Şimdi Ara

Alibaba 11.11'e rekorla başladı: 15 dakikada 5 milyar dolarlık satış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alibaba 11.11'e rekorla başladı: 15 dakikada 5 milyar dolarlık satış 

     
    Adını 11.11 tarihindeki bir rakamlarından alan ve Çin'de Bekarlar Günü olarak kutlanan gün, 2009 tarihinden beri popüler e-ticaret platformu Alibaba tarafından da özel indirimlere sahne oluyor. ABD'deki Black Friday veya Kara Cuma olarak bilinen alışveriş gününün bir benzerinin yaşandığı Bekarlar Günü, Alibaba Grup Başkanı Michael Evans ''Bekarlar Günü'ne ihtiyacımız yok.'' dese de şirketin günlük satış rakamları açısından rekorlara imza attığı bir gün olarak değerlendiriliyor. Geçtiğimiz yıl Bekarlar Günü'nde 17.8 milyar dolarlık satış yapan Çinli dev bu yıl ise günün ilk 15 dakikasında 5 milyar dolarlık satış yapmayı başarmış durumda.


     

    Bir Saatte 8.6 Milyar Dolarlık Satış 

    Analistlerin 23.8 milyar dolarlık rekor satış beklediği günün ilk saniyelerinde toplam 192 ülke ve bölgeden binlerce insan, büyük bir çoğunluğu(yüzde 97'si) mobil cihazlar üzerinden olmak üzere, platforma akın etti. Saniyede gerçekleşen işlem sayısının 250 binin üzerine çıktığı platformda saniyede 325 bin işlemle yeni bir rekor kırılırken işlem sayısının da geçen yılın iki katına ulaştığı belirtiliyor. İndirimli cep telefonları ve beyaz eşyalar başta olmak üzere farklı kategorilerden yüzlerce ürünü satın almak isteyen müşteriler günün ilk saatinde Alibaba'da toplam 8.6 milyar dolar değerinde ürün satın alarak analistlerin beklentisini saat bazında fazlasıyla yerine getirmiş gibi görünüyor.


     

    Tabi 4 trilyon dolarlık online alışveriş sektörüne ev sahipliği yapan Çin'de uzun bir süredir bugüne hazırlık yapılıyor oluşu rekor gelirlerin arkasında yatan belki de en büyük neden. Uzun bir süredir bugüne özel indirimlerin olacağı duyurusunu dünya genelinde yayan Alibaba, 11.11 alışveriş etkinliğinin galası için özel isimleri de Çin'e davet etmişti. Ünlü tenisçi Maria Sharapova, NBA yıldızı Lebron James, eski futbolcu Luis Figo ve Grammy ödüllü şarkıcılar Jessie J ile Pharrell Williams'ın yer aldığı gala ile alışveriş çılgınlığını başlatan Alibaba için şimdilik satışlar beklentileri karşılıyor. Yeni bir satış rekoruna ulaşılacağı tahmin edilen günün sonunda Alibaba'nın satışlardan elde ettiği gelir ne olacak henüz bilinmiyor ancak mevcut satışların şirket yetkililerini bir hayli memnun ettiği düşünülüyor. 








  • Vay be küçük dilimi yuttum 15 dakikada 5 milyar dolar nedir

  • İndirimin başlamasına daha 1 saat var hocam? :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taylansucu

    İndirimin başlamasına daha 1 saat var hocam? :)

    Hocam Çin'deki saat esas alınmıştır malum güneş doğudan doğuyor :)
  • Zaten ucuz olan ürünler dahada ucuz olunca, rekorda kırar taklada atar. Bizde ise zaten pahalı olan ürün, bide üstüne hile ile fiyat yükseltiliyor sonrada sepette bilmem yüzde kaç indirim diyor. Ulan ülkece sahtekarız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliexpress i tek geçerim. adamlar tüketicinin yanında herzaman. her yorum listede ne aldığını bilmeyenin yorumunu bile sansürlemiyorlar. bizim siteler? geçen hb den alışveriş yaptım verdiğim malzeme 25.4 110 mm gidon boğazı, adam yolladı 31.8 95mm. bi dk zamanım yok iade ile uğraşmaya, yoruma 1 yıldız verdim ve sadece yukarıdaki açıklamayı yazdım ne hakaret ne kötü bir söz ama 2 hafta olacak daha yorumu yayınlamıyorlar. her seferinde aynı şeyi yapıyorlar bir daha asla malum siteden çöp almam.

  • SERDARbdrm S kullanıcısına yanıt
    Hepsi burada alışveriş yapmayalı 10 yıl oldu hiç bir şey kaçırdığımı düşünmüyorum bilakis her zaman daha ucuz ve sorunsuz alışveriş yaptım.

  • Hepsiburada gercekten rezil, olumsuz yorumlari yayinlanmiyorlar birde utanmadan her alisverlsten sonra lutfen yorum yapin diye mailler atmazlar mi.... Klasik Turk kafasi ama bu kafanin da sonu belli zaten

  • 1500 papeli benim, güzel indirimler var bazıları göstermelik bazıları gerçek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 dakikada 5 milyar dolar satış yapar çünkü şeref sahibi bizimkiler gibi göz boyamalık 2 tane ürüne ürüne uyduruktan indirim ayağına milleti keriz yerine koymuyor

  • Aliexpress'ten aratıyorum 1080 ti 250-300 $'dan bile fiyat var, bunlar ne oluyor arkadaşlar, böyle fiyatların olması imkansız, o zaman nedir bu ürünler..

