Şimdi Ara

Bitcoin'de ciddi düşüş: 5400$'a kadar geriledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bitcoin'de ciddi düşüş: 5400 width=a kadar geriledi" width="720" height="" /> 

     
     
    Popüler kripto para birimi Bitcoin(BTC) için bu haftanın başında ciddi bir bölünme tehlikesi konuşuluyordu. Bitcoin'in blok zincirindeki blokların boyutunu artırmak isteyen madenciler, 16 Kasım tarihinde Bitcoin'de bölünme olacağını açıklamış ve bu bölünme kripto para biriminin tarihindeki en büyük tehdit olarak değerlendirilmişti. Geçtiğimiz günlerde ise Segwit2X'in arkasındaki geliştirici ekip, söz konusu çatallanmanın Bitcoin dünyasını ikiye böldüğünün altını çizerek çatallanmanın iptal edildiğini duyurmuştu. Bu duyurunun ardından Bitcoin sahipleri, bölünme riski ortadan kalktığı için derin bir nefes alırken Bitcoin de cuma günü değerini 7800$'a kadar çıkararak yeni bir rekora imza attı. 

     

     

    Bitcoin Düştü, Bitcoin Cash Yükselişe Geçti 

    Bölünmenin iptali sonrasında her şey yolunda giderken ve Bitcoin, yatırımcılarının yüzünü güldürürken kripto para biriminde grafik bir anda tersine döndü ve şiddetli bir düşüş yaşanmaya başladı. İlk olarak 6500$'a kadar gerileyen Bitcon, bugün sabah saatlerinde 5400$ değerini gördü. Bitcoin'de bu ciddi düşüş devam ederken ağustos ayında gerçekleşen çatallanma sonucunda ortaya çıkan kripto para birimi Bitcoin Cash(BCC)'te ise beklenmeyen bir yükseliş meydana geldi. Hafta başında 600$ seviyelerinde olan Bitcoin Cash ilk önce 1000$ sonra ise 2000$ sınırını aşmayı başardı ve bugün sabah saatlerinde 2800$ değerine ulaştı. Şu sıralar Bitcoin Cash 1900$ değerinde, Bitcoin ise 5900$ seviyelerinde. Peki aniden yaşanan bu değer değişimlerinin arkasında hangi nedenler yatıyor? 


     

    Değişimin ardında yatan en büyük neden aslında önemli bir madenci gücünün Bitcoin ağından ayrılıp Bitcoin Cash ağına geçmesi olarak görülüyor. Fork.lol verilerine göre bugün sabah saatlerinde Bitcoin Cash ağındaki madenci gücü Bitcoin ağındaki madenci gücüne üstünlük sağladı ve bu durum Segwit2X bölünmesini destekleyen bitcoin madencilerinin ve yatırımcılarının Bitcoin Cash'e geçtiği yönünde yorumlanıyor. Bitcoin madencilik havuzu BTC.top'ın kurucusu Jiang Zhuoer de Bitcoin Cash'e yönelik bir geçiş olduğunu doğrularken Bitcoin'in yolun sonuna geldiğini dile getirdi. Zhuoer ile benzer düşünceleri paylaşan ViaBTC CEO'su Hapio Yang ise bitcoin sahiplerinin "gerçek Bitcoin'in ne olduğunu anladıklarını" ve Bitcoin Cash'e geçmeye başladıklarını düşünüyor. 


     

    Ethereum'u Geçmek Üzere 

    Bitcoin.com'un yöneticilerinden Jake Smith de Bitcoin Cash'e olan ilginin spekülatif bir hareketlilikten daha fazlası olduğunu dile getirdi. Tüm bu ilgi sonucunda piyasa değeri 27 milyar dolara ulaşan Bitcoin Cash, 28 milyar doların biraz üstünde piyasa değerine sahip olan Ethereum'un hemen arkasında yer alıyor. Tabi Bitcoin Cash'teki yükseliş ve Bitcoin'deki düşüş ne kadar devam eder henüz bilinmiyor ancak görünen o ki bu hafta başında bölünme haberleri ile ciddi endişelerin yaşandığı Bitcoin piyasası şimdi de Bitcoin Cash'in tehditi altında.








  • Bari bundan alabildiğim kadar alayım da yükselirse kaymağını yiyelim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • üstteki adamlar resmen karşılığı olmayan para ile zengin olmaya çalışıyorlar. bitcoin çatallandı yükseldi durağanlaştı yine çatallandı yükseldi, gerçek paraya çevrildi. bitcoin oldu bitti coin.
    mizah amaçlı hemen linç etmeyin :)

  • Zaten cesitlendikce düsüyor. Bunu bildikleri icin "Bitcoin Gold" gelmedi/ gelmeyecek.

