Şimdi Ara

Samsung Z-NAND bellekler Intel Optane belleklere rakip oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung Z-NAND bellekler Intel Optane belleklere rakip oluyor


    Intel ile Micron’un birlikte geliştirdiği ve NAND belleklerden çok daha hızlı erişim sürelerine sahip olan Optane bellekler ilk olarak sunucu tarafına sonrasında da tüketici tarafına ulaşmış durumda. Samsung da Z-NAND adını verdiği bellek teknolojisi ile Intel Optane’ın karşısına çıkıyor.


     


    Samsung Z-NAND bellekler neler sunuyor?


     


    Bazı ortaklara test amaçlı dağıtılmaya başlanan Z-NAND bellekler ile ilgili bazı teknik detaylar paylaşıldı. Yeni bellekler SLC NAND modüllerini temel alıyor ve yine 3 boyutlu dizilim ile geliyor. Samsung mevcut teknolojileri geliştirdiği için maliyet konusunda oldukça iddialı. Çok hızlı erişim süreleri ise özelleştirilmiş bir NVMe kontrolcü ile sağlanıyor.


     


    İlk etapta kurumsal tarafa sunulacak olan Z-NAND SSD serisinde ilk üye Z-NAND SZ985 adını taşıyor. Yazma ve okuma hızlarında 3.2GB/s seviyesini yakalayan SSD ürünü rastgele olarak ise yazma performansında 150 000 IOPS, okuma performansında 750 000 IOPS değerlerine ulaşıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Intel 5G uyumlu modemlere ilk adımı attı

    Belleğin yazma ömrü 43 PetaByte olarak belirlenirken okuma gecikmesi 12-20 mikro saniye, yazma gecikmesi ise 16 mikro saniye şeklinde gerçekleşiyor. Z-NAND SZ985 modeli 800GB kapasiteye sahip.


     


    Intel Optane tarafına baktığımızda ise 2GB/s veri transfer hızları, 550 000 IOPS civarı rastgele okuma/yazma performansı, 41 PetaByte yazma ömrü ve 10 mikro saniye veri transfer gecikmesi karşımıza çıkıyor.


     


    Samsung Z-NAND bellekler gecikme ve rastgele yazma performansı olarak rakibinin gerisinde kalıyor ancak sürekli transfer hızları olarak oldukça ileride. Yukarıda da dediğimiz gibi Samsung daha çok fiyat-performans dengesine oynayacağı için Intel Optane belleklerden daha yaygın bir taban bulabilir. Yeni belleklerin net olarak ne zaman piyasaya çıkacağı bilinmiyor. 


     







  • Şu dünyada hayır duamı alacak 2 şey var.
    Bir, kıymalı yumurtayı bulan adam
    İki, Samsung firması

    Adamlar her teknoloji sahnesinde yer alıp, hepsinde de rekabetçi oluyorlar. Teknoloji gelişiminin amiral gemisi.
  • Samsung evo’lar hızlı bozuluyordu ona benzemesin

  • Bana hızdan ziyade yazma ömrü lazımdı,ondada 2 petabyte takmış samsung,fiyatıda uygun olacağı kesin intele göre,her türlü tercih edilir bir teknoloji olmuş uzun ömrüyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: farevel

    Samsung evo’lar hızlı bozuluyordu ona benzemesin

    elimde evo 850 var. 3 yıldır kullanıyorum. helth 97% 22,26 tb yazma yapmşım. gayet iyi durumda ssd

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: farevel

    Samsung evo’lar hızlı bozuluyordu ona benzemesin

    Ne yapıyorsun öyle o disklerde altılı ganyan + harman dalı mı oynatıyor sun hiç kimsede böyle bir bozulma söz konusu değilken sen ve senin gibi sayılı kişilerde görülen bir durum hatta birisi sadece format attım bozuldu demişti gülmekten yarılmıştık kıçı kırık EzCOOL ssd bile kullandığı dandik malzemeye rağmen bozulmazken 5 yıl garantili ürün bozuluyor. bence sizler teknolojik cihazlardan uzak durun milli zarar yapıyorsunuz resmen. 128 tb veri yazıp 45 tb okuma yapmama rağmen bozamadım evo diski daha be oyunlar programlar hepsi ssd üzerinden çalışıyor birde bitcoin mining yapması ise ayrı durum diskin ömrünü kısa sürede tüketiyor.




  • lofer_freud kullanıcısına yanıt
    Ben daha çok 1. olana takıldım :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: farevel

    Samsung evo’lar hızlı bozuluyordu ona benzemesin

    Elimden son 4-5 yılda 840-850 evo birçok samsung ssd geçti daha bozulanını değil okuma-yazma hızı düşenini bile görmedim.

    Ssd konusunda samsung'un rakibi yok, evet fiyatları ucuz değil fakat parasını hak eden ürünler üretiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 22 Kasım 2017; 12:6:28 >
  • Her şey fiyata bakar. Zaten aşırı hızlı bellekler. Ayrıca yazma ömrü çok ufak da olsa daha iyi. Samsung kendi geliştirip kendi ürettiği ve Intel de çok kazıkçı bir firma olduğu için fiyatları da iyi olursa epey rekabetçi olur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.