Şimdi Ara

SpaceX, yarın gizli bir göreve çıkıyor 'Detaylarını kimse bilmiyor'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SpaceX, yarın gizli bir göreve çıkıyor 'Detaylarını kimse bilmiyor'
    Ünlü girişimci Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX, yarın "çok gizli" bir göreve çıkmaya hazırlanıyor. Kod adı "Zuma" olan görevde Falcon 9 roketi ABD devleti için bir uyduyu yörüngeye taşıyacak; ancak bu gizemli uydunun detaylarına dair ne SpaceX ne de ABD hükümeti hiçbir detay paylaşmıyor.

    Ayrıca Bkz.NASA, SpaceX'in kullanılmış Falcon 9 roketlerine talip oldu
    SpaceX ve ABD hükümeti, Zuma uydusunun aslında yörüngeye bugün fırlatılması için anlaşmıştı. Ancak olumsuz hava şartları nedeniyle görevin Çarşamba gününden Perşembeye alınmasına karar verildi. Diğer taraftan ABD hükümeti, yine bilinmeyen bir nedenden ötürü uydunun en geç 30 Kasım'a kadar fırlatılması yönünde de baskı uyguluyor.

    Zuma uydusunun geliştirilmesi ise Northrop Grumman isimli uzay ve savunma teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren Kaliforniya merkezli bir şirket tarafından yapılmış. Northdrop Grumman yetkilileri konuyla ilgili gelen sorulara elbette beklendiği detaylı bir cevap vermekten kaçınıyor. Space.com'a konuşan şirket yetkililerinden Lon Rains, "Konuyla ilgili bir detay vermemiz mümkün değil. Zuma, gizli bir yük" ifadelerini kullanmakla yetiniyor. Rains'in görevle ilgili verdiği tek detay ise uydunun Uluslararası Uzay İstasyonu'nun da bulunduğu alçak Dünya yörüngesine fırlatılacağı olmuş.

    Zuma görevinin yerel saatle 16 Kasım 20.00-22.00 saatleri arasında başlaması bekleniyor. Türkiye saatiyle ise 17 Kasım 04.00-06.00 saatleri arasında olacak. Aynı zamanda SpaceX'in bu seneki 17. görevi olan Zuma'nın başarıyla sonlanması halinde uzay şirketi, Aralık 2015'ten bu yana 20. Falcon 9 roketini Yeryüzü'ne indirmiş olacak. 2015'te 1, 2016'da 5, 2017'de ise şu ana kadar 13 roket indiren SpaceX, her geçen gün başarılarını katlamaya devam ediyor.
      







  • zuma'dan aklıma uzaylılar geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem çok gizli niye bize söyleniyor? Gizli kapaklı milyon tane şey yapıyorlar niye özellikle bunu yaptıklarını söylüyorlar?

    Bit yeniği.

  • İstedikleri kadarını biliriz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Casus uydusu gibime geldi.
  • SıradanBirKullanıcı S kullanıcısına yanıt
    :D olabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.