Şimdi Ara

Intel' den çift çekirdek atağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel yavaş yavaş güncel çekirdeğinin ömrünü doldurduğuna inanmış oalcak ki 2005 için yol haritasındaki işlemcilere açıklama getirdi. Bunda AMD' nin sürekli yükselen trajına karşılık, Intel taraftarlarının ümitsizliğe kapılmamasını istemesininde etkisi büyük tabi.

    Şimdilik yol haritasında açıklanan 2005 in 3. çeyreğinde, 3 farklı çift çekirdekli işlemci olacağı; x20, x30, x40. Aralrındaki fark sadece saat hızları olup x20: 2.8 GHZ, x30: 3 GHZ, x40: 3.2 GHZ saat hızlarında çalışacak. Her üç işlemcide 800 Fsb olacak ve LGA-775 uyumlu olacaklar. Bu arada doğal olarak işlemcilerin Hyper-Threading özellikleri yok.

    Intel işlemci çekirdeklerinin kod adını Smithfield olarak açıklamış. Fakat bilinen şu ki, Smithfield iki adet 90nm Prescott' un bir araya getirilerek oluşturulmasından başka birşey değil.Tabi iki işlemcinin arasında haberleşmesi ve senkron olarak çalışabilmesi için birkaç ekleme var fakat temelde iki adet Prescott. Hemen aklılara gelen bir sorun ise, zaten aşırı derecede ısınan Prescott 'un iki tanesini aynı yerde çalıştırınca bu sorunun ne boyutlara geleceği. Intel' e göre yapılan birkaç değişiklik ve alınan birkaç önlem var fakat bu önlemler hakkında açıklama henüz yok. Zaten Intel, 2.8GHZ , 3.2GHZ gibi Prescott' un düşük saat hızlarındaki çekirdeklerini bir araya getirmiş. Şuanki en yüksek işlemcisi olan 3.8 GHZ Prescott'u çift olarak kullanmayı Intel düşünmüyor herhalde. Zaten var olan sıcaklık sorunu bu sefer iyiden iyiye kendini belli ederdi.

    Smithfield yeni olarak, EM64T ( AMD' nin x86-64 uzantılarının Intel versiyonu) ve EIST (geliştirilmiş speed-step teknolojisi) özelliklerini sunuyor. Smithfield destekli çipsetler şimdilik Glenwood ve Lakeport olarak biliniyor. Her iki çipset 1066 FSB ve çift kanal DDR-2 533-667 destekliyor. Glenwood desteklediği 8GB hafıza ile, 4GB barajını aşıyor ve EM64T destekli işlemciler için en uygun platformu oluşturuyor.

    Mobil'de Çift Çekirdek

    Intel çift çekirdeği mobil işlemcilerinede taşımayı planlıyor. Yonah kod adlı 65nm ile üretilecek olan çekirdek, Intel' e göre çift çekirdeği masa üstüne taşıyan Smithfield' den her yönüyle daha iyi optimize edilmiş olacak. Yüksek saat hızlarının çift çekirdek şeklinde kullanılabileceği söyleniyor. Hakkında fazla net bilgi bulunmayan Yonah' ın aslında performanstan çok yeni geliştirilen bir özellik ile hem ısı sorununu ortadan kaldıracak hemde yüksek saat hızlarının mobil bilgisayarlar da uygun kılacak hale getirileceği düşünülüyor. Yeni özellik kısaca şöyle; çift çekirdekten biri tam hızda çalışırken diğeri tamamen kapalı durumda soğuk bir şekilde bekleyecek, çalışan işlemci fazla ısınınca o kendini kapatacak soğuk olan işlemci devreye girecek ve bu senkron çalışma ile hem performasn hemde sıcaklık sorununun önüne geçilecek.

    2006 yılında piyasaya girecek olan Yonah, dizüstü bilgisayarlarda %50 civarında performans artışı sağlayacak. Kod adı Napa olan bir çipset Yonah' ın platformunu oluşturacak ve DDR-2 667 yi destekleyecek.


    Sayfanın Linki : http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2252&p=1








  • intel amd nin beklenmedik yukselişi karsısındayusuf yusuf oldu heralde ama bence yeterli diil ve çift cekirdek bana saçma geldi bunun yerine daha akıllı cozumler bulabilir
    amd 2000mhz ile intelin 3200 mhz ine kafa tutuyor
    intel 3200 mhz ini akıllı değerlendirse kimbilir neler olacak
  • Daha yaratıcı olabilirlerdi...
  • olay aslında çok basit şuanki elektronik malzemelrin ferakans olarak stabilite sınırına gelmiş bulunuyorlar ve diğer malzemelrin teknolojisi silisyum teknolojisi(bahsettiğim teknoloji) yanında çok geri kaldığı için frekans sınırına gelen işlemciler için bir zorunluk bu başka birşey değil
  • İntel İn bence Centrion a yönelmesi iyi olurdu işlemcinin mimarisi çok iyi.
  • ısınma problemi daha çok olcak dual core de nasıl çözcekler merak ediyorum
  • amd olmasaydı valla halimiz dumandı . adamlar yusuf yusuf edene kadar fiyatları yüksek tuttular ,baktılar teknolojidede geriye düştülerde öyle 64 bite geçişe karar verdiler.
    amd 64.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xae

    ısınma problemi daha çok olcak dual core de nasıl çözcekler merak ediyorum

    artık boxfanın yerine su soğutma kiti falan verirseler daha mantıklı olur vede pahalı
  • gayet iyi de olmuş
  • arkadaslar intel zaten lga 775 lerde ısınma sorununu cözdü bende lga 775 3.0 Ghz var bide 6800 var kasada fazladan fan yok işlemci box fanıyla calısıyor ve 35-40 dereceyi gecmiyor bunlarda lga775 uyumlu olduklarına göre ısınma sorunu olmaz diye dusunuyorum ayrıca lga775 3.0ghz kullanıyorum bundan öncede 3.0 ghz prescott kullandım.icinizde kullanan varsa farkı biliyodur ama LGA lar gercekten de cok iyi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozgunonder

    arkadaslar intel zaten lga 775 lerde ısınma sorununu cözdü bende lga 775 3.0 Ghz var bide 6800 var kasada fazladan fan yok işlemci box fanıyla calısıyor ve 35-40 dereceyi gecmiyor bunlarda lga775 uyumlu olduklarına göre ısınma sorunu olmaz diye dusunuyorum ayrıca lga775 3.0ghz kullanıyorum bundan öncede 3.0 ghz prescott kullandım.icinizde kullanan varsa farkı biliyodur ama LGA lar gercekten de cok iyi

    amd ninde bundan yıllar evvel bir sorunu vardı ama hala millet öyle biliyor.yok öyle yağma.suyunu çakarana kadar p4 ısınır diyeceğiz.




  • bu islemci el yakar abi...Biz tek prescott u yusuf yusuf zor sogutuyoz zaten bide cift olursa vay halimize...Artik pc le beraber klima kampanyası acıkır

  • intel ataga geçti amd bekliyormu sanki.dual core 2005 in son yarısında amd tarafından piyasaya sunulacak.Toledo çekirdegi adını alacak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.