Şimdi Ara

Büyük sürpriz: Qualcomm satılabilir!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Büyük sürpriz: Qualcomm satılabilir!


    Yonga dünyasının en önemli isimlerinden ve mobil yonga dünyasının ise lideri konumundaki Qualcomm’a talip var. Broadcom Limited muhtemel bir satın alım için firmanın kapısını çalmış durumda.


     


    Qualcomm satılacak mı?


     


    Bloomberg tarafından kaynaklara dayandırılan habere göre Broadcom Limited muhtemel bir satın alım için Qualcomm ile görüşmelere başladı. Henüz erken aşamada olduğu için görüşmelerin ne içerdiği bilinmiyor.


     


    Aslında Qualcomm’un zaman zaman yaşadığı mali sıkıntılar satışı bir opsiyon olarak öne çıkarmış olabilir. Geçmiş yıllarda Snapdragon 810 yonga seti ile yaşanan hayal kırıklığı sonrasında hissedarlar firmanın ikiye ayrılması için baskı yapmaya başlamıştı.


     


    Bugün de benzer bir durum var. Geçen yıldan bu yana haksız rekabet konusunda pek çok ülkede davalar açıldı ve halen devam ediyor. Bu davalarda 2 milyar dolara yakın bir tazminat çıkmış durumda. Devam eden davalar nedeniyle bu rakam artabilir. Ayrıca Apple ile olan patent kavgası nedeniyle firma birikmiş olan lisans bedellerini tahsil edemedi. Üçüncü çeyrekte net kar yarı yarıya azaldı. Yıl genelinde firma kazanç beklentilerini düşürdü.


     


    Ayrıca Bkz.Apple üçüncü çeyrekte 46.7 milyon iPhone sattı

    Qualcomm’un pazar değeri yaklaşık 90 milyar dolar civarında. Firmayı satın almak isteyenlerin bunun üzerine çıkması gerekebilir zira NXP Semiconductors da bir süre önce Qualcomm çatısı altına girmişti. Ayrıca firmanın altın yumurtlayan tavuk durumundaki lisans bölümünü kesinlikle satmak istemediği biliniyor. Bu bakımdan sadece yonga tasarım bölümünün elden çıkarılması veya ayrıcalıklı ortaklık kurulması gibi alternatifler de gündeme gelebilir.


     


    Diğer taraftan satın alma için yetkili kuruluşların da onay vermesi gerekiyor. Yani Broadcom’un önünde uzun ve zor bir süreç var. Yine de teknoloji dünyası bize şunu gösterdi ki imkansız diye bir şey yoktur. Donanımhaber olarak süreci biz de yakından takip edip sizlere aktaracağız. 


     







  • ekrem 810 demişsin ama firma ondan öncede sonrada çok başarılı işler çıkardı SD810'u referans almak yanlış olur
    600,800,801,805 çok başarılı chipsetlerdi nitekim 650,652,660,820,835 chipsetleride çok başarılıydı tek bir chipseti ele alman çok mantıklıca değil
    ben pek satılacağına inanmıyorum

  • Bu nasıl bir spekülasyon la Broadcom'un market değeri Qualcomm kadar yüksek değil nasıl satın alacakmış? Küçük firmanın büyük firmayı aldığını daha önce ne gördüm ne duydum... Ha sadece tasarım bölümünü alırsa daha ucuza alır o olabilir ama Broadcom'un elinde zaten dünya kadar mühendis var özelleştirilmiş çekirdeği ıvır zıvırı alamayacaksa zaten gereksiz bir satın alma olur onun yerine ARM'den işlemci mimarisinin lisansını alıp kendileri girsinler aynı şey olur. Gerçi çatı firmalarının sahip olduğu başka firmalardan dolayı satın almak istiyor da olabilir o firmayı da araştırmak lazım ama şu anlık çok mantıksız duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackHeart89 kullanıcısına yanıt
    snapdragon 810 döneminde mali endişeler çok yükseldi ve hissedarlar çok baskı yaptı lisans bölümünü ayrı bir şirket haline getirin diye. Daha önce bu denli bir ayrışma yaşanmamıştı. Referans o yüzden aldım.

  • Editorun her konusuna elestirel yorum yazqn uyeleri gordukce sasiriyordum taki son 1 haftadir yaptigi haberlere dikkat cekene kadar..



    Alkolluyken bile boyle sacma haber yapilmaz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Donanımhaber olarak süreci biz de yakından takip edip sizlere aktaracağız.


