Şimdi Ara

TrueDepth benzeri kamera sistemleri çoğalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TrueDepth benzeri kamera sistemleri çoğalıyor


    Apple’ın iPhone X modeli ile birlikte sunduğu TrueDepth kamera sistemi büyük ilgi görünce diğer üreticiler de kolları sıvadı. Özellikle Çin tarafında bu yeni teknolojiye büyük bir yatırım yapıldığı ifade ediliyor.


     


    İlgi büyük

     


    Analiz uzmanlarına göre Oppo, Xiaomi ve Huawei gelecek yıl akıllı telefonlarında derinlik kamerası kullanmak için kolları sıvadı. Üreticiler bu alanda uzman firmalardan tedarik yapmayı planlıyor.


     


    Himax Technologies ve Qualcomm bir süredir 3 boyutlu algılama sensörleri için işbirliği halinde. Üretim tarafında ise Truly Opto-Electronics firması yer alıyor. Hacimli üretimin en erken gelecek yıl bahar aylarında başlaması planlanıyor. Yani gelecek yıl piyasaya çıkacak amiral gemilerinin çoğunda bu üçlünün imzası olacak.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S9 amiral gemisinin yonga seti duyuruldu

    Oppo ve Xiaomi’nin bu üçlü ile işbirliği yaptığı belirtiliyor. Huawei ise Sunny Optical Technology ile ortaklık yaptı ve sadece kendisine özel teknoloji geliştirecek.


     


    Apple’a yakınlığıyla bilinen analiz uzmanı Ming-Chi Kuo, Apple’ın teknoloji olarak rakiplerinden en az 2.5 yıl ileride olduğunu dile getirmişti. Bununla birlikte firmalar bu kadar beklemek istemiyor zira derinlik algılama teknolojilerinin potansiyeli oldukça büyük.


     


    Sadece yüz tanıma sistemlerinde değil zengin gerçeklik tarafında da derinlik kameraları büyük işler yapacak. iPhone X lansmanında buna dikkat çekilmişti. Yüz hareketlerine uyum sağlayan hareketli emojiler, 360 derecelik özçekim senaryoları gelecekte yeni bir akımın habercisi olabilir. 


     







  • 3D Touch içinde aynı goygoylar dönmüştü...

  • Yanına tuhaf sensörler sıkıştırmadan tek kamera ile mümkün olacak yakında neyse ki... Apole biraz bekleseymiş ücube çentik olmadan halledebilirmiş olayı. https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-10-24/sony-s-big-bet-on-sensors-that-can-see-the-world

  • Xloud X kullanıcısına yanıt
    3D Touch yazılımla da alâkalı. Uygulamaların desteklemesi gerekiyor. FaceID ise bi ekranın kilidini açacak, bir de Animoji için kullanılır (klavyeye entegre çalışır kanaatimce). Portre modu da OEM kamera uygulamasında bulunur. Bence bu teknolojiyi herkes benimseyecek. S9’da da görebiliriz büyük ihtimal.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xloud

    3D Touch içinde aynı goygoylar dönmüştü...

    Yüz tanıma işin en geri kalacak kısmı belki de.
    Bu teknoloji yani 3 boyutlu algılama teknolojisinin en büyük nimeti AR alanında olacak gibi görünüyor.
    Daha şimdiden sosyal medya Animoji mesajları ile yıkılıyor. Kaldı ki animoji neredeyse hiç bir şey. Asıl maden AR da.

    Yani 3D Touch için yapılan goygoy olabilir ama bu teknolojiye ayak uyduramayan telefon dünyasından silinebilir. O derece... Sosyal medyanın gücü..

    Şöyle örnek vereyim anlaşılması için; Flickr bir fotoğraf paylaşım sitesidir. Bundan 7 yıl önce bu siteye yüklenen fotoğrafların %99 u kompakt veya DSLR makineler ile çekilen fotoğraflardan oluşurdu. Ancak şimdi durum tam tersine değişmiş durumda. Artık Flickr sitesine yüklenen fotoğrafların %90 - %95 i mobil cihazlardan gelir. %5 civarı fotoğraf ancak DSLR makinelerden geliyor. Kompakt makineler ise öldü artık. Nikon fabrika kapatıp 3.000 işçi çıkartıyor falan.

    Yani yakın gelecekte animoji benzeri eğlencelik işler yapamayan telefonlar sosyal medyada işe yaramayacağı için tercih bile edilmeyecekler. Yukarıda da dediğim gibi dışarıdan baktığında Animoji ne gereksiz, ne saçma bir şeymiş gibi geliyor ama sosyal medya yıkılıyor şu an.
    https://hwp.com.tr/sosyal-medyanin-yeni-ugrasi-animoji-karaoke-91421
    https://shiftdelete.net/animoji-karaoke-kisa-surede-populer-oldu
    https://www.appleuzmani.net/animoji-karaoke-akimi-sosyal-medyayi-salladi/
    https://www.youtube.com/results?search_query=Animoji



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 12 Kasım 2017; 14:4:32 >




  • Apple yine liderlik yapıyor diğerleri onu takip ediyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.