Şimdi Ara

Göz altındaki 19 milyar dolar serveti olan Suudi prens Apple’ın %5’ine sahip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Göz altındaki 19 milyar dolar serveti olan Suudi prens Apple’ın %5’ine sahip

    Dünyanın en zengin 50. kişisi olarak gösterilen Suudi Prens Alwaleed bin Talal, Suudi Arabistan’daki yolsuzluk soruşturması kapsamında göz altına alınan prensler arasında yer alıyor. 1960’lı yıllarda Maliye Bakanı olarak görev yapan babasından sonra servetinin üstüne koyan prensin toplamda 19 milyar dolarlık bir servete sahip olduğu ifade ediliyor.


    ABD’deki başkanlık seçimleri öncesinde resmi Twitter hesabından Donald Trump aleyhtarı bir tutum sergileyen hatta epey ağır ithamlar kullanan prensin göz altı kararı, elindeki servet ile yaptığı yatırımları da yeniden göz önüne getirdi.


    Twitter ve Apple’ın %5’i

    Prensin özellikle teknoloji şirketlerine yaptığı yatırım dikkat çekiyor. 1997 yılında Apple’a 115.4 milyon dolar yatırım yapan prens, iddialara göre bugün Apple’da 6,24 milyonluk hisse sahibi. Bu da Apple’ın %5’ine denk düşüyor. Elbetteki prensin teknoloji şirketlerindeki varlıkları bunlarla sınırlı değil. 2011 yılında da Twitter’a 300 milyon dolar yatırım yapan prensin an itibariyle Twitter’ın %4.9’luk hissesine sahip olduğu ifade ediliyor.


    Prensin diğer teknoloji ve alakalı şirketlerdeki yatırımları ise şöyle:


    Lyft

    Prensin 2015 yılında Kingdom Holding üzerinden yapılan yatırım ile %5.3’üne sahip olduğu Lyft, ABD’de Uber rakibi bir platform konumunda ve büyüme atılımlarını sürdürüyor.


    JD.com

    Çin’in en büyük e-ticaret platformlarından biri olan JD.com da Kingdom Holding üzerinden yatırım yapılan şirketlerden olmuş. Prens, 2013 yılında 400 milyon dolarlık bir yatırım yapmış.


    Bunların dışında Euro Disney, Time Warner Inc, Twenty-First Century Fox, Motorola Solutions prensin yatırım yaptığı şirketlerin küçük bir kısmı olarak gösteriliyor.








  • Yaklasik 37.6 milyar dolar yanlisin yok. Adamin sirf param kenarda bos durmasin yatirim yapayim dedigi yatirimlarindan birisi. Allah bilir daha neleri var. Sen gelmissin simdi bu adama rusvet aldi yolsuzluk yapti diye gozaltina aldiriyorsun... Darbe lan bildigin kargalar inanmaz bu senaryoya. Monarsinin gercek yuzu. Osmanlidaki kardesin kardesi oldurtmesi, vezirlerin vezirleri oldurtmesiyle ayni ne farki var?
  • Kizinin gideri var. Kizi Kardashian ayarinda. Yasadisi balistik fuze barindirmaktan babasini iceri almis olmalari olasigi yuksek
    Göz altındaki 19 milyar dolar serveti olan Suudi prens Apple’ın %5’ine sahip

    PS-1: Merak edenler icin ismi Reem Alwaleed Talal
    PS-2: Yapilan aile icerisinde bir darbedir. Ogul Muhammed bin Salman tahta gecmeden once etrafindaki amerikanin kankasi bile olsun ne kadar akraba es dost varsa topluyor. Baba desen bunak. Yuruyen merdiven duruyor intikal-reaksiyon suresi 30 saniye... Tipe bak sunun teh Allah'im yarabbim. Hayir bu olse bizim memlekette yas ilan edilecek yanarim ben buna yanarim...

    PS-3: Ulan su arapsevicilerini anlamiyorum lan mal bu iste, yani malzeme bu kadar iste. Heriflerin milyarderine seriat yok, prenslerin kucaginda Rihanna. Kardes kardesi tutuklatiyor. Yegen amcasini ev hapsine attiriyor. Hayatlar gercekler. Bizimkilerde varsa yoksa arap arap arap...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 6 Kasım 2017; 14:1:23 >




  • Arapları ticaret konusunda küçümsüyoruz petrolden havadan para kazanıyorlar diye kendimizce alaya alıyoruz (kısmen petrol konusunda sağladıkları kolay gelir tabi inkar edilemez) ama adamlar bizim zenginlerden daha vizyonlu. Bir çok milyarder Arap Boeing'den Airbus'a kadar ciddi yatırımları bulunuyor. Bizdeki gibi yap süper komisyonla sat vur kaç taktiğinden çok uzun vadeli süreklil az şiddette vur devam et taktiği uyguluyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 6 Kasım 2017; 13:57:37 >
  • Apple 'ın yüzde 5i 40 milyar civari etmez mi? Ben mi yanlış biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fast Rise

    Apple 'ın yüzde 5i 40 milyar civari etmez mi? Ben mi yanlış biliyorum.

