Şimdi Ara

Vestel'in de teklif verdiği Toshiba TV biriminin sahibi belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vestel'in de teklif verdiği Toshiba TV biriminin sahibi belli oldu

    Çinli TV üreticisi Hisense, Vestel'in de teklif verdiği Toshiba TV biriminin sahibi oldu. Hisense, 113 milyon dolarlık teklifi ile Toshiba’nın TV biriminin büyük bölümünü satın aldı.
     

    Anlaşma kapsamında Hisense, Toshiba’nın TV biriminin hisselerinin yüzde 95’inin sahibi olacak. Yüzde 5’lik bölüm ise Toshiba’da kalacak.

     
    Toshiba, 2015 yılında yaşadığı muhasebe skandalından sonra kayıpları telafi etmek için pek çok departmanını sattı. Toshiba’nın sensör birimini Sony 155 milyon dolara satın aldı. NAND bellek birimini 18 milyar dolar karşılığında Brain Capital öncülüğündeki grup aldı. Geçtiğimiz günlerde de bulaşık ve çamaşır makinelerinin de yer aldığı beyaz eşya birimini Midea'ya satmıştı.
     

    Yaklaşık iki yıl önce yaşanan muhasebe skandalında Toshiba’nın son 6 yıldır kazançlarını şişirdiği ortaya çımıştı. Toshiba'nın muhasebe kayıtlarını inceleyen tarafsız bir komite, şirketin üst düzey yönetiminin bilgisi dahilinde, birkaç yılda faaliyet kârını toplamda 1,2 milyar dolar fazla gösterdiği sonucuna varmıştı.

     

    Vestel Teklif Vermişti

    Toshiba’nın TV birimini almak için Vestel’in de teklifi bulunuyordu. Ahmet Nazif Zorlu da şöyle demişti:

     

    "İnşallah nasip olur. Sayın bakanımız da 'marka desteklerimiz var' dedi. Devlet de, hükümet de bize destek olursa dünya markasını satın alacağız. Marka olmak kolay bir olay değil. Ama bugün Çin, şu anda çok büyük destekleme yapıyor. 3 milyar dolar, 2 milyar dolar veriyor, bir markayı ya da onun fabrikalarını satın alıyor. Bizim de bunu yapmamız lazım. Koşmak için bazı hazır şeyleri kapmamız lazım."

     







  • üzüldüm alamadığına

  • 113 milyon dolar çokta değilmiş bunu bile becerememişler.

  • Sayın Zorlunun alabileceği bir fiyattan gitmiş. fakat kendisine hak veriyorum . Marka değeri,teknoloji başarısı gibi bir kaygısı olmayan taşeronluk sistemi ile markalara üretim yaparak gelir kazanan bir şirket durduk yere niye 100 küsür milyon dolar masraf yapsın ki.
  • Zorlu baktı ki, bu iş zorlu.

  • Şunu alacak paramız yok muydu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kreat -- 15 Kasım 2017; 16:09:54 >
  • Marka haklarının dahil olduğunu sanmıyorum o yüzden önemli değil gibi, marka hakları dahilse üzücü.

  • Tüm marka hakları ve teknoloji paylaşımı yoktu, Yine de üzüldüm alınamadığına Lakin ticari hamleler bunlar, Zorlu yaş tahtaya basmaz hele ki geçmişinde yaşadığı o kadar tatsız tecrübeden sonra..
  • sensor ve NAND bellek biriminin turkiye deki firmaların alabilmesi cok arzu ederdim...zira turkiyeye bu iki birim çağ atlatırdı...

  • bunlar vizyonsuz, çapsız, tembel esnaf kafasındalar. risk almayan bir şirket nasıl büyür gelişir anlaşılır değil. 113mil nedir yaw, çerez parası bile değil.

    haberde diyor zaten, çinliler bütün köklü markaları satın alıyor, adamlar biliyorlar marka imajı yaratmak TV yapmaktan daha zor.
  • Toshiba TV sektöründe çok da iyi bir firma değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Çin, şu anda çok büyük destekleme yapıyor. 3 milyar dolar, 2 milyar dolar veriyor, bir markayı ....." (Türkiye devleti de bana versin diyor yani)
    Ama neymiş 2-3 milyar değilmiş. Adam arada bizim milyarları götürecek yav..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    113 milyon dolar çokta değilmiş bunu bile becerememişler.

    hiç takılmadan o parayı tlye cevıremycek adamların koskoca firmaı eleştirmesi.

    sosyolojık bır olaysınız.

    acilen incelenmesi gerekiyor

    sadece bu değil ulkenın yarısı bunun gıbılerle dolu. yazık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: El_domingo

    sensor ve NAND bellek biriminin turkiye deki firmaların alabilmesi cok arzu ederdim...zira turkiyeye bu iki birim çağ atlatırdı...

    Usta ona para yetmiyordu ki.
  • Daha birkaç gün önce zorlu holdingin serveti 4-5 milyar dolar diye bir haber okudum. Faydalarına olucak televizyon bölümüne 113 milyon dolar veremiyorlarsa 4-5 milyar dolar servetim var diye ortalıklarda gezinmesinler.



    Bir siz akllisiniz zaten hep. Japon SoftBank salak mesela milyarlarca dolar harcayıp şirket satın alıyor veya fonluyor.



    Hâlbuki sıfırdan başlayıp satın aldıklarının işlerini yapabilirdi dimi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 113 milyon dolar dediğiniz çok büyük bir para değil. Bugün yıllık 300.000 ton yassı çelik üreten bir soğuk haddehane kurmaya kalksanız 150 milyon dolar. Bunlar bize büyük ama yatırım için öyle çok büyük değil yani. Teknoloji transferi için iyi bir fırsat kaçırılmış.

  • Daewoo'da ellerinden gitti!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 milyar dolar sadece bellek kısmı? biz türkiyeyi geliştirmeye çalışıyoruz hata yapıyoruz heralde. yerli şirketleri geliştirmeye çalışmalıyız. o zaman zaten ülkede otomatikman gelişir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.