Şimdi Ara

Samsung DRAM üretim hacmini arttıracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung DRAM üretim hacmini arttıracak 
    Dünyanın en büyük bellek ürünleri üreticisi Güney Koreli Samsung gelen haberlere göre DRAM üretimini arttıracak. Gelişmenin özellikle de PC sektörünü olumlu etkilemesi bekleniyor.


    Yayınlanan rapora göre Samsung iki üretim tesisini DRAM yonga üretimi için yeniden dizayn edecek. Bunlardan Pyeongtaek’taki fabrikanın ikinci katını tamamen bu işe ayıracak olan firma gerekli ekipmanların siparişine önümüzdeki Aralık ayı içerisinde başlayacak ve sonuç olarak üretimin başlaması önümüzdeki ayın 3. çeyreğini bulacak.
     
     
    Hwasung’daki fabrikanın ise hali hazırda ayda 30 000 2D NAND birimi çıkış hacmi olan 16 hattı DRAM çözümleri üretecek şekilde yeniden tasarlanacak. Geçtiğimiz ayın başlarında ekipmanlarının siparişine başlandığı bilgisi firma tarafından doğrulanan birimin hacimli üretime geçişi ise gelecek yılın ilk çeyreğine rastlayacak.
     

    Durum o kadar da pembe değil

     
    Buraya kadar her şey güzel görünüyor fakat aslında Samsung daha önce Hwasung’daki üretim tesisinin DRAM üretimi yapan 11 birimini görüntü sensörü üretimine yöneltmişti. Anlaşılacağı üzere aslında Hwasung’ta DRAM üretimi adına negatif olan durum olumlu tarafa geçecek sadece.
     
     Samsung DRAM üretim hacmini arttıracak
     
    Pazar analistleri de bu durum dolayısıyla 2018’te ciddi bir fiyat düşüşü olmayabileceği görüşünde lakin en azında artan fiyatların düşüşe geçmesi bile donanım severler adına yüz güldürücü bir gelişme olacaktır.
     

    %20 kapasite artışı

     
    Son olarak Samsung’un bu kararı sonucunda DRAM endüstrisinin %20’lik bir üretim kapasitesi artışı yaşayacağı düşünülürken piyasanın diğer büyük oyuncularından SK Hynix ve Micron da boş durmuyor elbette.
     
    Samsung DRAM üretim hacmini arttıracak 
     
    Samsung’dan sonra 2. ve 3. üretici konumunda olan üreticilerin de yeni fabrika inşası hızla devam ediyor fakat bu tesislerin faal hale geçmesi için önümüzde oldukça uzun bir zaman var. Örneğin SK Hynix’in Wuxi’de kuracağı fabrikanın tamamlanması önümüzdeki yıl sonunu bulacak ve gerekli ekipmanların yerleştirilmesi ise bir sonraki sene içerisinde gerçekleşecek. Umarız ilerleyen günlerde PC endüstrisi adına olumlu gelişmeler aktarırız.







  • DDR RAM ler ucuzlasa keşke, fabrikaya bir su bastı olan oldu zaten.

  • 1 sene önce 80$ olan 16gb ddr4 kitler bi anda 180$ oldu. $ zaten aldı başını gitti, emektar ramlar ile davam...

  • quote:

    fiyatlara olumlu bir etkisinin olacağı tahmin ediliyor.


    Hiç sanmıyorum yine bulurlar bir bahane
  • Haber dram yonga fiyatlarinin dusecegine dair vurgu son derece yanlis..



    Firmalar siparise yetismek icin uretim hatlarini arttirma yoljna gitmekte.



    Dogru mesaji cikaramazsak 55 dolara 16gb a burun kivirip 150 dolara almak zorunda kalabiliriz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.