    Yaklasik 37.6 milyar dolar yanlisin yok. Adamin sirf param kenarda bos durmasin yatirim yapayim dedigi yatirimlarindan birisi. Allah bilir daha neleri var. Sen gelmissin simdi bu adama rusvet aldi yolsuzluk yapti diye gozaltina aldiriyorsun... Darbe lan bildigin kargalar inanmaz bu senaryoya. Monarsinin gercek yuzu. Osmanlidaki kardesin kardesi oldurtmesi, vezirlerin vezirleri oldurtmesiyle ayni ne farki var?
  • amerikalilar araplari fena kullaniyor paralarini ellerinden alip dunyaya kan kusturuyor.pyd ye verilen bedava silahlarin sponsoru arabistan.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fast Rise

    Apple 'ın yüzde 5i 40 milyar civari etmez mi? Ben mi yanlış biliyorum.

    Adam Twitter'ın da 2. büyük blok hissedarı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD'ye de yatırım yapsaymış keşke.

  • Bu araplar gercekten babadan ogula asagilik, pislik canlilar.

  • Nasıl 19 milyar dolar serveti oluyor o zaman. Apple %5 hissesi varsa. En son apple değeri 900 milyara ulaşmıştı. Sadece appledan 45 milyar dolar serveti var.

  • Cepde sigara alacak para yokken böyle haberler okumak çok koyuyo lan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arap ile alakası yok. Arap halkı mazlum, cahil bırakılmış, baskı altına alınmış, ötekileştirilmiş bir halk arkadaşlar. Bunlar Suud. Kendi halkını sömüren, kendi kızları, karıları, metresler, uzatmalı kumaları, gelinleri dışında kalan yani kraliyet ailesi dışında kalan normal Arap kadınlarına Atatürk öncesi Türkiye gibi büyük baş hayvanla köpek arasında bir hayat dayatıyor.
    Halkının refahı için kullanılması gereken petrolü ABD'ye veriyor ve bunun karşılığında komisyon alıyor. Zenginlikleri o komisyondan geliyor zaten. Artık ABD'ye ne kadar verdiğini siz düşünün.

    Arap halkı Türk halkı gibi değil. Ezildikçe susuyor, ezildikçe kabulleniyor. Mustafa Kemal çıkmasa biz de yine biz başkaldırırdık ama şükür bize denk geldi. O yüzden bu insanları şimdiki bilginizle, bakış açınızla kendiniz gibi düşünmeyin. Mustafa Kelam gibi birine ihtiyaçları var.

    Türkiye'nin elinden çıktıktan sonra iflah olan henüz bulunamadı.

    Not: Türkiye=Osmanlı=Anadolu Selçuklu. Bu toprakların adı bin yıldır Türkiye'dir. Üstündeki devlet örgütlenmesinin adı değişir sadece.





  • Cumhuriyet ilan edilmeseydi bizde de böyle taht kavgaları olacaktı. ülke hanedan ın malı sayıldığı için padişahımız bize ne lutfederse onla yetinecektik.

  • İyi de Apple ın %5 i 40 milyar dolar civarı ediyor. Adamın serveti 19 milyar dolar yazılmış. Bir hesap yanlışı olduğu kesin.

  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Şuan neyin başkaldırısını yapmamız gerekiyor? Kafalar milyon. İçip içip foruma yazıyorsunuz sizinle mi uğraşalım?
    Mustafa Kemal gibi onlarca kahraman lideri olan bir milletiz biz. Sizin sandığınız gibi ufacık bir millet değiliz. Mustafa Kemal işleri kolaylaştırmıştır vasıfları ile. Fatih gibi, Yavuz gibi, Süleyman gibi. Nasıl Fatih olmasa biz yine Bizans'ı alcaktıysak ülkemizin direnişine de lider bulurduk.

    Sanırsın ülkesi işgal edilmiş, halkız sefalete ve cehalete zorlanmış, kadınları, erkekleri haklarından mahrum bırakılmış. Neyin başkaldırısı? İktidarın yönetimi beğenmiyoruz diye devleti yıkmamızı isteyenler ancak bu milletin düşmanıdır. Her kızdığımız iktidarda ihtilal bekleyen postal yalayıcıdır. O nöronları birazcık ısıtın.
  • Apple bunu umursar mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gozaltina alinirken uzerinden cikan nakit olmasin o yoksa. Bak bu beni dusunmeye sevketti... Kac para la bu adamin malvarligi hakaten?!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

    Arapları ticaret konusunda küçümsüyoruz petrolden havadan para kazanıyorlar diye kendimizce alaya alıyoruz (kısmen petrol konusunda sağladıkları kolay gelir tabi inkar edilemez) ama adamlar bizim zenginlerden daha vizyonlu. Bir çok milyarder Arap Boeing'den Airbus'a kadar ciddi yatırımları bulunuyor. Bizdeki gibi yap süper komisyonla sat vur kaç taktiğinden çok uzun vadeli süreklil az şiddette vur devam et taktiği uyguluyorlar.

    Açıkçası bizim de en azından altın madenlerimiz var. Ancak üretimi çok düşük kapasitede iyi ki de böyle diyorum; en önemli sebebi, ileride ihtiyacımız olacağı için yani dikkatle bakarsanız ülke tüm kamu mallarını, hizmetlerini ,kurumlarını yabancı ülkelere sattı hala da satıyor güya özelleştirme diye geçiyor. Ancak misal köprü yapılıyor zararı devlet tarafından yani halk tarafından ödeniyor böyle giderse ülke de satacak bir şey kalmadığından ve vergi ödemekten beli bükülen halkın bir gün isyan çıkartacağı kesin. Ancak isyan çıkartsak bile durumu kurtaramayız yani giden gitti bir kere...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 6 Kasım 2017; 18:12:26 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.