Şimdi Ara

Tesla üçüncü çeyreğe ait mali sonuçları paylaştı: Zarar, beklenenden daha büyük

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tesla üçüncü çeyreğe ait mali sonuçları paylaştı: Zarar, beklenenden daha büyük 

     
    Geçtiğimiz aylarda Model 3 teslimatlarına başlayarak otomobil endüstrisinde pazar payını artırmayı planlayan Tesla, temmuz-eylül dönemine ait mali sonuçları paylaştı. Analistler, şirketin Model 3 üretiminde yaşadığı darboğaz sorununu neden göstererek üçüncü çeyrekte olumsuz bir tablo beklediklerini dile getirmiş, dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından UBS ise Model 3 üretimindeki sorunların ciddi risklere neden olabileceğini kaydetmişti. Tesla'nın paylaştığı rapor ise bu olumsuz beklentilerin gerçekleştiğini gösteriyor.


     

    448 Milyon Dolarlık Net Zarar 

    Daha önceki raporlara göre analistler, şirketin üçüncü çeyreği hisse başına 2.29$ zararla kapatmasını bekliyordu. Tesla'nın yatırımcılarla paylaştığı rapora göre ise şirket hisse başına 3.70$ zarar ederken çeyreği toplam 619 milyon dolarlık zararla kapattı. Bununla birlikte şirketin maaş ve tazminat gibi giderleri ve SolarCity'e ait masrafları çıkardıktan sonraki net zararı ise 488 milyon dolar olarak hesaplanmış. Bu miktar da hisse başına 2.92$'lık bir net zararın meydana geldiğini ve üçüncü çeyreğin şirket adına, analistlerin tahminlerinden bile daha kötü geçtiğini gösteriyor.


     

    Raporda şirket adına olumlu olan verilerin başında ise çeyrekte edilen gelir yer alıyor. Çeyrek boyunca gelirini yüzde 30 artıran şirket üçüncü çeyrekte 2.98 milyar dolar gelir elde etmiş durumda. Şirketin yüzünü güldürebilecek bir diğer veri ise satılan otomobil sayısındaki artış oldu. Tesla, üçüncü çeyrekte 1500 adet Model 3'ü teslim etmeyi planlamasına rağmen sadece 222 adet Model 3'ü sahiplerine ulaştırarak önemli bir kayıp yaşasa da Model X ve Model S'te satışlar bir hayli yüksek. Çeyrek boyunca toplamda 25.915 Model S ve Model X satışı gerçekleştiren şirket böylece çeyreği toplam 26.137 araç satarak tamamlamış oldu. Bu sayı 2016'nın üçüncü çeyreğinden yüzde 18, bir önceki çeyrekten ise yüzde 4.5 daha fazla.


     

    Model 3 Hedefleri Ertelendi 

    Üçüncü çeyrek için 250 bininci Tesla otomobilini sattığını açıklayan şirket dünya genelindeki otomobil sayısının 5 yıl öncesine kıyasla 100 kat genişlediğini eklerken Model 3'e yönelik ilgiden memnuniyet duyduklarını paylaştı. Bununla birlikte şirket, Model 3'te darboğaz sorunlarını yaşadıklarını bir kez daha itiraf etti ve darboğaz sorununu çözmede büyük bir yol katettiklerini kaydetti. Yine de görünen o ki yaşanan darboğaz sorunu şirketin üretim hedeflerini önemli ölçüde sekmeye uğratacak zira şirket 2018'in birinci haftasından itibaren haftalık 5000 adet Model 3 üretmeyi planlıyor. Tesla'nın daha önceki planlarına göre 2017'nin son çeyreğinde haftalık 5000 adet Model 3 üretimine ulaşması gerekiyordu ancak bu hedef ileri bir tarihe(yaklaşık 3 ay) ertelenmiş durumda.


