Şimdi Ara

Avrupa Komisyonu teknoloji şirketleri için yeni vergi politikası arıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Avrupa Komisyonu teknoloji şirketleri için yeni vergi politikası arıyor 
     
    ABD merkezli çokuluslu şirketlerin Avrupa Birliği'ne üye ülkelerdeki faaliyetlerini inceleyen Avrupa Komisyonu son birkaç yıllık süreçte Apple, Facebook, Google ve Amazon gibi teknolojik devleri de dahil olmak üzere pek çok şirkete vergi cezası vermişti. Bu şirketlerin Lüksemburg ve İrlanda gibi birliğin diğer ülkelerine kıyasla çok daha düşük vergi oranlarına sahip olan ülkelerde, hükümet yetkilileri ile yaptıkları anlaşmalar sonucunda, Avrupa'daki faaliyetlerine ilişkin ödedikleri vergilerde ciddi eksiklikler saptayan komisyon benzer durumların bir daha gerçekleşememesi içim yeni vergi politikaları arıyor.


     

    Mevcut Vergi Yöntemleri Yetersiz 

    Mevcut vergi yönteminin modern gerçeklerle uyuşmadığını açıklayan Avrupa Komisyonu, halihazırda kullanılan vergi yöntemlerinin bilgisayar çağı öncesinde hazırlandığını ve gayrimaddi varlıklara ve verilere dayanan faaliyetleri yakalama konusunda yetersiz kaldığını düşünüyor. Sonuç olarak mevcut durumun üye ülkeler için vergi matrahında daralmaya, işletmeler için çarpık rekabet ortamına ve yenilikçi şirketlerin önünde engellere neden olduğunu kaydeden komisyon, tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için vergi konusu unsurları ve alınan vergi miktarını değiştiren uygulamalar başlatmaya hazırlanıyor.


     

    Komisyonun yeni vergi politikası olarak ilk önerisi ''üniter vergi''. Teknoloji devlerinin yıl içinde dünya genelinde elde ettikleri kâr üzerinden alınması planlanan üniter vergi, şirketlerin AB'ye üye ülkelere eşit bir miktarı ödemesine dayanıyor. Böylece üye ülkeler arasında eşitsizliğe neden olan farklı vergi oranlarını tek bir sistem altında toplamayı amaçlayan Avrupa Komisyonu, şirketlerin sadece maddi ürünlerini vergilendirmemek için şirket kurma ilkesini de değiştirmeyi planlıyor. Yeni şirket kurma ilkeleri uyarınca şirketlerin ülkelerde ofisleri olmasa dahi dijital varlıklarının bulunması şirketlerin vergilendirilebilmesinin önünü açacak. Böylece çevrimiçi reklamların satışı gibi "dijital etkinlikler" ya da hizmetlerden elde edilen gelirlere bir vergi uygulanabilecek.


     

    Avrupa Birliği'nin yürütme organı konumunda olan komisyon ayrıca Birleşik Krallık'ta faaliyet gösteren çok uluslu firmalara yönelik vergilendirme sistemi hakkında da inceleme başlattığını açıkladı. Birleşik Krallık'ta yabancı şirketlere uygulanan vergi muafiyetleri ve vergi miktarının düşük gösterilmesini hedefleyen diğer çalışmaların Avrupa Birliği kurallarına uygun olup olmadığını denetleyen komisyon, vergilendirilebilir gelirlerin Avrupa Birliği sınırından, vergi alınmaksızın, gönderilmesine engel olmak istiyor. 








  • Beceriksiz göbekli devlet yöneticileri, devletleri yönetemediği için iyi yönetilip devletler kadar parası olan şirketlere saldırıyor.İşleri güçler beleş vergi toplamak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atomu yeniden parçalamaya gerek yok Türkiye vergi sistemini entegre edebilirler. Ama onu da gururlarına yedirmeleri zor olur.

    Devlet adamı gözüyle bakınca vergi sistemimize hayranım.

  • Apple bunu beğenmedi :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.