Şimdi Ara

Microsoft gelirlerini artırmaya devam ediyor, konsol bölümünün katkısı büyük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Yılın üçüncü üç aylık dönemi geride kalırken firmaların mali tablo açıklamaları devam ediyor. Bu hafta üç aylık bilançosunu açıklayan Microsoft, konsol bölümünün başarısından dolayı oldukça memnun.


     


    Yükseliş sürüyor


     


    Firmadan yapılan açıklamaya göre yılın üçüncü çeyreğinde 24.5 milyar dolar gelir elde edildi. Yıl bazında yüzde 12 artış yakalandı. Faaliyet karı yüzde 15 artışla 7.7 milyar dolar olurken net kar ise yüzde 16 artışla 6.6 milyar dolar olarak gerçekleşti.


     


    Xbox bölümü toplamda 1.86 milyar dolar gelir elde ederek yüzleri güldürdü. Xbox satışlarının içinde bulunduğu Kişisel ve Bilişim bölümü 9.37 milyar dolar gelir elde ederken, yüzde 20’si oyun kısmından gelmiş oldu.


     


    Ayrıca Bkz.Twitter kâra geçmeye çok yakın

    Xbox yazılım ve hizmet gelirlerinde büyük bir artış var. Yıl bazında yüzde 21 artış yaşayan gelirlere en büyük katkıyı Xbox Live yapıyor. Xbox Live hali hazırda 53 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda. Bununla birlikte Xbox donanım satışları yüzde 48 düşüş yaşandı. Xbox One X beklentisi nedeniyle düşen satışlar gelirde sadece yüzde 1 artış yaşanmasına neden oldu.


     


    Microsoft yeni dönemde de Xbox bölümüne yatırım yapmaya devam edecek.  PC, mobil ve konsol platformlarında oyunlarını birleştirmeye devam etmeyi planlayan firma ayrıca Xbox Live üyelerinin etkileşimini arttırmak istiyor. 


     







  • İşte Amerikan marketinin gücü. Sadece Amerikan marketinde Xbox'ın güçlü olması, tüm dünyada güçsüz olsa bile firmanın cirosuna inanılmaz katkı yapıyor...

  • PC'de Xbox ve Mağaza uygulamaları halen daha akıcı değil. Xbox uygulamasından paylaşılan bir videoyu izlemek işkence, topluluk gruplarında gezinmekse apayrı bir dert. Bir yere tıklıyorum, bayağı bekletiyor. Mağazayı microsoft.com'dan gezdiğimdeyse nereye tıklarsam tıklayayım anında tepki veriyor. Bu uygulamaları biraz daha seri ve kullanımı kolay hale getirirlerse daha da yaygınlaşacaktır tahminimce.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Farwynd

    İşte Amerikan marketinin gücü. Sadece Amerikan marketinde Xbox'ın güçlü olması, tüm dünyada güçsüz olsa bile firmanın cirosuna inanılmaz katkı yapıyor...

    Amerikada PS4 kullanım oranı daha yüksektir
  • Serefsizler mobil bölümü neden bitirdiler bizi ios a androide mahkum ettiler

  • en iyisi pc internet bedava oyunlari torrentden indir kur ve cok amacli kullanim detayli kullanim

  • Zaten Mobil bitti,artık bu bölümlerden yürümeleri lazım.

  • "Xbox donanım satışları yüzde 48 düşüş yaşandı"

    Önemli olan kısım bu. Satışlar o kadar düşük ki yıllardır satış rakamı bile veremiyorlar.

  • Xbox satışından memnun. Peki işletim sistemi ve ofis satışından da memnun mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.