Şimdi Ara

Yonga dünyasında önemli satın alım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yonga dünyasında önemli satın alım


    Yonga dünyası bugüne kadar en büyük meblağa ulaşması beklenen muhtemel bir Broadcom-Qualcomm alışverişine odaklanmışken, önemli bir haber daha geldi. Bu kez gündemde yonga tasarımcısı Marvell var.


     


    Marvell-Cavium birleşmesi


     


    Gelen bilgilere göre ABD’li Marvell, yine bir ABD kökenli tasarımcı olan Cavium’u satın almak için görüşmelere başladı. Önümüzdeki haftalarda görüşmelerin karara bağlanması bekleniyor.


     


    Ayrıca Bkz.Büyük sürpriz: Qualcomm satılabilir!

    Bir dönem ARM tabanlı güçlü Armada yonga setleri ile tanıdığımız Marvell, rekabete daha fazla direnemeyince yeni gelir modeli oluşturacağı alanlara yönelmişti. Hali hazırda SSD kontrolcüsü, hard disk ve router için yonga üretimi yapan Marvell, yine ARM mimarisini temel alıyor. Örneğin Crucial SSD ürünlerinin pek çoğunda Marvell imzalı kontrolcüler kullanılıyor.


     


    Cavium da aynı şekilde güvenlik cihazları ile switch ve router gibi ürünlere yönelik olarak ARM ve MIPS tabanlı yongalar geliştirmekteydi. Satın alma süreci sonrasında Marvell’ın pazar değerinin 14 milyar dolara ulaşması ve güçlü bir tasarımcı haline gelmesi bekleniyor. Henüz satın alma bedelinin ne kadar olacağı açıklanmadı. 


     

     







  • İnsanoğlu düşünerek tasarlayarak kendisinden daha zeki bir makina yada bilgisayar asla yapamaz. Bu kendime ait yazıyı yazdığım süreye kadar yapılan tüm yapay zeka çalışmaları sadece programlı makinalardan ibaret olarak kalacaktır. İnsanoğlunun kendisinden daha zeki bir yapıyı yapması düşünerek oluşturduğu sistemle mümkün olamayacaktır. Bu mantık kurallarına aykırıdır. Gerçekten yapay zekayı yapmanın yolu matematik kurallarından geçer. Matematikteki bir kaç önemli formül ve kuram kullanılarak oluşturulan yapı ile kendisini geliştiren bir yapı inşa edebilir. Bu yapı zaman içinde tıpkı insan gibi kendisini güncelleyecek, tıpkı yeni doğmuş bir bebek gibi öğrenebilecek ve insanoğlundan zeka anlamında daha gelişmiş düşünen bir sisteme dönüşecektir. Zamanla kendini geliştirebilen bu yapıya insanoğlu zamanın getirdiği teknolojik materyalleri ekleyecektir. Fakat bu yapı asla insan gibi olamayacaktır. 06.11.2017 Ümit Edikli





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.