Şimdi Ara

Xiaomi'den bütçe dostu iki yeni telefon: Redmi Y1 ve Redmi Y1 Lite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi'den bütçe dostu iki yeni telefon: Redmi Y1 ve Redmi Y1 Lite

    Xiaomi'nin 2 Kasım'da yeni bir akıllı telefon serisi duyurması bekleniyordu. Gelişmekte olan pazarları yakalamaya çalışan şirket Hindistan'da Redmi Y1 ve Redmi Y1 Lite adlı iki uygun fiyatlı akıllı telefon tanıttı.

     

    Redmi Y1'in en önemli özelliği 16 megapiksellik LED flaşlı ön kameraya sahip olması. Redmi Y1 Lite modeli ise özellik olarak diğer varyantına oldukça benziyor ancak ön kısmında 5 megepiksel bir kamera var. Xiaomi Redmi Y1'in 3GB RAM ve 32GB depolama alanına sahip modeli 140 dolar fiyat etiketi taşıyor. 4GB RAM ve 64GB hafızaya sahip üst varyantını ise 170 dolara satın almak mümkün olacak.

     

    Xiaomi'den bütçe dostu iki yeni telefon: Redmi Y1 ve Redmi Y1 Lite

    Y1 serisi 8 Kasım'da satışa sunulacak


    Xiaomi Redmi Y1, Android Nougat 7.0 üzerine entegre edilmiş MIUI 8 ile çalışıyor ve cihazda Corning Gorilla Glass korumalı 5.5 inçlik bir HD (720 × 1280 piksel) ekran var. Ayrıca cihazda 3GB RAM'e eşlik eden sekiz çekirdekli bir Snapdragon 435 yonga setine yer verilmiş.

     

    Ayrıca Bkz.Apple aslında iPhone X'u 2018'de piyasaya sürecekmiş
    Akıllı telefon faz algılamalı otomatik odaklama (PDAF) ve çift LED flaş gibi özelliklerle donatılmış 13 megapiksel arka kamera ile geliyor. Ayrıca ön kısmında düşük ışık koşullarında daha iyi selfie'ler çekilebilmesi için LED flaş eklenmiş 16 megapiksel bir kamera var. Parmak izi sensörünün ise arka panelde olduğunu görüyoruz.

     

    Xiaomi'den bütçe dostu iki yeni telefon: Redmi Y1 ve Redmi Y1 Lite

    Cihazlar bu ay MIUI 9 güncellemesi alacak


    Redmi Y1 Lite modeline geçecek olursak; telefonda 5.5 inç HD ekran, MIUI 8 yazılımı ve 1.4GHz dört çekirdekli Snapdragon 425 işlemci bulunuyor. Telefonda çift Nano SIM girişi ve ayrıca özel bir microSD kart yuvası var. Ayrıca depolama kapasitesi 128 GB'a kadar genişletilebiliyor.

     

    Xiaomi'den bütçe dostu iki yeni telefon: Redmi Y1 ve Redmi Y1 Lite

    Cihazda LED flaşlı ve faz algılamalı otomatik odaklama özelliğine sahip 13 megapiksel arka kamera ve 5 megepiksel çözünürlüklü bir ön kamera var. Pil kapasitesi 3080mAh olan akıllı telefonda kızılötesi verici (IR blaster) de bulunuyor. Redmi Y1 Lite'ın 110 dolar gibi bir fiyatla tüketicilere sunulacağını ekleyelim. Her iki akıllı telefon da 8 Kasım'da gelecek ve bu ayın ilerleyen günlerinde MIUI 9 güncellemesi alacak.







  • Çok garip bir kafa yapısı bu ya.Adamlar 140 dolara sp 435 3gb ram 32gb hafızalı telefon çıkarıyor ama yorum xiaomi almayın güncellemiyor.Garip gerçekten.Şu güncelleme hastalığı nedir Allah aşkına xiaomi kendi yazılımına en çok destek veren markalardan biridir.Önemli olan kullandığınız telefonda birşeylerin yeni kalması ve güvenlik açıklarının düzeltilmesiyse android sürümünün önünde 6.0 yazsa ne olur 7.0 yazsa ne olur?Belki bu bir eleştiri noktasıdır kabul ama xiaomi almayına bağlamak nedir hocam?
  • F/P'dan uzaklaşıyor xiaomi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Y1 de 435 var 25 değil.

  • Mi Max 2 ya da Mi A1 alacaktım, bunları da beklesem mi acaba? Gerçi Türkiye'ye gelmesi kaç ay sürer?
  • keşke işlemci 835 koysalar pilide az yükseltseler.

  • Xiaomi almayın global e güncelleme vermiyorlar hala Android 6 var stabil sürümlerin de.

  • Xloud X kullanıcısına yanıt
    Düzeltme için teşekkürler...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: rosedaled3

    Xiaomi almayın global e güncelleme vermiyorlar hala Android 6 var stabil sürümlerin de.

