Şimdi Ara

Merdiven çıkabilen robotu unutun asansöre binebilen robot geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merdiven çıkabilen robotu unutun asansöre binebilen robot geliştirildi

    İsviçre'deki Zürih Federal Teknoloji Enstitüsü (ETH), çok sayıda gerçek dünya senaryosunda faydalanılabilecek ETH Zurich ANYmal isimli bir dört ayaklı robot geliştirdi. Ancak normal yaşamın içinde bazen asansör kullanmak da gerekebiliyor. ANYmal'ı diğer dört ayaklı robotlardan farklı kılan özelliği ise bunu yapabiliyor olması.

     

    Ayrıca Bkz.Samsung'un itirazı reddedildi şirket Apple'a patent ihlali için 120 milyon dolar ödeyecek
    ETH yaptığı açıklamada, entegre lazer sensörler ve kameralar sayesinde ANYmal'ın sürekli olarak haritalar oluşturup, doğru yer tespiti yapmak için bulunduğu çevreyi algılayabileceğini söylüyor. Yani bu bilgilere dayanarak dört ayaklı robotun gideceği yönü otonom şekilde planlayabileceğini ve yürürken ayak basacağı yere dikkat edebileceğini söyleyebiliriz. Videoda asansör çağırıp bindiğini gördüğümüz robotun bunu duvardaki QR Kod sayesine yapabildiğini belirtelim.

     

    ETH Zürih, ANYmal'ın arama kurtarma çalışmaları ve petrol ve gaz alanlarının endüstriyel denetimi gibi karmaşık operasyonlarda kullanılmasının faydalı olabileceğini düşünüyor. Bu yüzden robot optik ve termal kameralar, mikrofonlar, gaz algılama sensörleri ve aktif aydınlatma ile donatılmış durumda. Ayrıca iki saatlik pil ömrü var.

     








  • Robotun bile çakalını yapmışlar :D

  • ben bu robotları yürüme engelli kişiler için düşünüyorum. sizce nasıl fikir.
    bu robotun üzerine binilecek oturma yeri falan olacak. bunla sakat insanlar dışarıda engellere takılmadan gezebilecek. baksanıza merdiven çıkabiliyor,asansöre biniyor.
    ama bataryası ne kadar gidiyor orasını bilemem,lakin batarya teknolojileri de gelişiyor her geçen gün daha küçük alana daha çok enerji depolama imkanları doğuyor.
    ben bu fikrin patentini mi alsam.

  • Kerim5100 kullanıcısına yanıt
    resmen tekme atıyor :D :D

  • Büyük ihtimal yazılımında sensörler algılarsa tekerlekli sandalyedekilere öncelik vermek falan vardır. Adamlar bu tip sosyal durumlara azami dikkat ediyor. Biz de ise bir fotoğraf vardı; 10 tane öküz (öküzlerden özür diliyorum) asansörün önüne yığılmış, en arkalarında da 1 tane tekerlekli sandalyesinde vatandaş umutsuz gözlerle onları izliyordu!

  • Kırsaydın bari tuşu o nasıl basmak öyle yavv..

  • Mekanik açıdan merdiveni çıkabilmesi daha zor. Bu marifet değil ki.
  • QR Kod biraz hile gibi olmamış mı? Sonuçta o asansörü çağırma düğmesini kendi algılayamazsa pek bir anlamı yok. Asansör kapısı daha açılmadan doğru asansöre konumlanması da bana script gibi geldi. Ayrıca böyle acil durumlarda asansör en son kullanılacak taşıma aracı değil mi? Onun yerine iple bir yere tırmansa binaya dışardan girme seçeneği olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ac1DBuRN -- 8 Kasım 2017; 8:28:42 >
  • o bişeymi türkler kavaye gidip batak oynuyan robot yaptılar:)
    Merdiven çıkabilen robotu unutun asansöre binebilen robot geliştirildi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 8 Kasım 2017; 13:16:50 >
  • Buda Bişey mi biz insan olarak Türkiye'de yaşayabiliyoruz.

  • ARADIĞIM MESAJ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.