  • Daha önce 5 bin dolar barajini aştiginda spekülatif söylemlerle 3200dolar seviyesine düşürülmüştü. Şimdi de ayni oyun yapiliyor. 1hafta sonra 10bin doları aştı haberlerini okuruz. Unutmayin Bitcoin çikarken degil, düşerken alınır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daha bir hafta önce Bitcoin 7000 küsur dolarken, ciddi düşüş olacak dediğimde beni bi dövmedikleri kalmıştı.

  • Acik net ben alabildigim kadar aldim bugun bitcoin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mementopolis

    Zaten cesitlendikce düsüyor. Bunu bildikleri icin "Bitcoin Gold" gelmedi/ gelmeyecek.

    Paralel evrende yaşıyorsunuz galiba bizim tarafta "Bitcoin Gold" çıkalı çok oldu.https://tr.investing.com/currencies/btg-usd
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ambassador26

    Daha önce 5 bin dolar barajini aştiginda spekülatif söylemlerle 3200dolar seviyesine düşürülmüştü. Şimdi de ayni oyun yapiliyor. 1hafta sonra 10bin doları aştı haberlerini okuruz. Unutmayin Bitcoin çikarken degil, düşerken alınır.

    7000$ 'da bozdurmuştum. Şimdi gene almaya başladım .
  • Bana bu iş bana sağlam gelmiyor. Zaten bu işi becerenler risklerinde farkında işi bilenler.

    Birileri çok iyi para kazanırken,iflas edenler çok büyük kaybedenlerde olacak illaki. Sanki balon birden patlıyacak Birkaç ay konu olacak unutulacak gibi bir olay geliyor bana.

    İşi çok iyi bilmediğimden dışardan bu şekilde hissediyorum. Elle tutulur birşey gelmiyor bana . Arsa idi tarla idi daire araba bankada para gibi yatırımlar ıspatlanacak birilerine hesap sorulacak kanıtlanacak yatırımlar ama bu digital paran gittimi kime hesap sorulacak onu çok merak ediyorum.

    Belkide vardır sorulacak ıspatlıyacak bir yol.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3qzotix

    quote:

    Orijinalden alıntı: mementopolis

    Zaten cesitlendikce düsüyor. Bunu bildikleri icin "Bitcoin Gold" gelmedi/ gelmeyecek.

    Paralel evrende yaşıyorsunuz galiba bizim tarafta "Bitcoin Gold" çıkalı çok oldu.https://tr.investing.com/currencies/btg-usd

    Asil bu konuda haber okuyup da baskasi tarafindan (gercek anlamda) yalanlanmasi oluyor ya. haberciligin icine tükürdügümün nirvanasi iste burasi. simdi de o haberi bulamiyorum.




  • Dünyanın en büyük saadet zinciri..Reelde hiçbir dayanağı yok..Gerçek para iş gücü ve maldan dolayı var olur, ortaya bir materyal veya bir emek konur ve tarihsel süreçte, kendiliğinden, ortada bir ihtiyaç doğduğu için doğal yollardan ortaya çıkmıştır..Buraya kadar bir ekonomi mezunu olarak bu şahsi görüşüm..Şimdi bana bir bitcoin uzmanı, yatırımcısı bitcoin'in nasıl ve kimler tarafından hangi amaçla var edildiğini, üretmenin kime ve neye faydası olduğunu, çatallanmaların ne anlama geldiğini ve amacını, değerinin 1 hafta içinde üçe katlanabilmesinin hangi reel temellere dayandığını, saadet zincirinden farklarının neler olduğunu ve geleceğini anlatırsa sevinirim..Bir devlet girişimi olmadığını biliyorum, şahsi bir girişim bitcoin..Bugüne kadar hiç bir para devlet kontrolü dışında basılmadı, yarın atıyorum ben de Rising Sun Coin çıkartsam, kim ve ne bana engel olacak..





  • Coin sistemi bir yatırım aracı degil. Ama insanlar bu sekilde degerlendiriyor.



    Bunun amaci takip edilemez para olmasi.

    Ben bu yuzden kullanirim.



    Eger yatirim icin kullaniyim dersen bir gunde tum paran yok olabilir.





    Kripto para. Sifrelenmis sistem. En iyi sifrelemeye uygun olan en iyisidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geber :D

  • Yükselecek.