     

    Şirket Model 3 üretimiyle ilgili yeni hedefler belirlese de çeyrek içindeki beklentinin karşılanamaması ve analistlerin tahminlerinin de ötesinde bir zararın meydana gelmesi şirketin hisse değerlerine de olumsuz yansıdı. Piyasalar kapandıktan sonra mali sonuçları paylaşan Tesla'nın hisseleri kapanış saatine kıyasla yüzde 5'in üstünde değer kaybetti ve 321$'a kadar geriledi. Bu gerilemenin yanında şirketin hisselerinin bu yılın başından beri, Model 3'e yönelik merakla birlikte, yüzde 50'nin üstünde değer kazandığını da hatırlatmakta fayda var.




  • benim gözümde sırf reklam yapan bir firma olduğunu yazmıştım.. koşa koşa gelip laf edenler olmuştu. ceo su hayallerindeki teslayı anlatıp duruyor herkesde gerçekmiş gibi şakşakcılık yapıyor aynı apple gibi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cherkesomer

    benim gözümde sırf reklam yapan bir firma olduğunu yazmıştım.. koşa koşa gelip laf edenler olmuştu. ceo su hayallerindeki teslayı anlatıp duruyor herkesde gerçekmiş gibi şakşakcılık yapıyor aynı apple gibi.

    Tesla ürünleri de ortada, Apple ürünleri de ortada. Böyle bir yorum ancak kıskançlık göstergesidir. Forumun editörleri gibi Apple öveceğim diye Samsung yada başkalarını yerli yersiz karalamaya gerek yok ama Apple'a da bok atmanın anlamı yok.
  • Tesla = LeTV



    Anlamıyorum o kadar para kazanan iş adamları şu firmanın bu duruma geleceğini nasıl anlayamıyor. Üstteki LeTV de daha elinde fabrika bilmem ne olmadan tv sektöründen telefon sektörüne zıpladı daha onda stabilite sağlamadan bu sefer elektrikli arabaya atladılar ve battılar. Aynısı Tesla'ya da olacak daha doğru düzgün fabrikan bile olmadan öyle yapacağız böyle edeceğiz diye boş boş şovmenlik yaparsan sonu böyle olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla ticari olarak yanlış strateji izledi bence.

    Daha fosil yakıtın devri bitmedi ve öyle hemen yakın zamanda bitmeyecek. Diğer otomobil firmaları da elektrikli araba yapıyor ama onlar aslen fosil yakıtlı motora sahip araba satıyorlar ve asıl kazanç ve karlarını oradan elde ediyorlar. Elektrikli arabaları, geleceğe hazırlık ve arge amaçlı olarak, şu an için kar ettirmemesine rağmen üretiyorlar.

    Tesla ise bütün yatırımını elektrikli araçlara yaptı. Bu firma başka bir otomobil devi tarafından satın alınmazsa veya ABD hükümeti tarafından desteklenmezse çok fazla ayakta kalamayabilir. Ama zarar meblağına ve ona rağmen devam etmesine bakarsak birileri tarafından desteklendiği çok belli.
  • Anlamadığım tarafı tesla zarar ediyor ama elon musk dünyanın em zenginlerinde üst sıralarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt
    Bu güne kadar kazandıkları yeter

  • quote:

    Orijinalden alıntı: myhotyro

    quote:

    Orijinalden alıntı: cherkesomer

    benim gözümde sırf reklam yapan bir firma olduğunu yazmıştım.. koşa koşa gelip laf edenler olmuştu. ceo su hayallerindeki teslayı anlatıp duruyor herkesde gerçekmiş gibi şakşakcılık yapıyor aynı apple gibi.

    Tesla ürünleri de ortada, Apple ürünleri de ortada. Böyle bir yorum ancak kıskançlık göstergesidir. Forumun editörleri gibi Apple öveceğim diye Samsung yada başkalarını yerli yersiz karalamaya gerek yok ama Apple'a da bok atmanın anlamı yok.

