Şimdi Ara

Google Fast Pair özelliği tüm Android cihazlara geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Google’ın Pixel telefon lansmanında görücüye çıkardığı ancak bugüne kadar fazla gündemde olmayan önemli özelliği Fast Pair yavaş yavaş ön plana çıkmaya başladı. Hızlı Bluetooth eşleşmesi sağlayan Fast Pair şimdi tüm Android telefonlara geliyor.


     


    Fast Pair nedir?


     


    Fast Pair özelliği Bluetooth eşleştirmeleri konusunda kullanıcılara büyük bir kolaylık sağlıyor. Geçmiş dönemde Bluetooth uyumlu cihazların NFC yongalarını birbirine değdirerek eşleşmesi gibi çözümler görmüştük ancak Google yeni bir yaklaşım getirmiş durumda.


     


    Fast Pair özelliği için her iki cihaza da gerekli yazılım desteğinin sağlanmış olması gerekiyor. Uyumlu bir aksesuar örneğin kulaklık ürünü telefonun yanına yaklaştığında üst kısımda uyarı penceresi çıkıyor ve eşleşme için kullanıcının pencereye dokunmasını istiyor.


     


    Ayrıca Bkz.Animal Crossing: Pocket Camp sınırlı olarak erişime açıldı

    Kullanıcı pencereye dokunduğunda eşleşme tamamlanıyor. Eğer aksesuar için özel bir uygulama varsa bildirim penceresi bunu da kullanıcıya tavsiye ediyor. Özellik Google sunucularından aksesuarın görselini de pencereye ekliyor.


     


    Fast Pair bugüne kadar sadece Pixel serisi telefonlarda kullanılabiliyor. Artık Pixel dışındaki Android cihazlarda da kullanıma sunuluyor. Mobil cihaz tarafında Android 6.0 işletim sistemi ve üzeri ile Google Play Services 11.7 ve üzeri sürüm barındıran cihazlar bu özelliği alabilecek. Google’ın uyum güncellemesini dağıtmaya başladığı belirtiliyor.


     


    Aksesuar tarafında ise Pixel Buds, Libratone Q Adapt ve Plantronics Voyager 8200 kulaklıklarında bu özellik mevcut. Google daha fazla ürüne bu entegrasyonu sağlamak için üreticilerle çalışmaya devam ediyor. 


     







  • Teknoloji konusunda bilgili insanlar bluetooth cihaz eşleştirmede sıkıntı yaşamıyor,fakat yüzeysel bilgiye sahip kullanıcılar (bu kesimde yoğun bir pasta dilimine sahip)bağlantı oluşturmada sıkıntı yaşayabiliyorlar.Yeni özellik büyük pratiklik sağlayacaktır,
  • Tum android cihazlarin 6.0 ve ustu oldugunu bilmiyordum Allah allah yahu.

    Note 2 de gizli bi 6.0 rom yuklu herhalde.

  • Bu teknoloji yakınlarda bluetooth kulaklık kullanan birisini dinlemek içinde kullanılabilir mi acaba?

  • güzel teknoloji ama bu teknolojiler kadar pilede zaman ayırsalar çok iyi olacak. piller yetmiyorki bluetooh kulaklıkta

  • Android 6 ve üzeri cihazlara geliyor yapsaydınız başlığı

    Google vermek istese gider android 2 ye kadar destek verir zorla destek kesmek için takla atıyorlar

  • Güzel De Pilerede Bakseler Bi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.