Şimdi Ara

Qualcomm, ticari sırlarını Intel ile paylaşan Apple'a dava açtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Qualcomm, ticari sırlarını Intel ile paylaşan Apple'a dava açtı

    Qualcomm, Apple'a karşı açtığı davaların arasına bir yenisini ekledi. Şirket bu kez iPhone üreticisini, kendisine ait yonga kodunu Intel ile paylaşmakla suçluyor. Dava geçtiğimiz Çarşamba günü Kaliforniya'nın San Diego şehrinde açıldı.

     

    Ayrıca Bkz.Pixel 2 XL'lerden bazıları müşterilere Android yüklü olmadan gönderilmiş
    Apple, mobil cihazları için uzun yıllardır Qualcomm'un modemlerini satın alıyor ancak şirket geçen yıl iPhone 7 ile birlikte bazı partilerde Intel'in modemlerini kullanmaya başladı. Eğer iddiaların doğruluğu kanıtlanırsa  Apple büyük olasılıkla bu suçlamadan dolayı Qualcomm'a büyük miktarda tazminat ödemek zorunda kalacak.

     

    Davadan zararlı çıkan Qualcomm olabilir


    Yonga üreticisi, Apple'ın yazılım lisans şartlarını yerine getirmediğini ve bu şekilde davranarak anlaşmayı bozduğu için dava açtığını söyledi. Qualcomm şikayetinde, anlaşma gereğince Qualcomm ile çalışan Apple mühendislerinin  Qualcomm yongaları hakkında Intel'e bilgi vermemeleri gerektiğini savundu.

     

    Bu yasal girişim şüphesiz ki Qualcomm'a Apple'dan daha fazla zarar verecek. Davadan sonra şirketin Apple ile olan tüm anlaşmalarının iptal olma ihtimali çok yüksek. Qualcomm geçtiğimiz sene 3.2 milyar dolar para kazandığı ettiği şirkete elveda diyebilir.







  • Qualcomm u batırcaklar

  • Onurlu bir duruş sergileyip kararlı bir şekilde davalarına devam etmeleri dileğiyle. Sonuçta bir dünya farklı üretici var, yazılımı verimli yaptıktan sonra kim takar ayfonu. Türk üreticiler bile anlaşsa ve işlemci alsa, teknik destek, know how vb. bizimkiler de harika telefonlar üretir. Elin amerikalı emperyalistine mahkum değiliz aslında.

  • Qualcomm işlemci pazarını tek elinde bulunduruyor.Apple a muhtaç değil.Eger Qualcomm batarsa ki çok zor o zaman dünyadaki telefon üretimleri sekteye girer.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah haklı olan kazanır.

  • 1000$ lik telefon burada 6100 liraya satilacak, Apple'a sovmeye gerek yok, bu telefonu alirken bir tane de devletimize iphone 7 aldiran sisteme sovmek lazim.

  • StaatSanWalt kullanıcısına yanıt
    Sisteme değil o’nu getirene.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Extreme Victory

    Sisteme değil o’nu getirene.

    Ona sovuyorum zaten hocam mutemadiyen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.