    doğru tesla ürünleri ortada kaza yapan otomatik pilotlar sıkışma sensörü doğru çalışmayan otomatik kapılar üretim sözünün yüzde 10u kadar yapılamayan üretimler.. apple a gelirsek 5yılda bir değişikilk gösteren tasarımlar başkalarının yaptığını yapınca devrim yapmış gibi konuşmalar üretimde sürekli kronik sorunlar çok sağlam yaptık dedikleri telefonun arka canımının tamir ücreti birçok telefonun ekran değişim ücretiyle aynıyken tüm testlerde ilk düşüşde kırılması hızlı şarj özelliğini 3 yıl geriden takip edip sonrada hızlı şarj istiyorsanız kutudan çıkan şarj aletini değilde extra itelemek istediğimiz şarj aletini almalısınız diyen dünyanın enbütük markaları bunlar haklısın.. bu firmaların sizin gibi avukatları olduğu sürece herürünü istedikleri şekilde istedikleri fiyatlara insanlara itelemeleri gayet normal.
  • Tesla 3 üretecek sistemleri büyütme ile ilgili ciddi bir sorun var.



    2017 sonunda çözülür, sonra ayda 10.000 adet, ardından 20.000 adet diyorlar. Bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte köklü otomobil firmalarının teslaya tek üstünlük kurduğu taraf zaten üretim kabiliyeti adamlar senelerdir üretim yapıyorlar ve seri üretim işini çözmüşler Teslanın bir yılda ürettiği sayıyı adamlar 1 günde üretiyor Teslanın su üretim sorunları çözmesi lazım eğer ki cozum getirirse bu soruna yolu açık bir şirket ama üretim yüzünden şirketin imajı düşmeye başladı dahada düşmeden üretim işine iyi bir çözüm bulunması gerekiyor kapasite çok düşük çalışıyor çünkü firma.

  • Tesla gibi firmaların ne yapmaları gerektiği konusunda akıl verebilecek seviyedeki pek muhterem stratejist arkadaşların kendi hayatlarında ne tür çözümler ürettiğini çok merak ediyorum. Gerçekten merak ediyorum; ne işle iştigal ediyorsunuz, firma sahibi misiniz, firmanızın ekonomik durumu nedir, işinizde başarılı biri misiniz?

    Yoksa sabah akşam kahve köşelerinde pişpirik mi oynuyorsunuz, barajı zar zor geçerek girdiğiniz üniversitenin 7. yılında mısınız, asgari ücretle haftanın 6 günü günde 10 saat ağır işlerde mi çalışıyorsunuz?

    " Ben Teslaya söyledim abi sadece elektrikle olmaz dedim, sakalımız yok ki sözümüz dinlensin blababla...."

    Sapıtıcam ya...

  • Model 3 yaan oldu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: megaron85

    Tesla gibi firmaların ne yapmaları gerektiği konusunda akıl verebilecek seviyedeki pek muhterem stratejist arkadaşların kendi hayatlarında ne tür çözümler ürettiğini çok merak ediyorum. Gerçekten merak ediyorum; ne işle iştigal ediyorsunuz, firma sahibi misiniz, firmanızın ekonomik durumu nedir, işinizde başarılı biri misiniz?

    Yoksa sabah akşam kahve köşelerinde pişpirik mi oynuyorsunuz, barajı zar zor geçerek girdiğiniz üniversitenin 7. yılında mısınız, asgari ücretle haftanın 6 günü günde 10 saat ağır işlerde mi çalışıyorsunuz?

    " Ben Teslaya söyledim abi sadece elektrikle olmaz dedim, sakalımız yok ki sözümüz dinlensin blababla...."

    Sapıtıcam ya...

    Ahahaha yemin ediyorum benzer cümleleri ben yazacaktım. Elinize sağlık. :) İşte bu yüzden tüm girişimciler, başarı örnekleri, öncü teknolojler ülkemizden çıkıyor!!!
  • teslanın zarar yaptığı dünyada seni üzerler yerli maçhul arabamız

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaw adamlar araba yapmada resmen çığır açmış milletin bahsettiğine bak, adamlar bir çağı kapatıp bir çağ açmış, sorunları olmayacakmı heralde olacak kim kusursuzki siz çıkan işe kaliteye bakın, adamların yaptığı aracı teknolojiyi bugün en iyi dediğiniz senelerin efsane araçları bugatti ferraride bile yok.

