Şimdi Ara

Boom Supersonic, 2025 yılına kadar süpersonik yolcu uçağını kullanıma sunacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Boom Supersonic, 2025 yılına kadar süpersonik yolcu uçağını kullanıma sunacak 
     
    Süpersonik uçaklar yani ses hızından daha hızlı hareket ederek günümüzdeki uçak yolculuklarını en az yarı yarıya kısaltacak uçaklar geliştirmek isteyen Boom Supersonic şirketi, 55 yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak süpersonik yolcu uçağının kullanımı için tarih verdi. Daha önce saatte 2330 kilometre hıza ulaşacağı belirtilen Baby Boom isimli uçağın ilk test uçuşlarının 2018'in sonuna kadar başlayacağını duyuran Boom Supersonic'in kurucusu Blake Scholl, Dubai Airshow'da yaptığı açıklama ile süpersonik uçağın 2025 yılında ticari kullanıma sunulacağını duyurdu.


     

    Concorde'dan Daha İyi 

    Blake Scholl; şirketin üreteceği uçağın, yaklaşık 50 yıl önce üretilen ve 2003 yılında son ticari uçuşunu gerçekleştiren Concorde isimli süpersonik yolcu uçağından daha iyi olacağını ve uçağın Londra-New Yokr uçuşunu sadece 3 saat 15 dakikada tamamlayacağını kaydetti. School'un açıklamalarına göre Boom Supersonic'in uçağı Concorde'dan daha hızlı olacak ve saatte 2700 kilometre hızın üstüne çıkabilecek. Dünyayı daha erişilebilir kılmak amacıyla mühendislerin ve teknolojinin bir araya geldiği bir ekip olduklarını vurgulayan Scholl ayrıca şirketin yeni uçağına binmek için Concorde yolcularının aksine çok zengin olmaya gerek olmayacağını da belirtiyor. Uçuş ücretlerinşn bugünkü uçuş ücretleriyle aynı olacağını dile getiren School, nihai amaçlarının süpersonik uçuşları herkes için uygun bir hale getirmek olduğunun altını çizdi.


     

    Şirket tarafından paylaşılan simülasyonlara göre süpersonik uçağın tasarımı Concorde'dan yüzde 30 daha verimli olacak şekilde hazırlanacak. İki koltuk sırası ve aralarında bir koridor ile yolcuların hepsinin cam kenarına yerleşeceği uçak klasik yolcu uçaklarından 2.5 kat daha hızlı bir şekilde 60.000 feet yükseklikte uçacak. Böylece yolcular Dünya'nın kıvrımlı yapısını koltuklarından gözlemleyebilecek.


     

    Richard Branson da Yakından Takip Ediyor 

    Blake Scholl, yeni süpersonik uçağın günümüzde kullanılan yolcu uçakları kadar sessiz olacağını ve ulaşacağı yüksek hızlara rağmen Concorde kadar gürültü olmayacağını da belirtiyor. Boom Supersonic'in; NASA, SpaceX ve Boeing'de görev almış uzmanlar tarafından geliştirilecek uçağının yanı sıra şirketin Baby Boom isimli uçağı ve XB-1 isimli prototip jetine de ilgi yoğun. Blake Scholl'un ifadesine göre bugüne kadar farklı havayolu şirketlerinden toplam 76 adet yolcu uçağı siparişi alınmış durumda. Ayrıca Virgin Grubu'nun kurucusu İngiliz milyarder Richard Branson da şirketin faaliyetlerini yakından takip ediyor.


     

    Yüksek hızlı ticari yolcu uçaklarının geliştirilmesi konusunda her zaman tutkulu olduğunu daha önceki açıklamalarında dile getiren Richard Branson, Boom Supersonic'e 33 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı. Boom Supersonic tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamaya göre ise Virgin Grubu, 10 adet süpersonik yolcu uçağı satın almak için şirkete seçenekler sunmuştu. Halihazırda The Spaceship Company ile farklı hava araçları geliştiren Virgin Grubu, süpersonik uçakların ticari kullanıma sunulması halinde Boom Supersonic ile bir ortaklık anlaşması yapabilir. 








  • o hızdaki sürtünmeden dolayı ısınan gövde 7cm uzuyor toplamda :)
    (concorde)

  • "İki koltuk sırası ve aralarında bir koridor ile yolcuların hepsinin cam kenarına yerleşeceği uçak..."
    Alttan kanatlı uçaklarda yolcu için aşağıyı görüş her zaman kısıtlı. Bu model delta kanatlı olunca durum daha vahim :)

  • Açıklamaya bak concorde'den daha iyi olacak. E tabiki olacak aradan yıllar geçmiş, daha iyi olmayacaksa yapma zaten.

    Ayrıca o uçakların yolcu başına maliyetleri çok fazlaydı. Yine bunun da fazla olacak. Patlayabilir bence bu proje ama hadi bakalım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.