    Yav he he.
    Süreci takip eden yabancı haber siteleri. Siz sadece haberi türkçe'ye çeviriyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 4 Kasım 2017; 0:48:39 >
  • He he satılır he sd810 dan sonra adamlar on numara işlemciler çıkardı kaldı ki sd801 800 808 gibi işlemciler halen daha saat gibi çalışıyor.Bir de yine Apple ile olan davasına değinmişsin,geçen ki haberde de zaten Apple Qualcomm un belini bükmüştü madem belini büktü Qualcomm halen niye dava açıyor

    Chip online

    https://www.google.com.tr/amp/s/www.chip.com.tr/haber/qualcomm-applea-yeni-bir-dava-daha-acti_72552.amp.html#scso=uid_Wfzk0QAIR0sKwAYMagATLw_1:330

    Qualcomm Apple'a yeni bir dava daha açtı

    Qualcomm ve Apple'ın dava karmaşası, işlemci devinin bu hamlesiyle daha da büyüyor!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    quote:

    Donanımhaber olarak süreci biz de yakından takip edip sizlere aktaracağız.


    Yav he he.
    Süreci takip eden yabancı haber siteleri. Siz sadece haberi türkçe'ye çeviriyorsunuz.

    daha ne yapsınlar her ülkenin kendi teknolojisini ilk kendi haber şirketleri yazar amerika gm vestel aselsan roketsan haberlerini dh dan önce yapıyor mu.bu gayet olağan zaten bırak teknoloji haberini koskoca bbc al jazeera anadolu ajansından türkiye haberi satın alıyor donanım haberin tek yaptığı kötü iş phonearena adlı apple şakşakçısı siteden haber almak.
    tabi ülkemiz tayvan gibi teknolojide gelişmiş bir ülke olsaydı teknoloji haberi okumak daha zevkli olurdu.




  • javaprof kullanıcısına yanıt
    Soyledıgınız dogru benım eleştırme sebebım şu; Geçen inceleme haberı yaptılar ama ıncelemeyı dh degıl phonearena yapmıştı. Yanı onların ıncelemesını turkceye cevırıp ınceleme dıye bıze kakaladılar.
  • Broadcom Limited i 5-6 yıl önce Nokia Symbian^3 ve Symbian Belle telefonlardaki GPU larından tanıyoruz.

    Broadcomu genellikle ağ yongaları ve ev sinema sistemleri yongaları üreticisi olarak biliyorum.Eğer Qualcomm u satın alırsa Qualcomm işlemcilerinin gelişim hızı yavaşlayabilir ve gelecekteki işlemcilerindeki tek çekirdek ve çoklu çekirdeklerdeki başarımı Apple ın gelecekteki işlemcilerine göre çok çok daha düşük kalabilir.

    Ben Broadcom u seviyorum ancak Qualcomm u satın almasını istemiyorum.

  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Muahaha. Doğru söze ne demeli ? Güldüm vallahi kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • param olsada alsam :D

  • Tüm zamanların açık ara en büyük alımı olacak 90 milyar doların üstü(belkide 100 üstü) para isteyeceksin hemde lisans bölümününü satmam ama diyeceksin. öyle keriz varsa hiç durmadan satsınlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalemKolik -- 4 Kasım 2017; 1:58:2 >
  • Qualcomm'un ne çok sevmeyeni varmış la. Apple bile tekerine çomak şokuyor. Kasasını açsa 3-5 tane qualcomm gibi sirketi satın alır ama genede uğraşıyor.





    Demek ki gelecekte bir çok firmayı zora sokacak güce ulaşacak simdi ön gördüler bunu şimdiden önünü kesmeye çalışıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ObjektifEye -- 4 Kasım 2017; 2:54:25 >
  • Qualcomm u satin alacaksa foxconn satin almali.Baska firmalarda hec ederler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah Türkiye satın alıyordur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: deoks

    İnşallah Türkiye satın alıyordur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan 810 bile tıkır tıkır çalışıyor :) he ısınıyor ama napalım yinede kullaniriyoruz acımıyorum m9 kullanıcısı olarak memnunum ben alıştım

  • Mahalleden üç arakadaş Apple'a teklif yapmaya hazırlanıyoruz. Siz de sitenizden "Apple Satılabilir!" şeklinde bir haber yaparak bize destek verirseniz seviniriz.
  • Broadcom Limited'in market cap'i Qualcomm'dan yuksek. (111 vs 91) (NASDAQ AVGO vs QCOM) ki bu haberlerden once qualcomm'un hisseleri yukselmedenki degeri 80. Ama yine de tabi aradaki fark bayagi az olasi bir satin alma icin. Ayrica haberde bahsedildigi gibi lisans bolumu satilmayacaksa ve asil para eden kismi orasi ise zaten demek ki cok daha dusuk bir fiyat teklif edilebilir. Gerci satin alma durumlarinda hisselere piyasa fiyatindan %10-%20 daha fazla para verilebiliyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.