    Çok garip bir kafa yapısı bu ya.Adamlar 140 dolara sp 435 3gb ram 32gb hafızalı telefon çıkarıyor ama yorum xiaomi almayın güncellemiyor.Garip gerçekten.Şu güncelleme hastalığı nedir Allah aşkına xiaomi kendi yazılımına en çok destek veren markalardan biridir.Önemli olan kullandığınız telefonda birşeylerin yeni kalması ve güvenlik açıklarının düzeltilmesiyse android sürümünün önünde 6.0 yazsa ne olur 7.0 yazsa ne olur?Belki bu bir eleştiri noktasıdır kabul ama xiaomi almayına bağlamak nedir hocam?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CircassiaN98 -- 2 Kasım 2017; 22:44:11 >
  • Bu fiyatlar xiaomiye yakışmadı sp435 resmen ölü bir işlemci

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CircassiaN98 C kullanıcısına yanıt
    2 senedir kullanıyorum da konuşuyorum bir bildiğim var demek ki.Hangi güvenlik güncellemesi geldi göstersene.Kendi yazılımına en çok destek veren firma demek hadi ya . Adamların o süper destekli yazılımın da daha bildirimleri aşağı kaydırdığında göremiyorsun,iki parmağınla yukarıdan ve aşağıdan çekmen gerekiyor.Daha 2 güne kadar Instagram da vs uygulamalar da hikâyeler arasında yanlara çektiğin de ekran sayfa atılıyordu bakamıyordun,daha sayayım mı çok bilmiş? Asıl önemli olan şeyin donanım olmadığını,kullanım kolaylığı yada yazılımın güzelliği belirliyor.Ama sanırım senin boş beleş kafan basmıyor bu duruma sen 140 dolara bu donanım yok,test skorların da daha iyi diye sevinir durursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de birçok yakınıma kullandırıyor ve bizzat kendim de kullaniyorum ancak belirttiğim gibi işi xiaomi almayına getirecek hiçbir durumla karşilaşmadım karşilaşmadilar.Zaten halihazirda eksiksiz kusursuz hiçbir arayüz yok ama siz bir giriş orta seviye samsungta karşilaşin bakalim herhangi bir sorunla.Düzeltileceğini hayal edersiniz ancak.Xiaomi bu konuda kesinlikle kötü değil tabiki mükemmel de değil.Yine içlerinde cihaz seviyesine çok takilmadan feedbacklerle bir seyler yapmaya calisan bir firma bu.Donanim kismina gelirsek ben de tabiki biliyorum, donanim belli bir seviyenin üzerine çiktiktan sonra asil fark yazilimla olur evet.Ancak bahsettiğim f/p olayi salt donanim için değil ki.Y1 e bakalim örneğin 140 dolar bu telefon.Kameralar, kasa kalitesi, bataryası bu fiyatta kimde var.Yazilimi da kimsenin bariz gerisinde değil.Yani yazilim berbatken donanimi savunma mantiginin olabileceği bir durum yok.Örneğin 100 avroya çikartilan Nokia 2 ye bakin.Sp 212 1gb ram 8gb hafiza bu telefonun yazilimi da Miuiden iyi değil ama diyelim ki öyle bu donanimla neyin arayüzünü deneyimliyorsunuz?Hepsini geçtim bu seviyedeki hangi telefona kim ne destek veriyor ki?Dediklerinizi yasamissinizdir eyvallah uzun süre düzeltilmemiştir eyvallah da ben direk xiaomi almayın güncellemiyor deyip kesip atmaniza takildim biraz.Hayır hiç olmadı o donanimin hakkini vermediğini düşünuyorsaniz atarsiniz güzel bir rom kullanirsiniz.O donanım avantaji çöp olmaz.Üslubu da biraz yumuşatirsak fena olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Xiaomi iyidir beyler.

  • rosedaled3 kullanıcısına yanıt
    Xiaomi'den bütçe dostu iki yeni telefon: Redmi Y1 ve Redmi Y1 Lite

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi zilyon tane cihaz çıkardın. Bu ayarda da zilyon tane modelin var. Daha ne istiyorsun?

  • Xiaomi ne isim koyacağını şaşırdı artık işin mokunu çıkardılar zibilyon tane aynı veya benzer donanıma sahip modeli var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mladenbmv

    keşke işlemci 835 koysalar pilide az yükseltseler.

    Savaşlar bitse, hayat bayram olsa.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten aynı ayarda telefonları vardı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusuf712

    Kıvır kıvır kıvır
    Hakarette gelmiş, klasik hiçbirşeyden haberi olmayan ama bilgiliymiş gibi davranan insan tipi.Bu mesajı cevaplama, şikayet + blok.



    Global Beta = 1-3 aya stabili çıkan sürüm.

    Emin ol betadaki herşey kararlıya veriliyor anlıyorum seni.Kac tane sürüm var hepsi birbirinden farklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke MİA1 gelse.. Çok beğendiğim bir cihaz olmuş. Yıllardır ülkeye gelecek ama maalesef gelmez artık.

  • Ben daha önce HTC kullanan birisi olarak xiaomi den de oldukça memnun kaldım çünkü htc gibi kullanımı oldukça kolay ve fiyat olarak ta uygun. Sonuç olarak Samsung ya da iphone a çok para saçamam.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.