Şimdi Ara

Cambricon, yeni nesil yapay zeka işlemcisini tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cambricon, yeni nesil yapay zeka işlemcisini tanıttı

    Çinli üretici Cambricon Technologies Corporation, yeni nesil yapay zeka çipini tanıttı. Yeni çipin 1 milyar akıllı cihazda kullanılması ve Çin pazarının yüzde 30’una ulaşması hedefleniyor. Şirketin CEO’su Chen Tianshi, koyulan hedeflerle ilgili olarak “Bu iki hedefe ulaşabilirsek Cambricon, küresel endüstri pazarında Çin’in öncü firmalarından biri olacaktır.” dedi.

     

    AlphaGo ile benzerliği olan öğrenim kapasitesine sahip yeni nesil yapay zeka çipinin, görüntü tanıma, güvenlik koruma ve denetleme, akıllı araba kullanma, insansız uçak, ses tanıma, doğal ses çözümü gibi yapay zekanın önemli alanlarında kullanılabileceği bildiriliyor.

     
    Cambricon’un 2016 yılında piyasaya sürdüğü Cambricon-1A çipi, saniyede 16 milyar nöron ve iki trilyon sinap işleyebiliyor. İşlemcinin bu performansı, diğer GPU’ların iki katı işlem gücünde olmasına rağmen yarı yarıya güç tüketiyor. Huawei, yeni amiral gemisi Mate 10’da kullandığı Kirin 970 işlemcisini geliştirirken Cambricon’un teknolojilerini kullandı.
     



  • işlemcinin nöron ve sinaps işlemesi ne anlama geliyor?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fotifoti

    işlemcinin nöron ve sinaps işlemesi ne anlama geliyor?

    Basitçe açıklamak gerekirse, normal cpular bir işlemi yaparken sıradaki işlem sırada bekliyor. Yapay zeka çiplerinde ise her şey bi anda yapılıyor(diye biliyorum).

    Konu hakkında daha fazla bilgi:https://www.forbes.com/sites/janakirammsv/2017/08/07/in-the-era-of-artificial-intelligence-gpus-are-the-new-cpus/#762144645d16
  • anormal.insan kullanıcısına yanıt
    Harika bir makaleymiş. Teşekkürler
  • fotifoti kullanıcısına yanıt
    Çok havali anlatmaya calisiyorlar yapay zeka elementlerini. Aslinda yapay zeka ciplerinin tek olayi paralel daha fazla islem yapabiliyor olmalari. Bu kadar.



    Zaten bu sebeple genelde yapay zeka problemleri paralelize edilirken GPU uzerinde calistirilir, cunku gpu lar aslinda birbirinden bagimsiz kucuk bir suru islemci cekirdeginden olusurlar. ( cuda cores ve stream processor ). Adamlar ayni mimaride cpu yapmis, olay bu sadece.



    Yaptiklarini basite indirgemiyorum, cpu yapmak milli arabaya benzemez, tasarlamak ve seri uretime gecmek 5 sene surer, milyon dolarlar harcanir. Elestirdigim sey magazinsel bilim anlatimi. Ne yapay zeka konusunda ne de bilgisayar biliminde bir islemcinin performansini metriklere dokmek icin "saniyede su kadar sinaps isliyor" gibi bir ifade kullanilmaz. FLOP kullanilir, floating bit operation per second.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.