Şimdi Ara

Qualcomm rekor teklifi reddetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Qualcomm rekor teklifi reddetti


    Bir süredir teknoloji dünyası Qualcomm’a yapılan 105 milyar dolarlık satın alma teklifi ile çalkalanıyor. Mobil yonga devinin Broadcom’un teklifine ne cevap vereceği merakla beklenirken ilk açıklama geldi.


     


    Teklif çok az


     


    Dünyanın üç numaralı yonga tasarımcısı olmak için harekete geçen Broadcom, bir süredir tekelleşme suçlamaları nedeniyle zor günler geçiren ve Apple ile yıpratıcı bir patent ihlali kavgasına tutuşan Qualcomm’un kapısını çalmıştı.


     


    Satın alma bedeli olarak hisse başına 70 dolar teklif eden ve Qualcomm’un 90 milyar dolarlık pazar değerinin üzerine çıkan Broadcom firmayı ikna edemedi. Daha doğrusu sunduğu teklif beğenilmedi.


     


    Ayrıca Bkz.Corsair’den dünyanın en hızlı 4x8GB DDR4 bellek kiti

    Qualcomm yönetim kurulu yaptığı açıklamada; mobil, Nesnelerin İnterneti, otomotiv, iletişim ve kaynağa yakın veri işleyen bilgisayar sistemleri konusunda kendilerinden daha iyi bir firma olmadığını ve yapılan teklifin değerlerini çok aşağıya çektiğini ifade etti. Yani kısaca önerilen miktar yeterli görülmedi.


     


    Zaten kısa süre önce Çinli üreticilerle Qualcomm arasında imzalanan 12 milyar dolarlık ticaret anlaşmasının pazarlık masasında firmanın elini güçlendireceğini belirtmiştik. Bunda da yanılmadı. Her ne kadar bazı sıkıntıları olsa da Qualcomm için gelecek çok daha parlak ve bunu da 100 milyar dolara satmak istemiyor. Bakalım Broadcom ne kadar ısrarcı olacak ve fiyat teklifi nereye kadar gidecek?


     







  • Adamlar kolay kolay satmaz tabi. Ellerinin altında bu denli büyük bir firma ve kâr imkanı varken niye satsın?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel oldu Qualcommun satılmadığına sevindim her ne kadar Broadcom u sevsemde.

  • Şuan piyasada tekel sayılır. Çinliler de 3 yıllık anlaşma yapmışken zaten 105 e alsa 12 si garanti dönecek onun kat kat fazlası da diğer firmalardan gelecek tabi intel atak yapmazsa.

  • Reddetmekte haklılar,o firma o paraya gitmez.Üst seviye de tekeller Android camiasında.

  • bu aralar çok sık oluyor bu büyük satın almalar.farkında değiliz ama ekonominin ve dolaylı yoldan gücün yer ve el değiştirdiği olaylar bunlar

  • Qualcomm satilsa marka değeri düşer reddetmekle iyi yaptılar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi oldu qualcomm cok iyi bir firma sd800lü cihazım var 4 yil oldu hala performansindan memnunum bir de diger mtklara huawei islemcilere bakin mtklar zaten komple çöp huaweilerinde oyun performansı pek begenilmiyor ben de begenmiyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Broadcom hisse senetlerinde artış sağlanması için yapılmış suni bir gündem maddesi idi. Gerekli fayda sağlandı olay bitti.

  • madem o kadar parası var broadcomm un, o zaman süper bir arge merkezi ve üretim tesisi açıp çok daha farklı buluşlarla 22.yüzyılın teknolojisini şimdiden geliştirmeye başlayabilirler.. Tamam qualcomm da patent çok fazla ve günümüz mobil pazarı için çok güçlü bir firma ama nokia da bir zamanlar öyleydi ve battı. arm dan alsın lisansı ki zaten lisansı var diye biliyorum, daha güçlü bir şekilde çıksın meydana :)

    rekabet her zaman iyidir. Böyle el değiştirme kesinlikle tüketicinin lehine olan bir şey değil.

  • Qualcomm tepede. Huawei ve Samsung gibi üreticiler denk işlemciler yapacak kadar geliştiler.Benim olsa burada satardım :P

  • qualcom bir tek mobil işlemci geliştiren firma değil sensörler hızlı şarj modem
    ve ağ teknolojileri alt yapı sistemleri ........... liste uzun
    niye altın yumurtlayan tavuğu satsınlar keza daha kimse akıllı telefon üretmezken bu adamlar prototipler ile firmalara gelecek nasıl olucak diye turluyorlardı
    2 gün çöp apple ile davalık oldular diye onların durumlarını etkiliyen bir şey olmuyacak
    birçok firmanın eli mahkum qualcoma işin gerçeği apple niye dava açıyor eli mahkum qualcoma madem rahatsız oluyorsun (tekel dayatma politikaları) başka firma ile çalışırsın ama yok ucuza işi kapatmak için kısaca takım elbiseli beleşçi takımı
    tabi iyi ki samsung huawei gibi firmalar da iyi yongalar üretiyor pazara rekabet lazım

  • Şimdi dönüp bir bakalım;


    • Qualcomm: İsrail firması,

    • Broadcom: Amerikan firması,

    • Apple da bir Amerikan firması.

    Sanırım bu alımın niye olmayacağını izâh edebilmişimdir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.