  • üretimi Türkiye, Hindistan, Çim gibi ülkelere kaydırması lazım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: strathmorea

    quote:

    Orijinalden alıntı: megaron85

    Tesla gibi firmaların ne yapmaları gerektiği konusunda akıl verebilecek seviyedeki pek muhterem stratejist arkadaşların kendi hayatlarında ne tür çözümler ürettiğini çok merak ediyorum. Gerçekten merak ediyorum; ne işle iştigal ediyorsunuz, firma sahibi misiniz, firmanızın ekonomik durumu nedir, işinizde başarılı biri misiniz?

    Yoksa sabah akşam kahve köşelerinde pişpirik mi oynuyorsunuz, barajı zar zor geçerek girdiğiniz üniversitenin 7. yılında mısınız, asgari ücretle haftanın 6 günü günde 10 saat ağır işlerde mi çalışıyorsunuz?

    " Ben Teslaya söyledim abi sadece elektrikle olmaz dedim, sakalımız yok ki sözümüz dinlensin blababla...."

    Sapıtıcam ya...

    Ahahaha yemin ediyorum benzer cümleleri ben yazacaktım. Elinize sağlık. :) İşte bu yüzden tüm girişimciler, başarı örnekleri, öncü teknolojler ülkemizden çıkıyor!!!

    Saçma sapan konuşmayın adamlar hedefleri ertelemek zorunda kalmış hisseleri düşmüş üretim sıkıntımız var demişler sanki haberde her şey yolunda diyor biz negatif yorum yapıyoruz bişeyleri yanlış yaptılar işte anlamak zor değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeonEyes

    yaw adamlar araba yapmada resmen çığır açmış milletin bahsettiğine bak, adamlar bir çağı kapatıp bir çağ açmış, sorunları olmayacakmı heralde olacak kim kusursuzki siz çıkan işe kaliteye bakın, adamların yaptığı aracı teknolojiyi bugün en iyi dediğiniz senelerin efsane araçları bugatti ferraride bile yok.

    Hangi çağı kapattı pardon
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haberelectro


    quote:

    Orijinalden alıntı: strathmorea

    quote:

    Orijinalden alıntı: megaron85

    Tesla gibi firmaların ne yapmaları gerektiği konusunda akıl verebilecek seviyedeki pek muhterem stratejist arkadaşların kendi hayatlarında ne tür çözümler ürettiğini çok merak ediyorum. Gerçekten merak ediyorum; ne işle iştigal ediyorsunuz, firma sahibi misiniz, firmanızın ekonomik durumu nedir, işinizde başarılı biri misiniz?

    Yoksa sabah akşam kahve köşelerinde pişpirik mi oynuyorsunuz, barajı zar zor geçerek girdiğiniz üniversitenin 7. yılında mısınız, asgari ücretle haftanın 6 günü günde 10 saat ağır işlerde mi çalışıyorsunuz?

    " Ben Teslaya söyledim abi sadece elektrikle olmaz dedim, sakalımız yok ki sözümüz dinlensin blababla...."

    Sapıtıcam ya...

    Ahahaha yemin ediyorum benzer cümleleri ben yazacaktım. Elinize sağlık. :) İşte bu yüzden tüm girişimciler, başarı örnekleri, öncü teknolojler ülkemizden çıkıyor!!!

    Saçma sapan konuşmayın adamlar hedefleri ertelemek zorunda kalmış hisseleri düşmüş üretim sıkıntımız var demişler sanki haberde her şey yolunda diyor biz negatif yorum yapıyoruz bişeyleri yanlış yaptılar işte anlamak zor değil.

    İşte senin gördüğün o yanlışı strateji uzmanları, ekonomistler, pazarlama uzmanları göremedi. Senin ne kadar süper bir insan olduğunu vurguladık bizde. Ayrıca ''model 3 yaan olduuu'' diye yazarak saçma sapan konuşan sen oluyorsun. İşin özüne gelirsek yanlışlar olabilir, düzeltilir ders çıkartılır.
  • strathmorea kullanıcısına yanıt
    Analistler demis zaten zarae edecek diye kafan almiyot belli ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.