Şimdi Ara

İnce çerçeveli OnePlus 5T modeline merhaba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnce çerçeveli OnePlus 5T modeline merhaba


    Bu yılın en iyi amiral gemilerinden birisi olarak gösterilen OnePlus 5 yenilendi. Daha ince ekran çerçevelerine ve 18:9 görüntü oranına sahip OnePlus 5T amiral gemisi duyuruldu.


     


    Çerçevesiz ekran modası


     


    Aslında OnePlus 5 modelinin piyasaya çıkmasının üzerinden çok fazla bir zaman geçmemişti. Ne var ki giderek önem kazanmaya başlayan çerçevesiz ekran trendine karşı firma kayıtsız kalamadı ve OnePlus 5T modelini sahneye çıkardı.


     


    6 inçlik ekrana sahip olan OnePlus 5T, ince ekran çerçeveleri sayesinde 5.5 inçlik OnePlus 5 ile hemen hemen aynı boyutlara sahip. Firma boyutu aynı tutarak kasayı küçültmek yerine kasayı aynı tutarak boyutu büyütmeyi tercih etmiş. Ekranın kasaya oranı yüzde 80 civarında.


     


    Alüminyum kasanın arka yüzeyi kumlama yöntemi ile daha parlak bir görünüme kavuşmuş. Kenarlara doğru verilen kavisler ise elde tutuşu daha da kolaylaştırmış. Model sadece Gece Siyahı rengi ile satılacak.


     İnce çerçeveli OnePlus 5T modeline merhaba


    18:9 görüntü oranına sahip olan cihazda 1080x2160 piksel çözünürlük yer alıyor. Ekran ise optik AMOLED. Yani daha az enerji tüketen ve birden fazla renk modu sunan bir AMOLED ekran barındırıyor. Kullanıcılar daha dengeli renkler için sRGB, daha canlı renkler için DCI-P3 ve dış ortamda daha iyi görünüm için Gün Işığı profillerinden birisini seçebiliyor.


     


    Ayrıca Bkz.Sony çift ön kameralı bir akıllı telefon hazırlıyor

    Yeni model kamera tarafında önemli bir değişiklik ile geliyor. 16MP çözünürlüğündeki ana sensörün yanında telefoto değil 20MP çözünürlüğünde geniş açılı bir sensör tercih edilmiş. Yani optik yakınlaştırma yeteneği yok. Yardımcı sensör 4 pikseli bir pikselde birleştirerek düşük ışık koşullarında en iyi performansı sergiliyor. Telefon karanlık ortamlarda otomatik olarak yardımcı sensöre geçiş yapıyor. Yine portre fotoğraflarda ikinci sensör daha iyi performans sağlıyor.

     
    Telefonun ön kamerası 16MP çözünürlüğünde ve f/2.0 diyafram aralığına sahip. Önemli bir yeniliği ise yüz taaraması yapıyor oluşu. Kullanıcılar arka taraftaki parmak izi yerine kilit ekranını ön kamera kullanarak açabilme imkanına sahip.  

     


    Bunlar haricinde OnePlus 5T orijinal modelden pek farklı değil. Snapdragon 835 yonga seti, 6GB/8GB RAM, 64GB/128GB depolama kapasitesi, 3300mAh kapasiteli batarya, Dash Charge hızlı şarj desteği bunlar arasında. Model sadece 20$ farkla yani 500$ fiyat etiketiyle pek çok ülkede piyasaya sürülecek.


     







  • 5.5 inc bana göre cep telefon gibi mobil olma özelliğini kullanacağımız cihazlar için sınır bir değer. Bunun üstündeki ekrana sahip hiç bir telefon direkt eleniyor zaten gözümde. Kışın belki değil ama yazın onları taşımak işkence ötesi. Bayanlar için sorun yok tabii.Her daim çantaları var..
  • Samsung Galaxy A7 2016 modelinin ön yüzünü yapsalar iş bitecek.
    18:9 ne aptalca bir ekran formatı.

  • Baya detaylı bir haber olmuş Tebrikler Ekrem71(!). Neyse konuya gelecek olursak telefonu baya beğendim. Yüz tanıma ile cihazı uyandırma özelliği de var ve hızlı çalışıyor gibi duruyor. Parmak izi okuyucusundan vazgeçilmemesi de gayet güzel bir adım. 500 Dolara bedava kalıyor diğer amiral gemisi cihazlara göre.

  • Haber başlığını görünce aklıma gayri ihtiyarı "Bir devrimin adı: IPhone X" başlığınız aklıma geldi. ??

  • Samsung/apple helal olsun piyasayi domine ettiniz patir patir cevrecesiz ekranlar dusmeye basladi ve bazi kalin serceve yapan firmalari tasarim degisikligine itti darisi HTC ve Sony ye REKABET GUZELDIR.

  • 18:9 saçmalığına ne zaman son verecekler acaba? huawei mate 10 ile hem 16:9 hemde çerçevesiz ekran yaptı.

