Şimdi Ara

Uçaklarda WiFi bağlantısının iyileştirilmesi için çalışmalar yapılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uçaklarda WiFi bağlantısının iyileştirilmesi için çalışmalar yapılıyor


    Son yıllarda havayolu şirketlerinin ve kablosuz internet sağlayıcıların girişimleri ile uçaklarda da WiFi hizmetinin kullanıma sunulduğunu gördük. Teknik altyapı nedeniyle yüksek hızda internet veremeyen bu hizmetlerin iyileştirilmesi gündemde.


     


    Uçaklarda Netflix dönemi


     


    Emirates Havayolları tüm Boeing 777X uçaklarında 50Mbps hızlarına varan internet erişimi sunacağını açıkladı. Firma bunun için Thales sağlayıcısı ile işbirliğine gidiyor. Ulaşılan değerler bugün pek çok şirketin sunduğunun çok üzerinde.


     


    Diğer taraftan Hong Kong kaynalı Cathay Pacific Airlines ve Cathay Dragon şirketleri geniş bant internet için 2Ku sağlayıcısı ile ortaklık yapıyor. Bu kapsamda Airbus A330 ve Boeing 777 modellerinde geniş bant internet sunulacak. Projenin 2018 ortalarında hayat geçirilmesi bekleniyor.


     


    Ayrıca Bkz.Google Pixel 2 serisi özel bir güvenlik yongası ile geliyor

    ABD’de ise JetBlue tüm uçaklarına geniş bant internet hizmetini sunmuş durumda. Delta Air Lines ise iMessage, WhatsApp ve Facebook Messenger hizmetlerine erişimi ücretsiz olarak vermeye başladı.


     


    Genelde bir saatten az olmayan uçak yolculuklarında geniş bant internet imkanının sunulması en çok Netflix gibi platformlara etki edecek. Büyük potansiyele sahip platformların yolcuların hizmetine sunulması yaygınlaşma anlamında çok büyük önem arz ediyor. Netflix gelecek yıl mobil uygulamalarındaki sıkıştırma teknolojilerini hava yolu şirketlerine sunmak için ortaklıklar yapacağını duyurmuştu. 


     







  • Zaten bizde bu sistem var. WIFE olarak geçer yani Wireless In Flight Entertainment. Hızlar biraz daha yavaş tabi haliyle. Ama inanın sistemi uçağa kurmak o kadar maliyetliki, duysanız para verip kurmak hiç mantıklı değil dersiniz.

    Selamlar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xagdas

    Zaten bizde bu sistem var. WIFE olarak geçer yani Wireless In Flight Entertainment. Hızlar biraz daha yavaş tabi haliyle. Ama inanın sistemi uçağa kurmak o kadar maliyetliki, duysanız para verip kurmak hiç mantıklı değil dersiniz.

    Selamlar

    Neden maliyetli? Makineleri mi pahalı?

    Diğer taraftan, bizde var evet fakat paralı. Ücretsiz olmalı, yolcunun verdiği paranın içerisinde dahil olmalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.