  • ben endişe ile takip ediyorum. elden çıkarmak mı lazım, takviye almak mı lazım karar veremedim.
  • üst kısımdaki azınlık parayı götürüyor haberler yayıp değeri yükseltip alçaltıyorlar alt kısımdakileride kolay yoldan kazanacağınız çok para var bu işte diye gösterip yeni kişileri işin içine çekiyorlar alt kısımdakiler az az kaybetselerde çok olduklarından üst kısımdakiler çok kazanıyor
  • Bu yorumu yaptığım sıralarda tekrar yükselişe geçmişti. Çok paranız var ve piyasa trendlerini takip edebilirim ne yapayım diye soruyorsanız gidin Bitcoin alın. Çünkü acayip spekülasyona açık bir sistem. Zaten malı da bu binlerce Bitcoin sahibi spekülatörler götürüyor. Tek yapacağınız şey yükseliş ve düşüş trendlerini iyi takip etmek. 7500 dolar iken en yüksek seviyede satış yapan biri iki hafta içinde sadece tek bir BitCoin'den 2000 dolara yakın para kazandı ki bu adamlar binlerce BitCoin alıp satıyorlar. Geçen bir kaç gün içinde en düşük seviyeden yüksek miktarda BitCoin aldıysanız bundan sonraki yükselişlerde 10.000 doları görecek spekülasyonları ile beraber paranızı ikiye katlama şansınız doğabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rising_Sun

    Dünyanın en büyük saadet zinciri..Reelde hiçbir dayanağı yok..Gerçek para iş gücü ve maldan dolayı var olur, ortaya bir materyal veya bir emek konur ve tarihsel süreçte, kendiliğinden, ortada bir ihtiyaç doğduğu için doğal yollardan ortaya çıkmıştır..Buraya kadar bir ekonomi mezunu olarak bu şahsi görüşüm..Şimdi bana bir bitcoin uzmanı, yatırımcısı bitcoin'in nasıl ve kimler tarafından hangi amaçla var edildiğini, üretmenin kime ve neye faydası olduğunu, çatallanmaların ne anlama geldiğini ve amacını, değerinin 1 hafta içinde üçe katlanabilmesinin hangi reel temellere dayandığını, saadet zincirinden farklarının neler olduğunu ve geleceğini anlatırsa sevinirim..Bir devlet girişimi olmadığını biliyorum, şahsi bir girişim bitcoin..Bugüne kadar hiç bir para devlet kontrolü dışında basılmadı, yarın atıyorum ben de Rising Sun Coin çıkartsam, kim ve ne bana engel olacak..

    ekonomi bildiginiz gercek, teknolojiden anlamadiginiz kadar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: arizaeren


    quote:

    Orijinalden alıntı: Rising_Sun

    Dünyanın en büyük saadet zinciri..Reelde hiçbir dayanağı yok..Gerçek para iş gücü ve maldan dolayı var olur, ortaya bir materyal veya bir emek konur ve tarihsel süreçte, kendiliğinden, ortada bir ihtiyaç doğduğu için doğal yollardan ortaya çıkmıştır..Buraya kadar bir ekonomi mezunu olarak bu şahsi görüşüm..Şimdi bana bir bitcoin uzmanı, yatırımcısı bitcoin'in nasıl ve kimler tarafından hangi amaçla var edildiğini, üretmenin kime ve neye faydası olduğunu, çatallanmaların ne anlama geldiğini ve amacını, değerinin 1 hafta içinde üçe katlanabilmesinin hangi reel temellere dayandığını, saadet zincirinden farklarının neler olduğunu ve geleceğini anlatırsa sevinirim..Bir devlet girişimi olmadığını biliyorum, şahsi bir girişim bitcoin..Bugüne kadar hiç bir para devlet kontrolü dışında basılmadı, yarın atıyorum ben de Rising Sun Coin çıkartsam, kim ve ne bana engel olacak..

    ekonomi bildiginiz gercek, teknolojiden anlamadiginiz kadar...

    Teknolojiyi bir kenara bırakıp bitcoine odaklanalım..Gerçek para üretmenin insanlığa katkıda bulunma amacı var ve bu yüzden var oldu, hayatı kolaylaştırabilsin diye..Borsa, yahudiler tarafından, az parası olup paralarını katlama arzusu içindeki küçük yatırımcılara resmi yollardan ve kendi isteğiyle çalma aracıdır mesela..Kısa dönemde paranız ikiye de katlanabilir, tamamen eriyebilir de. Yukarıda bir arkadaş yazmış, ''özelliği kripto para, dolayısıyla takip edilemez bir para olması, aslında bir yatırım amacı değil'' diye..Bana tek mantıklı açıklaması bu olarak geliyor..Milyarlarca dolarlık illegal ticaretin(uyuşturucu, kara para, insan kaçakçılığı vs) kirli insanlar tarafından daha güvenilir yapılabilmesi amacıyla kullanılıyor olması bana tek mantıklı gelen düşünce..Tabiki bitcoinin üretilecek miktarı için mucidi bir sınır koymuştu, o sınıra yaklaştıkça talep arttığı için inanılmaz bir yükseliş içerisinde..Üretilecek toplam bitcoin sınırlı olduğu için, talep arttıkça da değerlenmek zorunda, çünkü inanılmaz bir algı yaratılıyor..Ben bakınca bunları görüyorum, tabi sizin ve işin uzmanı olan diğer arkadaşların da değerli görüşlerinizi almak isterim :)




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.