Şimdi Ara

15K RPM hard diskler yolun sonuna geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 15K RPM hard diskler yolun sonuna geldi


    2000’li yılların başında yüksek dönüş hızıyla kurumsal tarafta yeni bir hareketlilik başlatacağı düşünülen 15K RPM hard disk sürücüleri bir takım dezavantajlar nedeniyle hayal kırıklığı yaşattı ve yavaş yavaş kendisine bekleyen sonra doğru ilerlemeye başladı.


     


    Dezavantajı çok


     


    Çok gürültülü şekilde çalışan, yüksek enerji tüketimi olan ve belirli bir kapasitenin üzerine çıkamayan 10K/15K RPM hard disk sürücüleri, SSD fırtınasının başlaması ile birlikte önemini kaybetti. Pek çok firma ya üretmiyor ya da talebe göre üretim yapıyor. Seagate bunlardan birisi.


     


    Ayrıca Bkz.MediaTek üst seviye segmente havlu atıyor

    Firma tanıttığı Seagate Enterprise Performance 2.5¨ 15K RPM hard disk serisi sonrasında artık üretim yapmayacağını açıkladı. Zaten açıklanan özellikler rekabetin kıyısına bile yaklaşamayacak cinsten. Sadece halen 15K RPM HDD ürünleri kullanan işletmeler için destek ürünü olabilir.


     


    2.5 inç formunda olan sürücüler en fazla 900GB kapasiteye ulaşabiliyor. Sürücülerin enerji tüketimi 7W civarında. Rastgele girdi çıktı performansı da 1000 IOPS civarında seyrediyor. Bant genişliği ise 315MB/s seviyesine çıkabiliyor. SSD tarafına baktığımızda ise kat kat yüksek değerler görüyoruz. Exos ismi altında pazarlanacak serinin başlangıç fiyatı 230$ civarında.


     







  • Sistemin yükünü üstlenen anlık ve kısa vadeli depolama için ssd var ikinci plan işler ve depolama için 200mb/s kadar aktarma yapabilen fiyat başına depolama kapasitesi yüksek standart diskler var, eskiden bu 15k disklere mahkumdun fakat şimdi devir değişti 15k diskler artık ne hız ne de uygun maliyetli depolama yapmak için uygun ürünler değiller, o yüzden hoşçakal aşırı uç 15k diskler diyelim. Alışıldık 7200 diskler ise uzunca bir süre hayatımızda ikinci planda da olsa kalacak hele arşivcilikte hala manyetik bant kullanıldığını düşünürsek mekanik diskler uzun yıllar daha yaşamayı sürdürecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 15 Kasım 2017; 23:19:53 >
  • Enterprise tarafında artık 64 TB kadar SSD'ler var. O yüzden bunların daha anlamı kaldı.

  • 15 k devirde kol çıkarmasın red line a kaçta giriyor :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertcan-39 -- 15 Kasım 2017; 20:22:49 >
  • Artık bundan sonra düzgün depolama yapabilen kapasitesi yüksek 7200 RPM harddiskleri geliştirsinler. SSD'ler performans konusunu çoktan halletti.

  • 15K

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşırı enerji tüketimi nedir 7 Watt mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pi

    15K

    15B

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkforce

    Aşırı enerji tüketimi nedir 7 Watt mı?

    İlla yerecek ya.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.