halinde Android'in arkasındaki şirket olan Google'a gönderiliyor. Google'ın gizlilik politikalarında açıkça belirtilmeyen bu takip sistemi büyük tepkiye neden olurken Google da konuyla ilgili açıklama yaptı ve Quartz'ın raporunu doğruladı.


     

    Google tarafından paylaşılan açıklama metnine göre Android işletim sistemine sahip olan cep telefonları ve tabletler ocak ayından beri yeni bir senkronizasyon sistemi kullanıyor. Bu sistem kapsamında cihazlar; mesajların ve bildirimlerin hızlı bir şekilde alınmasını sağlamak için mobil ülke kodları ve mobil şebeke kodlarını kullanıyor. Google, cihazların baz istasyonları adreslerini toplayarak mesaj ve bildirim performansında önemli bir ilerleme kaydettiklerini belirtiyor. 


     

    Konum Bilgileri Depolanmadı 

    Bununla birlikte açıklamaya göre Google, ''Hücre Kimlik'' kodları adı verilen ve baz istasyonları üzerinden elde edilen konum verilerinin asla depolanmadığını sadece mesaj ve bildirim için kullanıldıktan hemen sonra bir daha elde edilememek üzere silindiğini vurguluyor. Ayrıca şirket baz istasyonları üzerinden konum bilgisinin toplanmaması için yeni çalışmalar da yürütüyor. Şirketin açıklamasına göre kasım ayının sonuna kadar senkronizasyon ile ilgili yeni bir güncelleme kullanıma sunulacak ve bu güncelleme ile Anrdoid işletim sistemine sahip cihazlar artık yakınlardaki baz istasyonlarının adreslerini toplamayacak.


     

    Tabi Google, yeni bir güncelleme yayınlayarak gizliliği korumaya yönelik bir adım atacak olsa da yaklaşık 11 aydır süregelen uygulama özellikle konum servisini kapatarak yer bilgisini koruduğunu düşünen kullanıcılar için oldukça rahatsız edici. Üstelik Quartz, Google'ın takip sistemini ortaya çıkarmasıydı şirket bu sistemden vazgeçer miydi, bu da merak konusu. Bilindiği üzere Google ve Facebook gibi şirketlerin en büyük gelir kapısı reklam faaliyetleri ve konum bilgisinin de reklam hizmeti için kullanılarak şirkete ciddi gelirler kazandırabileceği düşünülüyor.








  • Hocam zaten Google Android Os ta NSA nın SELinux distrosunu kullanıyor ve "Android Sistemi" isimli uygulama bizim bilgilerimizi internet açınca gönderiyor.Ayrıca Google Servisleri ve Chrome tarayıcısı da zaten bizleri gözetliyor.Chrome Os da Allah bilir öyledir.Sadece Google değil Apple,Microsoft,Intel,Qualcomm ve niceleri ABD bilgi toplama bankaları.
  • Tek baz istasyonu yaklaşık bir alan / bölge verebilir. Sinyal süresini hesaplıyorsa en az 2 baz istasyonunu çekmesi lazım :) En iyisi minimum 3 tabiki

    Internetin çekmediği ortamlarda, dağcılar vb. ve kaybolanlar için alternetif bir çözüm, bence mutlaka yer almalı.

    Tüketici bilgilerinin başka birileri ile paylaşılması kişinin haklarına giriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 22 Kasım 2017; 13:32:32 >
  • "yakınlarda bulunan baz istasyonlarının adresini toplayarak" hâla anlamadım sim kart yoksa baz istasyonundan hangi yolla sinyal alacak?

  • e tabi ki izleyecek bundan doğal ne olabilir. telefonumu bul özelliği nasıl çalışacak. ya da çalınma durumunda uzaktan verileri nasıl sileceğiz? bunlar için rapora gerek yok zaten bilinen şeyler ve olması normal şeyler. aynısı ios da da var...

  • Person of Interest

    Bana sormadan benim parasını verip vergisini ödediğim telefonla beni izliyor. Hangi hakla?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 22 Kasım 2017; 13:46:17 >
  • Telefonun cekmesi icin Sim kartina ihtiyac yoktur. Sim karti olmadigi zaman eger telefon cekiyorsa polis/ambulans/itfaiye gibi numaralari arayabilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Osakawa

    "yakınlarda bulunan baz istasyonlarının adresini toplayarak" hâla anlamadım sim kart yoksa baz istasyonundan hangi yolla sinyal alacak?

    Benim anladığım, telefonda sim kart bile olmasa telefon GSM baz istasyonlarına istek yolluyor ve çevresindeki istasyonların konumlarına bakarak telefonun nerede olduğunu tahmin ediyor.

