Şimdi Ara

Nissan'dan tam otonom araçlar için hedef 2020

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nissan'dan tam otonom araçlar için hedef 2020
    Pek çok diğer üretici gibi Nissan da otonom sürüş teknolojisi alanında 2020 yılı hedefini tutturmak için hırslı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Bu amaç uğruna şirket, ProPILOT isimli sisteminin testlerini Japonya sokaklarına taşımış durumda.
     
    Son sürümünde tam otonom sürüş sunacak olan ProPILOT'un erken versiyonları bazı Nissan modellerinde çoktan yer almaya başladı bile. Geçtiğimiz sene temmuz ayında Serena minivan modelini otonom sürüş sunan ilk Japon otomobili olarak duyuran Nissan, araçtaki ProPILOT sistemi ile otobanlarda direksiyon kontrolü, gaz ve freni otonom hale getirmişti. Marka son olarak geçtiğimiz hafta oldukça satan modeli Rogue'a (X-Trail) ProPilot Assist'i getireceğinin duyurusunu yaptı.
     
    Tokyo'da testleri gerçekleştirilen sistemde 12 sonar, 12 kamera, 6 lazer tarayıcı, radarlar ve yüksek çözünürlüklü harita yer alıyor. Test aracı olarak Infiniti Q50 sedan seçilirken, navigasyonda gidilecek nokta seçildikten sonra sistem yolcuyu tamamen otomatik olarak istenilen konuma götürebiliyor. Nissan tarafından yapılan açıklamalara göre test edilen sistemin 2020'de kullanıma sunulması planlanıyor.
     


    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Nissan ProPILOT test
    Nissan ProPILOT test
    Nissan ProPILOT test
    Nissan ProPILOT test
    Nissan ProPILOT test
    Nissan ProPILOT test
     







  • Otonom ne berbat bir şeydir yav.Düşünüyorumda hayalimdeki araçı (Megane) almışım tam sürecekken bir bakıyorum araç otonom .Araçın sürme hissiyatına ve tadına varamıyorum.Araçın limitlerini zorlayamıyorum o zaman ne anlamı var araç sahibi olmanın !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 27 Ekim 2017; 20:49:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu otonom sürüş standart olsun manuel modda sürerken kaza yapmanın cezası alkollü araba kullanmak gibi olur heralde.

  • tesla ile aralarında en iyi ihtimalle 20 yıl var demektir.
    tesla hizmet ağını bu sürede genişletebilirse nissan 20 yıl dayanabilir mi emin değilim
  • Şahsen hız sabitleyici bile gereksiz ve zevksiz bularak kullanmayan biri olarak, otonom sürüş benim nezdimde hiç bir zaman karşılık bulamayacak bir teknoloji :). Kullanımı zorunlu olmayacağı için ( en azından ben hayattayken ) hiçbir anlam ifade etmiyor bana.



    Guvenlik vs düşünülerek geliştirilen bir teknoloji elbette ama bunu yok efendim oturuyorsun istediğin yeri navigasyondan seçerek gidiyorsun diye saçma bir pazarlama stratejisi ile satmasinlar şunu.Arabayi ben kullanmayacaksam neden araba alayım.Uzay gemisi gibi 7 serileri S classlari kullanan bir sürü tanıdığım var ve tüm asistanlar devre dışı bir şekilde kullanıyorlar araçları :).Daha hayatımda hız sabitleyici kullanmadım, tam kontrol bende olmalı daima.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    İçten yanmalı kullanabilirsiniz sizde.

  • 2020'ye kadar Tesla neler yapacak bakalım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Otonom ne berbat bir şeydir yav.Düşünüyorumda hayalimdeki araçı (Megane) almışım tam sürecekken bir bakıyorum araç otonom .Araçın sürme hissiyatına ve tadına varamıyorum.Araçın limitlerini zorlayamıyorum o zaman ne anlamı var araç sahibi olmanın !

    Türkiye'de araç sahibi olmak pek akla yatan bir şey değil şahsen. Otonom araçlar geldiğinde arabaya zaten pek gerek kalmayacaktır. Özellikle benim gibi işini yürüme halledenler için.
  • O araç adanaya gelsin muhtemelen donup kalır burada akan trafik karşısında!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.