Şimdi Ara

SnapDragon 845 Aralık ayında gün yüzüne çıkabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SnapDragon 845 Aralık ayında gün yüzüne çıkabilir
     
    Qualcomm'un Snapdragon 845 yonga setini beklenenden daha erken bir zamanda açığa çıkaracağı söyleniyor. Çinli kaynaklar tarafından paylaşılan bir görsele göre Qualcomm; 4-8 Aralık tarihlerinde Hawaii'nin Maoyi Adası'nda Snapdragon Teknoloji Zirvesi adlı bir etkinlik düzenleyecek. Etkinlik sırasında Qualcomm yöneticilerinin, 2018 yılı amiral gemisi telefonlara gücünü verecek olan yeni nesil SoC (System on Chip) ürününü sergilemeleri bekleniyor.  
     
    SnapDragon 845 Aralık ayında gün yüzüne çıkabilir 
     
    Söylentilere göre; Qualcomm'un SnapDragon 845'i erkenden duyurması, Samsung'un Galaxy S9 serisini beklenenden daha erken bir tarihte lanse edecek olmasından kaynaklanıyor. Ayrıca Qualcomm ve Xioami'nin, Mi7 için SnapDragon 845 yonga setini optimize etmek adına ortaklaşa çalışmalar yürüttüğü söyleniyor.  
     
     
    SnapDragon 845'in üretim sürecinin şu an 10nm FinFET ile sınırlı olduğu ancak 7nm FinFET üretim teknolojisinin ise bir sonraki nesil olan SnapDragon 855'te kullanılacağı söyleniyor. Yine söylentilere göre, SnapDragon 845 dört adet ARM Cortex-A75 çekirdeği ve dört adet ARM Cortex-A53 çekirdek ile birlikte toplamda 8 çekirdeğe sahip olacak ve grafik performansı için Adreno 630 GPU ile eşleştirilecek. Snapdragon 845'in aynı zamanda 1.2Gbps'lik bağlantı hızlarını kullanması beklenen X20 bağlantı modülünü de içermesi bekleniyor. 
     







  • 4 k videoda 60 fps ye gücü yetecek mi bakalım...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung'un exynosişlemcisi 8nm üretilecek, samsung için avantaj olur. Zaten ülkemize exynoslu modeller geliyordu.

  • acaba notebooklar için windows 10lu daha güçlü işlemciler çıkarsa olmazmı sonuçta notebooklarda pil kapasitesi çok daha fazla.En merak ettiğim tek çekirdek skoru 3000 skorunu geçebilecekmi.

  • Eğer haberdeki gibi özelleştirilmiş çekirdek yerine standart ARM çekirdekleriyle çıkacaksa yeni S810 faciası olabilir
  • Kryo 2 gelmiyor muydu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4k videoda 60 fps recorda sd821'in bile gücü yetiyor. Sorun güç yettirmek değil zaten. Her şey pazarlamak ile alakalı.

  • Apple iyi fişekledi bunları. Bi tarafları tutuştu. 4000 e 10.000 miydi. Bakalım ne gibi bir güçle gelecek.

  • a11 platformu ile rekabet içerisinde olacağına ihtimal dahi vermiyorum ama en azından selefine göre %30 performans artışı yaşatsa da çıktığına değse bekleyip hep birlikte göreceğiz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KalemKolik

    acaba notebooklar için windows 10lu daha güçlü işlemciler çıkarsa olmazmı sonuçta notebooklarda pil kapasitesi çok daha fazla.En merak ettiğim tek çekirdek skoru 3000 skorunu geçebilecekmi.

    Tek Çekirdek skorunda %50 artış olması, özellikle de 10 nm'de devam ederken zor. Bunun için önümüzdeki yılı bekliyorum ben, o zaman SD 855 (Veya hangi isimle çıkarsa), SD 835'e göre tek çekirdekte %50 artış sağlamış olur. Açıkçası bu yıl, Salt işlemci gücü haricinde Yapay zeka Motoru ve GPU'ya odaklanacaklarını düşünüyorum. Özellikle Adreno 5xx takısından 6xx takısına geçilmesi de bunu gösteriyor. Belki Yapay Zeka Motorunu GPU ile entegreli bir şekilde çalıştırabilirler, kim bilir...




  • Samsung Qualcomm işlemcileride ürettiği için ve Amerika gibi ülkelerde onu kullanmak üzere anlaşma yaptığı için Exynos var olan potonsiyelinden daha az şekilde üretiliyor diyor diye düşünüyorum. Artık Qualcomm’u kendi haline bırakıp sadece Exynos kullanmalı.



    Qualcomm’a gelirsek açıkçası ülkemize doğru düzgün ne LG ne HTC telefonu geliyor. Bir tek Sony’de göreceğiz yine. Onu da kim alırsa artık. Bu gerçekten çok üzücü bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 835 görmedik ki 845 görelim,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı mimariyi süsle püsle sür piyasaya.Apple geekbench performansında 2 katından fazla fark attı.Yeni mimari gelmedikçe bi yol olmaz.

  • Önümüzdeki yılın Arm mimarisi Cortex A75 ve A55 olması gerekiyor Arm bunun duyurusunu yapmıştı haberde yanlışlık var 2018 yılı işlemcileri 10nm değil 8nm ve 7nm olacağı biliniyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.