    18:9 6'' lik telefonlar sadece kağıt üzerindeki rakamlar.
  • 5.5 inc bana göre cep telefon gibi mobil olma özelliğini kullanacağımız cihazlar için sınır bir değer. Bunun üstündeki ekrana sahip hiç bir telefon direkt eleniyor zaten gözümde. Kışın belki değil ama yazın onları taşımak işkence ötesi. Bayanlar için sorun yok tabii.Her daim çantaları var..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3arbar

    18:9 saçmalığına ne zaman son verecekler acaba? huawei mate 10 ile hem 16:9 hemde çerçevesiz ekran yaptı.

    18:9 6'' lik telefonlar sadece kağıt üzerindeki rakamlar.



    Bende sevmiyorum ama geçecek gibi görünmüyor ne yazık ki. Note 8 mesela resmen 1 karış uzunluğunda. up uzun kumanda gibi telefon. Şimdi yeni yeni video ve uygulama-oyunlar buna geçiş yapıyor. Yani eski formata dönülecek gibi değil. 6'' diyor ama 5,2'' kadar bir ekran. Eski inç değerine göre düşünmemek gerekiyor yeni formatta. Not: Mate 10 pro ülkemize gelecek o da yeni formatta maalesef. Mate 10 modeli paralel ithalat ile alınabilir. Hem daha ucuza gelir.
  • Güzel olmuş,fiyat bakalım TR de ne olacak.

  • Bu one pluslarda farklı bir karizma var yav tasarim yine hosuma gitti ama keske 16ya 9 olsaydi ve 5 inclik versiyonu da olsaydi 5.5 ve yukarisini nasil yaninda gezdiriyor millet hayret

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgaabi

    5.5 inc bana göre cep telefon gibi mobil olma özelliğini kullanacağımız cihazlar için sınır bir değer. Bunun üstündeki ekrana sahip hiç bir telefon direkt eleniyor zaten gözümde. Kışın belki değil ama yazın onları taşımak işkence ötesi. Bayanlar için sorun yok tabii.Her daim çantaları var..

    senin için kriter ekran boyutu değil telefonun genel boyutu olmalı. Mesela iphone x ekranının iphone 8 plus dan büyük ama genel kasanın plus dan küçük olması gibi. Cep telefonunda çok fazla vakit geçiren video netflix youtube kullanan biri olarak çerçeveler ne kadar küçülür vede ekran büyürse bi o kadar iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bokeh, monokrom yoksa mu?

  • Optik yakınlaştırma olmaması kötü olmuş aslında

  • aşırı kenarlara itilmiş ekranı ergonomik bulmayan bir tek benmiyim? aşırı şık göründüğünü kesinlikle kabul ediyorum fakat kullanımda sorun yaratıyor.telefonu 2 elle tutup yazmak istediğimde kenardaki harflere basmak zor oluyor. swiftkey in kesinlikle bu ekranlara göre bi mod geliştirmesi gerek. öte yandan parmak izi okuyucu kesinlikle arkada olmamalı.yanda olması daha iyi olurdu. çift tıklandığı anda kameranın sizi görüp tanıyıp ekranı açma hızı muazzam.ama masada duran telefon için hala kullanışsız. 3.5 luk kulaklık herzaman olacak dediler bu kesinlikle sevindirici.herzaman demeleri gene 3-4 modeli kapsar.daha sonra illaki olmayacaktır. oneplus 3 kullanıcısı olarak yazılım güncellemelerinden,kullanıcıya geri dönüşlerinden memnunum. mail ile 2 saatte ulaşıp sorun çözdüğüm bir firma.ama hala 3 ten 5t ye geçmek için yeterli sebep yok. yüz tanıma alt modellerede gelecektir.

  • Yalnız bunda qualcomm snapdragon 835 işlemcisinin bir tık değişik halinin kullanılmasından bahsedilmemiş. Bildiğim kadarıyla 5t de çekirdek hızı bir tık artmış durumda.

  • LG G2'ye benziyor. Yıllardır biri çıksa da G2 tasarımını kullanıp modern telefon yapsa diyorduk. LG değil de oneplus yaptı. Helal olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shanks0

    Yalnız bunda qualcomm snapdragon 835 işlemcisinin bir tık değişik halinin kullanılmasından bahsedilmemiş. Bildiğim kadarıyla 5t de çekirdek hızı bir tık artmış durumda.

    hayır, aynı 2.45 ghz kryo çekirdekli s835 kullanılıyor.
  • Sırf kasa büyük ekran küçük diye mi6dan vazgeçip bu gibi modelleri bekledim. 2018 güzel geçecek mi7 de çerçevesiz geliyor. G2 ile beklemeye devam

  • bu model tedarikci garantili olarak 1 aya satışa cıkar mı? acaba cıkınca 5'in fiyatın bundan nasıl etkilenir, sonucta 5t de aynı degerden satışa çıkacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gturedi -- 17 Kasım 2017; 14:56:35 >
  • vampirelf kullanıcısına yanıt
    Aslına bakarsan g2nin bu telefonlardan pek bir eksiği yok(karanlıkta foto performansı dışında)

    Google photos çıktığından beridir depolama sıkıntıları da pek kalmadı gibi düşük hafızalı tellerin. Bence sen mi7yi boşver, op6,hatta op7 bekle hocam. 2 yıla çıkar. Hatta ben vestelden ciddi bir amiral gemisi beklentisindeyim. 2023e yetişir. Az dayan...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.