  • Bu 5 milyar dolara benim de cüzi bir katkım oldu. Ama inşallah geçen seneki gibi gelmeyen kargolar olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizimkilerde indirim yapıyoruz diye fiyatlara bindirim yapmışlar sonra indirim kuponu dağıtmışlar :D
  • Ali Baba parti kur oy verelim.

  • N11 indirim kuponlarını her biri 20 30 hesap sahibi uyanıklar tüketip bizim forumda parayla satmaya kalktığını görünce kapattım sayfayı çıktım...
    N11'in bunları banlaması lazım yoksa vatandaş faydalanamıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SERDARbdrm

    aliexpress i tek geçerim. adamlar tüketicinin yanında herzaman. her yorum listede ne aldığını bilmeyenin yorumunu bile sansürlemiyorlar. bizim siteler? geçen hb den alışveriş yaptım verdiğim malzeme 25.4 110 mm gidon boğazı, adam yolladı 31.8 95mm. bi dk zamanım yok iade ile uğraşmaya, yoruma 1 yıldız verdim ve sadece yukarıdaki açıklamayı yazdım ne hakaret ne kötü bir söz ama 2 hafta olacak daha yorumu yayınlamıyorlar. her seferinde aynı şeyi yapıyorlar bir daha asla malum siteden çöp almam.

    Ben hayatımda bu kadar yalan bir yorum görmedim. Çinli sitelerin hepsi, aliexpress dahil, kötü yorumları olduğu gibi ASLA yayınlamaz. Ya sizin 1 yıldızı 5 yıldız yapar, ya yazdığınız yorumu değiştirir veya siler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SERDARbdrm S kullanıcısına yanıt
    Aynı mağazadan aldığım usb yi faturasız yolladılar. 1 yıldız verdim. Yorumum nerdeyse 1 aydır onay bekliyor

  • Aliexpress' i çok kullanan biriyim. Yalnız 11.11 gibi tuzaklara düşmeyin. 11.11 gibi kampanyalarda, kampanya öncesi fiyatlar yükseltilip kampanya günü çoğu ürün aynı fiyat ya da eski fiyattan fazlası ya da cuzi miktarda indirip alır. Üstüne üstlük eğer sen 11.11 kampanyasına yakın tarihte ürün alırsın diyelim 1 ay önceki fiyattan daha pahalı bir fiyata ürün almış oluyorsun.

    Kısaca Aliexpress bu dönemde iyi kazıklıyor. Ucuz oldugunu sandığınız ürün zaten diğer satış sitelerinde aynı fiyattır. Alacağınız ürünü ebay, banggood, gearbest, dx.com gibi sitelerden karşılaştırmanızı şiddetle tavsiye ederim.

    Kısa bir örnekle telefon kılıfı almıştım Eylül ayında 1.90 dolardı. 11.11 kampanyası Aliexpress e düşmeden o fiyattan satılmaya devam etti. Kampanya lanse edildiğinde 3.99 dolar olarak sepete atabiliyordun yani lansman tarihi ile 11.11 tarihine kadar bu ürünü alanlara çok güzel geçirdiler ki lansman tarihi ile 11.11 arasında bayağı fark vardı. Bir çok ürün aynı şekilde şişirildi. He şu an kaç para mı? 11.11 kampanyası ile 3.99 diye şişirdikleri fiyat 1.88 dolar....

    Buyrun linkde buradahttps://www.aliexpress.com/item/ZNP-Heat-dissipation-phone-hard-Back-PC-Cases-For-Samsung-Galaxy-S8-S7-edge-Full-Cover/32815300374.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.XJwzp1

    Kısacası Çinli arkadaşlar vurgun yapmayı güzel beceriyorlar.... He istisnalar var ki zaten oda tuzağın parçası :) Aliexpressde en çok satış yapan taşeron firmalar genelde seçilir onlarda bir iki cazip fiyat konur ama onun dışında kalan satıcılar anlattığım gibi....




  • işte ticaret kafası böyle. orjini araplar(dubai) en iyi yapan bu çinli.

  • 11 Kasım da, her ne ise amma popüler. n11.com da aynı şekilde acayip etkinlikler yapıyor. Geçen sene de 5 liraya 55 liralık kupon alıp 150 liralık şeyi 95 e almıştım.
    Gerçekten kârlı gelmişti. Şu an 185 lira olmuş.
    Bu sene ise 11.11 de bot ve harddisk lazımdı. Spada Selfie çubuğum yağmur yiyip bozulmuştu.
    Ben de 2 TB Seagate Firecuda SSHD + 238 liralık Scooter bot (Maxi Scootercıyım) + Xiaomi Bluetooth Selfie Çubuğu'nun yanına Kymco Downtown 300i motorum için 18 TL den 3 tane yağ filtresi ekledim ve 812.37 lira tutan tümüne 700.02 lira ödedim.
    "Az önce, 23:32 de"

    Alibaba 11.11'e rekorla başladı: 15 dakikada 5 milyar dolarlık satış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 12 Kasım 2017; 0:42:59 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.