Şimdi Ara

Samsung, NAND üretim sıkıntısının yıl sonuna kadar devam etmesini bekliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung, NAND üretim sıkıntısının yıl sonuna kadar devam etmesini bekliyor


    Son dönemde NAND bellek üretiminin talebi karşılayamaması durumu ortaya çıktı ve bu da fiyatlara olumsuz olarak yansıyor. Analizler sıkıntının bir süre daha devam edeceğini belirtiyor. Samsung da aynı fikirde.


     


    NAND bellek arz sıkıntısı ne kadar sürecek?


     


    Firma sürekli artan NAND bellek talebine yetişilemediğini ve arz sıkıntısının yıl sonuna kadar devam etmesini beklediklerini aktardı. Hatta firma bu sıkıntının gelecek yıla kadar uzayabileceğini de düşünüyor.


     


    Yapılan son analizlere göre kişisel bilgisayarlar, mobil cihazlar, veri merkezleri ve bellek kullanan diğer cihazlar sürekli bir artış içerisinde. Bu da NAND belleklere olan talebin artmasına neden oluyor. Üretim aynı oranda arttırılamadığı için de geçen yıldan bu yana stok sıkıntısı yaşanıyor.


     


    İlk analizlerde stok sıkıntısının 2017 ortalarında sona ereceği tahmin ediliyordu. Ne var ki bellek üreticileri kapasiteyi beklenen oranda yükseltemedi. Ayrıca talep de çok artmış durumda. iPhone 8, Galaxy Note 8 gibi popüler modeller bellek tedariği için bastırıyor. Kurumsal dizüstü pazarında ilk kez SSD kullanım oranı yüzde 50 seviyesini geçti. Şu anda en erken 2018 yılı ortalarına doğru sıkıntının sona ereceği öngörülüyor.


     


    Ayrıca Bkz.Micron’dan güvenlik kameralarına yönelik microSD kartlar

    Samsung hali hazırda bellek üretimini biraz daha üst seviyeye kaydırmış durumda. Veri merkezlerine yönelik olarak yüksek performanslı 3D NAND bellek ve mobil cihazlara yönelik olarak da LPDDR4X bellek üretimi biraz daha önem kazandı. Yani firma biraz daha karını arttıracak alanlara yönelmiş durumda.


     


    Diğer taraftan firmanın 2D NAND üretimi yapan bir tesisini DRAM çözümlerine yönelik olarak dönüştüreceği gündeme gelmişti. Bu bakımdan 2D NAND belleğe bağımlı ürünlerde de sıkıntı yaşanabilir. Örneğin Nintendo Switch konsolu düzlemsel bellek kullanıyordu.


     


    Stok sıkıntısı hem bellek hem de kontrolcü tarafında yaşanıyor. SK Hynix ve Samsung gibi firmalar 64 katmanlı NAND bellek modüllerine geçişi tam olarak gerçekleştiremedi. Kontrolcü geliştiren firmalar ise yeteri kadar bellek örneği elde edemediği için de tam uyumlu yongalar geliştiremiyor. Yani ortada bir kısır döngü var.


     







  • Düzlemsel bellek diye birşey yok dilimizde. 3D NAND, Samsung'un yarıiletkende zarın üzerine kat çıkarak 40nm teknolojisiyle 16nm tek kat zarlı çözümlere 3.5 kat fark atmasına kaynak olan teknoloji.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendimi bildim bileli NAND üretiminde sorun var . Arzı kısıp yüksek fiyattan satmaya bayılıyoruz demiyorlar da...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.