    Bence önemli olan ne kadar doğrulukla çalışıyor, mahalleyi mi bulabiliyor yoksa 1m ye kadar mı?
  • Günaydın. Fetö herkesi dinlerken bakanın Siz de telefondan illegal şeyler konuşmayın dediği ülkede, coniler bizi izliyor dinliyor diye şaşırmak ilginç...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: wustti

    e tabi ki izleyecek bundan doğal ne olabilir. telefonumu bul özelliği nasıl çalışacak. ya da çalınma durumunda uzaktan verileri nasıl sileceğiz? bunlar için rapora gerek yok zaten bilinen şeyler ve olması normal şeyler. aynısı ios da da var...

    Bu dediğin olay normalde konum servisi ve aktif internet bağlantısıyla sağlanan bir olay. Yani cihazda konumu aktif edersen ve mobil veri ya da wifi ağından veri transferi sağlanabiliyorsa cihaza erişip silmek, yerini öğrenmek ya da ses çaldırmak gibi özellikler kullanılabilir. Aksi durumlarda normalde çalışmayan ve bugüne kadar bir açıklama olmamasını düşünürsek çalışmaması gereken özellikler. Elbette bu özelliğin konum hizmeti kapalıyken, internet bağlantısı da yokken çalışması güzel olurdu. Kullanıcı bilgilendirildikten ve bilgilerin ilgili adım tamamlandıktan sonra silinmesini sağlayarak.

    Yöntem aslında telefon görüşmesinde telefonun yerini bulma ile benzer gibi görünüyor. Baz istasyonlarının üçgeninde konum bulma gibi bir imkan var telefon görüşmesinde, burada ise 1 tane bile istasyon konum belirtiyor ama bulunduğu geniş bir alan olacaktır bu durumda. Tabii Google burada iyi niyet olarak şu baz istasyonu ile veri gönderilsin gibi bir şey diyor ama operatörlerin baz istasyonuyla bu olaya niye karışıyor anlayamadım. Zaten cihaz bulunduğu bölgede baz istasyonlarına kaydolur ve operatör gelen datayı o şekilde yönlendirir :/




  • emre_virüs kullanıcısına yanıt
    Gps'i kapatıp konumu sadece mobil veriyle bulma seçeneğini açınca ne kadar hassas oluyorsa o kadar hassas oluyor. Şehir içinde yine epey hassas olur her yerde baz istasyonu var ama şehir dışında tabii öyle olmaz. Epey hassas dediğim de 20-50m arası bir şey falandır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmek ayıp değildir, unutmamak ayıptır.

  • İzlese ne olacak gittiğim okulu öğrenir işimi evimi öğrenir. Diyebilirsiniz ama bence çok büyük kayıtlar tutuyor anlık olarak kim nereye gidiyor nüfus yoğunluğu filan. Lokmanı bile sayıyordurlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rachsuchtig

    Telefonun cekmesi icin Sim kartina ihtiyac yoktur. Sim karti olmadigi zaman eger telefon cekiyorsa polis/ambulans/itfaiye gibi numaralari arayabilirsiniz


    Polis ve itfaiyeyi arayamazsınız(telefonlar acil numara olarak sadece 112 ve 911 i kabul eder,ülkemizde 911 i ararsanız gene 112 çıkar,tabii bu durum değiştiyse bilemem)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • maximus8282 M kullanıcısına yanıt
    Konuda tek bir yapay zeka kelimesi geçmemesine rağmen POİ ye bağlamanıza hayran kaldım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin in gözünü seveyim.



    Adamlar ne Uberi ne Google i ne başka bir şeyi sokuyorlar ulkelerine. Gecen gittim VPN leri bile bloklamislar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: John Greer


    quote:

    Orijinalden alıntı: Rachsuchtig

    Telefonun cekmesi icin Sim kartina ihtiyac yoktur. Sim karti olmadigi zaman eger telefon cekiyorsa polis/ambulans/itfaiye gibi numaralari arayabilirsiniz


    Polis ve itfaiyeyi arayamazsınız(telefonlar acil numara olarak sadece 112 ve 911 i kabul eder,ülkemizde 911 i ararsanız gene 112 çıkar,tabii bu durum değiştiyse bilemem)

    911'i arayınca 112'nin çıktığını bilmiyordum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • John Greer kullanıcısına yanıt
    Doğrudur ama dediğim gibi sim karta ihtiyaç yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalan haberin böylesi.. Çalınan telefonu internette sorgulatıyorum en son yeri gösteriyor 1 yıldır değişmedi yeri. İnşallah böyle bir uygulama olsa keşke çalınan telefonlar anında bulunurdu!
  • Doğrudur. Herşey kapalı olsa bile bana google mapsten bildirim geliyor hangi sokakta olduğuma dair

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.